Sun tehtävä on auttaa sua itseäs

 

Me eletään tällä hetkellä uusavuttomuuden aikakautta. Kaikki vastuu itsestä annetaan muiden haltuun. On helpompi syyttää muita, jos itsellä tapahtuu huonoja asioita. Oma tilanne on muiden vika. Omasta elämästä vastuun ottaminen ei välttämättä ole itsestäänselvyys kaikille. Tämä hetkinen vallitseva ilmapiiri tekee meistä helposti passiivisia lampaita!Meillä voi olla huono kumppani, mahdoton lapsi, paska pomo ja rahaakaan ei juuri ole. Paikalta löytyy kuitenkin aina yksi syyllinen ja se on tietenkin se, jota ensimmäisenä katsot aamuisin peilistä. Purjelaivakaan ei pysy kurssissa, jos sitä ei joku ohjaa. Sama pätee omaan elämään. Jos tuntuu, että suunta on hukassa ja syyllinen löytyy muualta kuin peilistä, niin silloin olet antanut muiden viedä oman voimasi.

Rankka aloitus? Turhaa syyllistämistä?
Tuleeko mieleen heti monta asiaa mihin ei ainakaan itse pysty vaikuttamaan.  Kaikkein pelottavimpana ja pahimpana ehkä kaikkien mielessä on tällä hetkellä kuolema. Siihen ei ainakaan itse pysty vaikuttamaan? Kuolemaa ei kukaan voi vastustaa ja se kohtaa meidät kaikki. Sitä ei kuitenkaan kannata jäädä odottelemaan ja surkuttelemaan, vaan sillä välin asioille voi itse tehdä paljonkin.

Yksi uskomus jota on saatettu ruokkia jo lapsuudesta asti on se, että kaikki paha ja negatiivinen tapahtuu mulle ja en voi vaikuttaa asioihin. Uhri identitetti saattaa olla niin vahva, että sitä ei helpolla suurinkaan mindmaster pääse purkamaan. Aina minulle käy näin! Aina nuo ihmiset ovat minua vastaan! Mulla on tämä sairaus, joten en pysty siihen! Rahaa ei ole koska verottaja syö kaiken! Elämä on niin epäoikeudenmukaista!

Millaisia asioita sinä kysyt itseltäsi päivittäin määrittää paljon millaisia ajatuksia päässäsi pyörii päivittäin

Ihmismieli toimii välillä omituisestiKatsoin yksi ilta televisosta dokumetin n. 30-vuotiaasta naisesta, joka painoi 250kg. Terveys oli mennyt koska hän ei päässyt liikkeelle ja hänen sisäelintensä ympärillä oli liikaa rasvaa, että ne pystyisivät toimimaan edes jollainlailla. Hänen ainoa toivonsa oli vatsalaukun pienennys ja ruokavalio muutos. Hän pääsi kalliiseen vuoden ohjelmaan, jossa lääkärit ja ravintoteraputit auttoivat häntä toipumaan vatsalaukun pienennyksestä. Tässä vaiheessa vielä kaikki olivat toivoa täynnä, etenkin hänen 7-vuotias poikansa.Mikä oli lopputulos vuoden päästä? Täysin sama mitä aloittaessa eli kiloakaan ei ollut tippunut ja terveys oli tosi huonossa jamassa. Surullisinta oli seurata kun nainen koko vuoden syytti muita omasta tilanteestaan. Lääkäri valehteli hänelle, ravintoterapeutin ohjeet olivat huonoja ja fysioterautin harjoitteet eivät olleet tarpeeksi tehokkaita. Mikä pahinta, hän itse uskotteli itselleen, että hän oli tehnyt kaiken voitavan laihtuakseen, eikä edes oman pienen pojat surullinen hymy saanut häntä muuttamaan omaa uskomustaan.

Kuka mahtoi ohjata tämän naisen laivaa? Olisiko hän itse voinut tehdä tilanteelle jotakin vai oliko kaikki huonojen ammattilaisten syytä, että hän ei onnistunut hengenvaarallisesta tilanteestaan selviytymään?

On helppo antaa muiden päättää asioista, koska jos joku asia menee huonosti, niin silloin ei itse tarvitse ottaa vastuuta. Voi osoittaa syyttävällä sormella just sitä kuka on vastuussa vallitsevasta tilanteesta. Terveys saattaa reistailla, mutta kun se lääkäri ei määrännytkään enää sitä lääkekuuria, ei ole yhtään rahaa kun ne pahat politiikot on pientä ihmistä vastaan, myöhästyin koska taksikuski ajoi niin hiljaa…

Toki on niitäkin, jotka syyttävät ja soimaavat itsensä ahdistuksen partaalle mutta sekin on varsin huono vaihtoehto. Pian et uskolla tehdä enää mitään. Syyttely ei auta ketään, vähiten juuri asianomaista. Asiat ei mene suunnitelmien mukaan mutta onneksi silloin meillä on aina mahdollisuus muuttaa kurssia.

Sun tehtävä on siis auttaa sua itseäsi. Kyllä, meistä löytyy uskomattomasti potentiaalia jos vain annamme sille mahdollisuuden. Alkaessamme oman elämämme johtajiksi, asiat alkavat loksahdella kuin itsestään paikoilleen. Kukaan muu ei pysty auttamaan sua yhtä hienosti kuin sinä itse. Oman voiman löytäminen ja vastuunottaminen omasta elämästä ei maksa mitään. Se on kaikille mahdollista. Tämä ei tarkoita sitä, että emme enää kokisi vaikeita asioita elämässämme, mutta silloin meillä on myös mahdollisuus päättää kuinka niihin suhtaudumme. Muistutan vielä tähänkin väliin, että kaikki tunteet ovat sallittuja ja ne auttavat meitä navigoimaan pimeässä.

Nyt on aika ottaa supernaisen viitta käyttöön ja lähteä lentoon!  Sulla ja mulla on siihen etuoikeus <3

On mahtava olla oman elämänsä johtaja!

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.