Sisäisen valon ohjauksessa

Picture

Paulo Coelhon 11 minuuttia -kirjassa on kohtaus, jossa päähenkilö, prostituoituna työskentelevä Maria menee kahvilaan, jossa tapaa taidemaalarin, joka haluaa maalata hänet. Taiteilija sanoo näkevänsä naisen “sisäisen valon”. Maria itse ei ymmärrä mistä mies puhuu, vaan on kiusaantunut, hämmentynyt ja puolustukseksi esittää välinpitämätöntä ja lähtee “miehiseen sanakilvoitteluun”. Joku hänessä on vaivaantunut, koska hän on tottunut siihen, että miehet katsovat vain hänen kauneuttaan, ulkoista kuortaan ja odottavat pääsevänsä sänkyyn hänen kanssaan. Kun maalari lopulta kysyy, kuka Maria oikein on, hän sanoo, että hänellä on kolme erilaista roolia (tehdessään työtä prostituoituna) ja tarpeen mukaan hän on joku niistä. Tämän jälkeen maalari kysyy jälleen: mutta kuka sinä olet?

Sisäinen valo. Se voi tuntua vain sanahelinältä, jos itsellä ei ole kosketusta omaan sisimpään. Ja eläessämme kiireessä, pintaa ja ulkoisia avuja korostavassa maailmassa, emme ehdi pysähtyä nähdäksemme tämän sisäisen valon olemassaolon, niin meissä itsessämme kuin muissa ihmisissä. Valon voi nimittäin löytää vasta, kun pysähtyy. Pysähtyminen on oman mielen rakenteiden, pelkoon pohjautuvien uskomusten ja ajatusten pysäyttämistä. Katsomista niitä neutraalisti ja rennosti ulkoapäin. Tällöin kaikki kiire ja odotukset siitä, millaista elämä on ja miten sen pitäisi mennä, poistuvat ja uusi valo syttyy. Saamme yhteyden johonkin syvempään virtaukseen. Virtaus on täynnä valoa, värejä, toivoa, iloa ja täyttymystä. Putki, jota pitkin olemme kulkeneet elämäämme kääntyy ylösalaisin. Kun matka kohti omaa valonlähdettä alkaa, huomaamme saman valon pilkistelevän myös muiden sisältä. 

Vaikka tarinan Maria oli jokseenkin ärsyyntynyt tuosta taiteilijamiehestä, joka kyseli kummallisia kysymyksiä, hän oli silti jollain selittämättömällä tavalla otettu ja kirjan lukeneet varmasti muistavat, miten tarina sitten jatkuu. Hän sai huomiota siitä, mitä todella oli, eikä siitä, mitä oli ulkoisesti. Tämä on se peili, mitä jokainen nainen etsii. Huomioiduksi, nähdyksi, kuulluksi tulemista siitä, mitä todella on. Sisäisesti. 

Ei kauniista kehostaan, ei täydellisistä kasvoistaan, ei älykkäistä heitoistaan, ei itsenäisyydestään tai päälle rakennetusta vahvuudestaan. 

Se, mitä me (kaikki naiset )Marian lisäksi olemme, niin on jotain muuta, kuin mitä olemme luulleet. Sisäinen valo, ei ole sanoilla selitettävissä, käsillä kosketettavissa, pinta-aisteilla havainnoitavissa. Sisäinen valo on valoa, joka kumpuaa alkulähteestämme ja jonka yksi säde olemme. Kun olemme yhteydessä sisäiseen valoomme, meidän ei tarvitse tehdä itseämme hyväksyttäviksi, rakastettaviksi tai riittäviksi enää millään erityisellä tavalla. Riittää vain se, että olemme. Valon ohjauksessa teemme elämäntehtäväämme automaattisesti ja sisäinen itsevarmuus ja luottamus huokuu ulospäin lempeytenä, hyväksyntänä, rohkeutena ja elämänilona. Kun on löytänyt sisäisen valon, kaikki muu elämässä menettää merkityksensä.

Valoisaa viikonloppua <3

Liity postituslistalle ja saat Tunnista Sisäiset Tarpeesi – VOIMApdf:n 

Click to set custom HTML
Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.