Sisaruuden haavat

Naiseuden voimalla alkanut upea kampanja piiritoiminnassa sisaruuden haavat teemalla. Minun omassa naisten piirissä Oulussa suraavaksi teemana suru, ja pääsemme tällä tavalla eheyttämään sisaruuden haavojamme kun uskallamme olla paljaita ja näyttää todelliset tunteet ja sisällä olevat haavat turvallisessa ympäristössä, jossa pääsee tulemaan hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Piirissäni on vielä pari paikkaa jäljellä, pidän piirejä 1-2kertaa kuussa tällä hetkellä. Seuraava piiri on jo 4.10. Piiriini voi ilmoittautua sähköpostiini: kaizas@hotmail.com. Piirin ohjaaminen tuo minulle suurta täyttymystä ja koen naisten kanssa työskentelyn elämäntehtäväkseni.

Tästä teemasta inspiroituneena halusin kirjoittaa tekstin jossa avaan ja syvennyn tämän teeman ympärille.

Meissä naisissa on syvällä sisimmässämme syviä haavoja naiseuteen, seksuaalisuuteen, feminiinieneergiaan liittyen. Nämä haavat ja traumat saattavat kummuta jo kohtu ajoilta saakka. Minulla on tullut jo voimakas trauma kohdussa ollessani, kun koin ettei minun ole turvallista syntyä siihen maailmaan johon olin tulossa, en halunnut syntyä tänne.

Olen monin eri tavoin päässyt eheyttämään syntymä traumaa, mikä on ollut erittäin tärkeää matkallani kokonaisemmaksi naiseksi ja jotta olen pystynyt tulemaan takaisin yhteyteen oman kehoni ja kohtuni kanssa. Nykyään nautin kuukautisista ja seksuaalisuusesta. Yhteys kehooni ja kohtuun on tärkeä. Oman eheytymiseem myötä olen päässyt myös kuukautiskivuista eroon ja kuukautisten alkaminen on minulle juhla, koska silloin annan keholleni jo ennen niiden alkamista kehon ja mielen tarvitsemaa lepoa ja rauhaa. Minulla on kuukautisten aikaan, varsinkin ennen niiden alkamista hyvin sisäänpäin kääntynyt olo ja silloin nautin omasta seurasta ja hiljaisuudesta ja luonnossa olemisesta. Kuukautisten aikaan tunnen vahvaa yhteyttä kohtuun ja se tuntuu hyvältä antautua tunteiden vapautumiselle ja irti päästämiselle kaikesta siitä mikä haluaa veren mukana vapautua. Kuukautiset vie kehoon läsnä ja silloin on tärkeää hoivata ja helliä itseään ja kehoaan.

Monet naiset ovat kokeneet oman äiti suhteensa todella vaikeaksi ja haavoittavaksi sekä jos elämässä on kokemusta että naispuoliset ystävät pettävät luottamuksen, puhuvat selän takana, kiusaavat, nimittelevät, ovat kateellisia. Tämä kaikki jättää syviä haavoja sisimpään, joiden kanssa saa työskennellä rauhassa ja hartaasti jotta voisi taas opetella luottamaan muihin naisiin ja kokea itsensä riittäväksi naisena ilman tarvetta kokea alemmuutta tai vertailla itseä muihin.

Media on myös syöttänyt tietynlaisen kuvan naisesta. Kauniista naisesta, joka viehättää miehiä. On hurjaa yrittää tavoitella itse jotain median tai pornomaailman luomaa ihanne kuvaa jota ei todellisuudessa ole edes olemassa. Emme ole kukaan samanlainen sisältä emmekä ulkoa, niin on hurjaa edes yrittää olla kaunein tai paras tai kilpailla keskenään. Mutta sitä olemme silti monet tai kaikki kokeneet elämässä enemmän tai vähemmän. Olen kokenut julmaa käytöstä juurikin ala ja varsinkin yläasteella tyttöjen taholta, en poikien. Minua on syrjitty, jätetty ulkopuolelle, haukuttu, ja käytetty muita julmia kiusaamistapoja silloisen parhaan ystävän taholta. Siksi on iso työ eheyttää haavoja kun luottamus on pahasti rikottu juuri ihmisten taholta joihin luuli voivansa luottaa.

On silti todella voimaannuttavaa uskaltaa katsoa omia haavoja ja antaa sisäiselle lapselle ja nuorelle minälle rakkautta ja myös nähdä se tosiasia että joka sinua satuttaa, voi itse pahoin. Jokainen ansaitsee anteeksiannon siksi koska anteeksianto on se joka itsensä vapauttaa. Ja anteeksiannon kautta pääsee itse elämässä eteenpäin kevyemmin kantamuksin.

Naisten piirit on niin suurenmoinen tapa päästä kohtaamaan itsessään olevia valo että varjo puolia ja kokemaan yhteyttä toisiin naisiin. Se on tärkeää että saamme korjaavia kokemuksia ja uskallamme puhua ääneen vaikeista asioista. Asioista joista ehkä ikinä ei ole kenellekään sanonut sanaakaan. Tämä aika auttaa meitä vapauttamaan itsessämme olevaa tarvetta vertailla ja kilpailla ja tämä aika auttaa vahvasti takaisin omaan terveeseen naiseuden voimaan joka tukee sekä itseä että muita. Jokainen askel kerrallaan voi tuntea olevansa hyvä sellaisenaan.

Myös historiatasolla naisten voima on tukahdutettu niin miesten kuin toisten naisten kautta. Naiset ovat iimiantaneet toisia naisia ja olleet hyvin julmia, jos toisella on jotain mitä itsellä ei ole. Tai jos nainen uskaltaa avoimesti olla omassa voimassa oleva seksuaalinen olento, niin se on herättänyt kateutta ja vihaa muussa naisissa jotka eivät itse uskalla olla mitä on. Edelleen tänä päivänäkin seksuaalinen nainen, joka terveellä tavalla uskaltaa olla mitä on, saatetaan leimata eri tavoin.

Naisilla saattaa olla solumuistoissa kokemusta siitä kun ei ole ollut turvallista olla ja elää omassa voimassa puhuen omaa totuutta vaan on poltettu roviolla tai tapettu tai tuomittu muilla tavoin. Nämä muistot tärkeää vapauttaa solumuistoista, jotta ei tarvitse kantaa esivanhempien tai oman menneiden elämien kokemusten painolastia. Mutta kuljemme askel kerrallaan, saamme aina sen mitä tarvitsemme jotta voimme eheyttää omia syviä haavoja me ja pääsemme sitä kautta elämässä eteenpäin. Menneisyyteen kiinni jääminen ei auta eteenpäin, on uskallettava sukeltaa katsomaan mitä sisältä nousee ja löytyy ja sitä kautta kun vapautuu anteeksiannon kautta, elämä voi virrata eteenpäin.

Olen myös huomannut että mitä enemmän itsessä on turvaa ja rakkautta, sitä enemmän uskaltaa avautua turvattomuuden ja haavoittuvuuden tunteille ja kaikille tunteille. Ne pääsee entistä syvemmällä tasolla eheytymään kun on itsessään sitä turvaa niin paljon että niitä on turvallista tuntea. Olen pystynyt vasta tänä vuonna tuntemaan syvästi pelonkin tunteen pyyteettömän rakkauden kautta, siksi se tuntuu ajoittain että tunteet ovat voimistuneet. Mutta se johtuu siitä kun on sisällä enemmän turvaa kokea niitä puhtaasti ilman mielen luomia tarinoita. Ja tottakai sisäisen turvan vahvistumiseen tarvii turvaa tuovat olosuhteet/ihmissuhteet, jotta turvan ja rakkauden tunne sisältä voi vahvistua ja lisääntyä. Syvältä meren pohjasta olen löytänyt ne suurimmat aarteet kun olen sukeltanut syvään suruun.

Tämän osoitan kaikille naisille ja myös itselleni. Olkoon tämä kirjoitus mahdollisuus kokea, ettei toiset naiset, siskot ole sinun vihollisia tai kilpakumppaneita vaan olemme kaikki samanarvoista ja yhtä tärkeitä jokainen. Meidän ei tarvitse kilpailla myöskään miesten silmissä. Miehet toivoo sitä, että nainen rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on, ja uskaltaa kukoistaa ja ottaa miehen ihailu ja rakkaus vastaan ilman tarvetta saada todisteita omasta riittävyydestään:

Haava on kohta josta valo ja rakkaus pääsee sisään. <3

Sinä olet minun siskoni.
Yhtä arvokas kuin minäkin.
Yhtä kaunis kuin minäkin.
Emme ole erillisiä.
Meidän ei tarvitse kilpailla keskenämme.
Meidän ei tarvitse vertailla toisiamme.

Sinä olet minun siskoni.
Niin tärkeä.
Niin kaunis.
Niin riittävä.

Sinä olet minun siskoni.
Olemme tässä yhdessä.
Tuetaan toinen toisiamme.
Olemaan paras versio itsestämme.
Toisen vahvuus ja lahja
eivät ole pois itseltä.


Rakastan sinua siskoni,
Juuri tuollaisena kuin olet.
Rakasta sinäkin itseäsi.
Olet tarkoituksella
Sellainen kuin olet.

Sinä olet sinä,
Tullut elämään elämää, joka on sinun.
Ei kenenkään muun.
Älä elä muiden elämää.

Älä yritä olla kukaan muu, kuin sinä olet.
Päästä irti muiden odotuksista.
Tärkein tehtäväsi on olla uskollinen itsellesi.
Omille arvoillesi.
Sille kuka sinä olet.

Ei sinun tarvi olla sisäisesti tai ulkoisesti joku toinen.

Vaan sinun kuuluu olla juuri sinä.

Älä vertaa itseäsi muihin.
Se on ajanhukkaa, eikä auta ketään.
Anna itsellesi lupa olla mitä olet
Anna muille lupa olla mitä he ovat.

Näytä itsesi.
Tuo esiin itsesi.
Todelliset tarpeesi ja ajatuksesi ja toiveesi.
Ne ovat arvokkaita,
Kuten sinäkin.

Ole oma itsesi, muut ovat jo varattuja. <3

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.