Tampereen Napapiirin avoimet ovet ja synnytyspäivä

Picture

Raskaana ollessani etsin monenlaista tietoa liittyen lapsiin, synnytykseen, äitiyteen ja moneen muuhun asiaan. Useaan otteeseen päädyin Tampereen Napapiirin ry sivuille ja aloin tutkia heidän toimintaansa tarkemmin. Muistaakseni heidän kautta löysin myös doulapiirin toiminnan. Kävin raskausaikana siellä mm. synnytysteema- ja doula illoissa.Napapiiri sijaitsee Tampereen Kalevassa ja on kaikki äitien ja lasten kohtaamispaikka. Se toimii monintavoin vapaaehtoisvoimin. Siellä järjestetään monenlaista toimintaa iltaisin ja viikonlopuisin, päivisin siellä on erilaisin teemoin toimivia vauva- ja lapsikokoontumisia. Tilaa voi vuokrata myös jos itse haluaa järjestää äitiys aiheen tiimoilta esimerkiksi koulutusta. Muutama esimerkki äärimmäisen mielenkiintoisesta tarjonnasta; vauvahierontaa, äitiysjoogaa ja synnytys- sekä mielikuvalmennuksia, lukupiiri, kantoliina lainaamo. Itse olen mukana tosiaan vapaaehtoisvoimin pyörivän Tampereen Doulapiirin toiminassa. 

Viime viikolla oli Napapiirillä avoimien ovien päivät ja kävin siellä Oliverin kanssa pyörähtämässä. Harmittaa ettemme kerinneet olemaan kuin tunnin paikalla. Oliveria alkoi väsyttämään aivan liikaa ja lähdimme nukkumaan. Tutustuin kuitenkin mukaviin naisiin ja sain lisätietoa mm. kestovaipoista ja kantoliinoista.

Kuten olette varmasti huomanneet niin arvostan paljon kaikkea luonnollista ja luonnonmukaisuutta. Kannatan ekologista ajattelua ja pidän tärkeänä arvona luontoa ja sen kunnioittamista. Yhdistyksen toiminta sopii hyvin omaan maailmankuvaan, olematta kuitenkaan liian ideologinen.

Picture

Picture

Tila ei kauhean iso ole, mutta sieltä löytyy kaikki oleellinen mitä vauvan tai lapsen kanssa tarvitsee, keittonurkkaus, syöttötuolit ja vessassa paikka jossa voi vaihtaa vauvan vaipan.
Picture

Picture

Oli kiva tutustuaForget me Not– vintage kaupan pitäjään. Kaupassa on myös kahvila josta saa luomutuotteita ja siellä on leikkinurkkaus lapsille, joten sinne menemme varmasti kahvittelemaan joku päivä.
Picture

Picture

Leluja on kaikenikäisille ja siellä toimii myös kirja-, kantoliina-, rintapumppu- ja tens-laite lainaanaamo.

Muutamaa päivää myöhemmin olin taas Napapiirillä luonnollisen syntymän päivässä. Päivä alkoi toteamuksella “tittelit nurkkaan, tule sellaisena kuin olet kaikkine puolinesi“. Oli jotenkin niin ihanaa ja rauhoittavaa puhua ja avautua tämän mahtavan naisjoukon kanssa. Kannatan yhteisöllisyyttä ja jakamista, sillä siitä saa itse myös hyvin paljon. Usein kohtaamiset jäävät vain pintaraapaisuksi mutta näissä synnytysaiheisissa päivissä pääsee kosketuksiin paljon syvemmällä tasolla toisten kanssa. On aikaa puhua, kuunnella ja olla. Mielestäni synnytysaiheena on jo sellainen, ettei siitä puhuessa voi olla kauhean pintatasolla tai ainakin tämä on oma kokemukseni. Synnytys teemana herättää tunteita varmasti kaikissa synnyttäneissä naisissa.
Picture

Picture

Saimme ottaa jokainen aivan ihanat synnytysaiheiset Message from Birth- kortit. Niissä kaikissa oli joku syvä viisaus liittyen synnytykseen ja syntymän ihmeeseen. Mielestäni ne sopivat myös täydellisesti ihan tavalliseen elämän ohjenuoraksi.
Picture

Itse otin intuitiivisesti Goddess of Heart- kortin joka kehoitti kuuntelemaan tunteitaan. Oikein sopiva kortti ja hyvä elämänohje muutenkin.Päivä oli liian nopeasti ohi. Jatkoimme kuitenkin vielä muutaman doula-ystäväni kanssa jutustelua kiinalaisen ruoan äärellä. Paljon ajatuksia vaihtui ja lähdin taas paljon kokemusrikkaampana pyörälläni kotia kohti sydän kiitollisuutta täynnä.

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.