Syvät vatsalihakset kuntoon hauskasti! (Huomio varsinkin synnyttäneet)

 

Aivan liian vähän on tullut kirjoiteltua fyysisestä harjoittelusta. Se on yksi intohimoistani ja olen oman tekemisieni kautta perehtynyt siihen ehkä eniten. Katsotaan mihin suuntaan kirjoittelu etenee, edelleen mennään kuitenkin fiilispohjalta.

Kaikki synnyttäneet naiset tietävät millaisessa kunnossa vatsalihakset ja etenkin syvät sellaiset ovat synnytyksen jälkeen, ja mahdollisesti myös kauan sen jälkeen. Yksi ikävä oire tästä on virtsankarkailu. Synnytyksen jälkeen on hankala lähteä hahmottamaan omaa lantionseutuaan ja on aivan normaalia että ensimmäiset viikot virtsaamisen kanssa on vaikeaa. Näin ei tarvitse kuitenkaan olla pitkään vaan muutaman viikon jälkeen voi lähteä vahvistamaan alavatsan tukilihastoa.

Minulla oli synnytyksen jälkeen n. viikon verran hankaluuksia hahmottaa että miten se virtsarakko aktivoitiikaan. Olin raskausaikana tehnyt paljon syviävatsoja ja muutenkin harjoittanut kehon hallintaan joten palautuminen oli mielestäni aika nopeaa tältä osin. Tilanteeni oli siis kohtalaisen hyvällä mallilla lähtiessäni uudestaan löytämään lantionpohjan lihaksiani. Trampoliinilla hypin kevyesti muutama viikko synnytyksen jälkeen mutta silloin vielä se aiheutti virtsankarkailua. Jatkoin sinnikkäästi ja n. 2kk jälkeen synnytyksen en kärsinyt siitä enää vaan pystyin hyppimään monenlaisia hyppyjä.

Yksi mainioimmista ja hauskimmista keinoista vahvistaa syviä vatsalihaksia on tosiaan trampoliinihyppely. Luit oikein, trampoliini ei ole vain lapsille vaan suosittelen ehdottomasti kaikkia aikuisia myös hyppimään säännöllisesti siinä. Trampoliinit ovat yleisyneet hurjasti ja niitä näkee kaikkialla joten menkää ihmeessä aina tilaisuuden tullen niille hyppimään!

Trampoliinihyppelyn etuja:
*parantuneet syvät vatsalihakset
*kehonhallin paraneminen
*Lymfajärjästelmän aktivoiminen
*Hauskuus
*lasten kanssa yhdessä liikkuminen ja tekeminen
*Hyppinen tekee keholle ja mielelle hyvää

Trampoliineja on monen kokoisia. Pienessä “trampassa” pääsee myös hyvin vahvistamaan lihaksistoaan. Jos kärsit virtsankarkailusta on hyvä aloittaa kevyesti. Muista kuitenkin että tekemällä lihakset vahvistuu eli liikkuminen ja kehonhuolto kannattaa! Virtsankarkailusta on ehdottomasti mahdollista päästä eroon ja näin kesäaikaan trampoliinihyppely on ehdottomasti hauskinta sen asian parantamisessa.

Näytän muutamia hyviä perushyppyjä kuvina. Yritän myös selostaa mitä siinä tapahtuu.

1. Helpoin tapa aloittaa syvienlihasten harjoittaminen on niin että pidät jalat tiukasti yhdessä ja teet pientä hyppelyä paikoillaan.
2. Mene trampalla istumaan ja ala istuen tekemään hypellyä.
3. Hyppelet toiselta jalalta toiselle. Ei välttämättä tarvitse käyttää paljon voimaa.
4. Hyppele jalat leveässä asennossa paikallaan.
5. Hyppää persuukselle ja sieltä sitten ylös suoraan. Jatka niin kauan putkeen kuin hyvältä tuntuu.
6. Hyppään polvilleen ja siitä suoraan takaisin ylös.
7. Ponnista ja ota varpaista kiinni
8. X-hyppyä voimalla

Trampoliinilla hassuttelu on sallittua. Voit tehdä mieleisiä hyppyjä, mielikuvitus on vain rajana. Tämä on kyllä niin hauskaa ja tähän leikkiin saat varmasti lapsetkin mukaan. Pellehyppy kilpailu kirvoittaa kaikkien naurunystyrät huippuunsa =D

Menkäähän hyppimään heti kun näette trampan, niin minäkin aion tehdä!

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.