Spinning Babies eli vauva optimaaliseen asentoon kohdussa!

Lupasin kirjoittaa oppimiani asioita Spinning Babies- kurssilta. Otsikko saattaa olla hieman outo, sill√§ keksin itse tuon vauva optimaaliseen asentoon suomennuksen. Joku viisaampi voisi ottaa suomennoksen haltuun ūüėČ ¬†“Spinnaus” tekniikoilla pystymme siis vaikuttamaan lantion asentoon sek√§ sen alueen kireyksiin. Kireydet ja lantion huono asento vaikuttavat huomattavasti vauvan laskeutumiseen ja asentotarjontaan kohdussa.

Miksi sitten on niin tärkeää että vauva on kohdussa oikeassa asennossa? Tullessa viikoille 38 aletaan neuvoloissakin tsekata että vauva olisi ainakin pää alas päin kohdussa. Perätilassa voi vauvan synnyttää mutta kuten tiedämme, optimaalisessa tarjonnassa se ei synnytystä ajatellen silloin ole. Perätarjonta on ääriesimerkki virhetarjonnasta. Tämän lisäksi tulee ne pienet mutta erittäin oleelliset virhetarjonnat, jotka saattavat tehdä synnytyksestä todella kivuliasta ja vaikeaa. Optimaalinen takaraivotarjonta eroaa synnytyksen osalta huomattavasti virheellisestä avotarjonnasta.

Raskauden aikana poikki- ja viistotila ovat yleisimpi√§ virheasentoja. Ne t√§ytyv√§t saada korjattua ennen synnytyst√§ ja sen takia olisikin t√§rke√§√§ ett√§ jo raskaana ollessa tekisimme erilaisia kehoa tasapainoittavia harjoituksia. Naisen pehmytkudosten (mm. faskia) tasapainoisuus on yleens√§ t√§rke√§mpi asia synnytyksen kannalta kuin lantion muoto. Raskaana ollessa kannattaa kiinnitt√§√§ erityishuomiota lantion alueeseen ja etenkin siihen ett√§ kaikki nikamat ovat paikoillaan. On tiedostamisen arvoista my√∂s, ett√§ etenkin meill√§ naisilla asustaa emotionaalinen stressi lantiolla! Lis√§ksi on erityisen t√§rke√§√§ ett√§ saamme lantionseudun pienetkin lihakset rentoutettua vaikkapa sitten osteopaatilla, akupunktiolla, vy√∂hyketerapiassa¬†tai vaikkapa raskaushieronnassa. “Spinnaus” tekniikat ovat t√§h√§n my√∂s erityisen toimivia, eiv√§tk√§ ne vaadi paljon aikaa eik√§ rahaa. Seuraavassa p√§√§sette kuvien ja tekstin avulla tutustumaan n√§ihin huippuliikkeisiin!

Seuraavat kolme liikettä kuuluvat Sisters Of Balance- liikesarjaan. Niitä kannattaa tehdä paljon myös raskauden aikana koska ne auttavat erityisen hyvin liitos- sekä selkäkipuiluun.

 

1. Päivän ensimmäinen liike oli Rebozo shifting. Synnyttäjä menee konttausasentoon nojaavaan asentoon pallon päälle tai esimerkiksi sohvaa vasten. Rebozo huivi tai kantoliina käy työkaluksi. Huivi sidotaan mahan ympärille tasaisesti, jonka jälkeen lähdetään tekemään todella pientä nytkyttävää liikettä. Liike sopii hyvin koko raskauden ajan tasapainoittamaan lantion seutua.

 

2. Forward-leaning inversion:¬†Men√∂√∂k√∂ jo akrobatian puolelle? Ei sent√§s. Joogassa t√§m√§ liike tunnetan alasp√§in katsovana koirana, mutta “spinnauksen” yhteydess√§ k√§ytet√§√§n nime√§ Forward-leaning inversion. Kotona t√§t√§ voi tehd√§ sohvalta k√§sin, p√§√§asia on ett√§ olet tukevasti pallilla kyynernojassa. Muista nousta varovasti yl√∂s! T√§m√§ on eritt√§in hyv√§ liike jos vauva on per√§- tai viistotilassa. Voidaan tehd√§ jos synnytys on pys√§htynyt, 30s kerrallaan, 1-2 supistuksen tai kolmen syv√§hengityksen ajan. Normaalisti etenev√§n synnytyksen aikana t√§t√§ liikett√§ ei suositella teht√§v√§ksi.–

 

 

3. Sisters of Balance- liike on Pelvic floor realese. Liike tehdään kyljellään makuuasennossa esimerkiksi sängyn reunalla. Lantion täytyy olla suoraan kohti kattoa, päällimäinen jalka roikkuu kevyesti reunan ulkopuolella. Doula tai tukihenkilö painaa tosi kevyesti lantiota toisen henkilön katsoessa ettei synnyttäjä tipu reunalta. Tämä liike vapauttaa erityisesti lantionpohjaa ja sen jumisia kohtia. Voi tehdä missä tahansa vaiheessa synntystä sekä raskauden aikana kotona. Synnytyksessä käytetään jumitilanteissa. Muista tehdä aina molemmille puolille!
<3:lla
Elina
(Edit 28.2.2020/ valiettavasti kuvat ei ole enää tallella joten jouduin poistamaan ne asennoista)
Voit käydä tutustumassa You tube kanavaani Elina Ojaniemi. Siellä on raskaus aiheista materiaalia!
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima Рtie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.