Superjäätelö paleotyyliin

Sain muutama viikko sitten maistaa aivan järkyttävän hyvää itsetehtyä jäätelöä. Jäätelön loihti mieheni, joka oli saanut vinkin Biohakkereiden käsikirjasta. Jäätelön nimi on Biohakkereilla Matchagyver jäätelö. Jäätelöstä olen pitänyt aina ja se onkin ollut sellainen epäterveellinen herkku, jota silloin tällöin on vielä kaupasta tullut hankittua. Nykyjäätelössä on pääasiassa valkoista sokeria ja 20 muuta kemiallista ainesosaa, joten se on hyvin koukuttavaa ja myös epäterveellistä. Kasviversioiset terveysjäätelöt, joita olen kokeillut esim. banaanista ja avokadosta, eivät mielestäni ole ajanut kauppajäätelön asemaa, vaikka pakastimeen nekin on laitettu. Nyt ollaan tehty pari kertaa tätä jäätelöä hieman aina reseptiä soveltaen ja tykkään siitä ihan valtavasti!

Viimeisimpään versioon otettiin käyttöön hera tuomaan hieman proteiinipitoisuutta mukaan. Viinietikka ja happo tuo jäätelöön tarvittavan happamuuden, vaikka niitä ei ihan heti ajattelisi jäätelöön laitettavan.

Superjäätelö
* 4 luomukanamunaa
* 4 luomukananmunan keltuaista
* (1,5dl vaniliaheraa, lisättiin tämä alkuperäiseen reseptiin mutta ei ole välttämätön)
* 2 tl viinietikka
* 2 tl aito vaniliajauhe
* 2 rkl sitruunamehu tai tiiviste
* 100g luomuvoi
* 100g kylmäpuristettu neitsyt kookosöljy
* 50g MCT öljy
* 1 dl  inkkarisokeri/ steviaa maun mukaan
* 2dl vettä/kookosvettä (jos ei käytä heralisää niin 1dl)
* ripaus harmaata merisuolaa

Kaikki ainekset blenderiin ja muutaman minuutin perusteellinen sekoitus. Näyttää hankalalta, mutta aivan älyttömän helppoa!

Kaikki ainekset ovat sellaisia, että niitä kannattaa pitää muutenkin kaapissa päivittäisessä käytössä. Terveysjäätelöksi tässäkin on energiaa kohtalaisesti, mutta myös ravinteita sitäkin enemmän. Hyviä rasvoja tarvitaan niin aivojen hyvinvointiin kuin hormonaalisiin asioihin.

  • Voi ja kookosöljy sulatetaan miedossa lämmössä. Keltuaiset erotellaan valkuaisesta. Ylimääräisen valkuaisen voi paistaa myöhemmin.
  • Foodinin kotimainen hera laitettiin ylimääräisenä jäätelön sekaan. Vitamix blenderi on kyllä huippu ja se on meillä kovassa käytössä päivittäin.
  • Kaikkien raaka-aineiden ollessa kannussa, aloitetaan sekoittaminen. Vitamixilla sekoitin ehkä 2-3minuuttia. Sen jälkeen annostelin eri kokoisiin astioihin jäätelön pakastamista varten. Jäätelö menee suhkot kovaksi mutta mielestäni koostumus on silti erittäin miellyttävä.
Parempaa kuin Ben & Jerry ja koostumuskin on hyvä! Tästä voi sitten tehdä oman makumieltyksen mukaan eri versioita. Voit laittaa marjoja tai raakakaakaojauhetta maku elämyksiä tuomaan. Itse pidän niin paljon vaniliasta, joten tällä respetillä mennään ainakin muutaman kerran vielä.Onneksi luonnollisen ruokavalion toteuttamisessa ei mistään tarvitse kieltäytyä, vaan kaiken voi päivittää parempaan versioon ja keho kiittää!

<3:lla
Elina

 

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.