Sielun ääni, älykäs intuitio, sydämen ääni

Säkenöivää uutta vuotta sinulle!!

Vietin itse vuodenvaihteeni Thaimaan auringon alla. Olin tekemättä töitä kokonaiset kaksi viikkoa, mikä on yrittäjälle aika hyvin. Istuessani äitini kanssa viinilasin äärellä huikeiden ilotulitusten alla, mietin kuinka kiitollinen saan olla asioista elämässäni. Mietin myös, että mitäköhän haasteita vuosi 2018 tuo tullessaan…tai oikeammin, että mitäköhän haasteita houkuttelen luokseni omilla valinnoillani. Odotin innolla, että pääsisin jakamaan oman sisäisen ääneni tuotoksen muiden naisten kanssa.

Uskon entistä vahvemmin vastuunottamiseen omasta elämästä ja siitä mitä siihen haluaa kutsua. Pidin yhdessä naisverkosto Howtomon kanssa Elämäsi vuosi 2018 – valmennuksen, johon ilmoittautui 163 naista mukaan. Pohjasin koko valmennuksen itsensä luottamiseen ja vastuunkantoon omasta elämästä. Se mahdollistuu kun löydät  oman sisäisen tietosi äärelle ja erotat uniikin äänesi tästä valtavasta tiedon keitaasta. Uniikilla äänellä tarkoitan rakasta lasta, jolla on monta nimeä: Sielun ääni, älykäs intuitio, sydämen ääni ja sisäinen ääni.

Mitä sinä odotat tältä vuodelta? Mitä tarvitset lisää elämääsi? Kuinka löydät tarvitsemasi?

Sun sisäinen ääni tietää tämän kyllä, kun annat sille mahdollisuuden siihen. Meidän aivot on ihan huikea elin, puhumattakaan koko elimistöstä! Mutta erityisesti meidän aivot oppivat uusia asiayhteyksiä koko ajan, kunhan vain tuomme niille uusia haasteita ja ravintoa. Aivot yhdistelevät tietoa ja osaamista ja hakevat jatkuvasti ratkaisua elämämme haasteisiin. Kun saamme oikeanlaisia viestejä lähetettyä alitajunnallemme, niin siellä herätään myös tavoittelemaan samoja asioita ja tunnetiloja. 

Mikä on tuonut sut tähän hetkeen? Toistatko samoja valintojasi vai toteutatko synnyinoikeutena saamaasi oppimisen ja kasvamisen siementä? Yritätkö pysyä paikallasi vai liikkua eteenpäin?

 

Uusi vuosi on ihan paras aika “aloittaa puhtaalta pöydältä”. Se on meidän kulttuurissamme lähes jokaiselle luonnollinen rituaali. Kilistetään vanhalle ja toivotetaan uusi tervetulleeksi. Lisänä tähän rituaaliin mä valitsen jokaiselle vuodelleni teeman. Toissa vuonna mulla oli ilo ja viime vuonna konkretia. Teema on yksi parhaita tapoja saada alitajunta ja tietoinen mieli kulkemaan samaan suuntaan. Ilon vuonna 2016 karkotin tummat pilvet omalta taivaaltani ja punnitsin valintojani hyvinkin yksinkertaisella määreellä: tuoko tämä asia/ihminen/tapahtuma lisää iloa mun elämääni? Jos vastaus oli kyllä niin halusin panostaa siihen aikaani ja resurssejani! Vuosi menikin sitten iloisena pilvilinnoja rakennellessa ja seuraavalle vuodelle 2017 kaipasin konkreettisia, käsin kosketeltavia tuloksia.

Mun teema vuodelle 2018 on, tietoisen mieleni hienoisesta vastustelusta huolimatta,yhteys. Se mitä mä haluan enemmän elämääni on avata itseäni uudella tasolla ihmisille, jotta saan tarvitsemaani huomiota, kannustusta ja merkityksellisiä suhteita niin vapaa-ajan kuin työnkin merkeissä. Yhteyden avulla pystyn antamaan myös enemmän ja toteuttamaan omaa elämäni tarkoitusta. Ja voin kertoa, että olen tyyppi, joka rakastaa omaa aikaansa, mutta helposti tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Sen takia, mun mieli tuntee vastustusta tätä teemaa kohtaan. Mitä jos yhteys ei kuljekaan kahteen suuntaan? Mitä jos epäonnistun?

Aina kun teemme valintoja niin pelot nostavat päätään. Mutta on tärkeä muistaa, että ne ovat ainoastaan oman mielikuvituksemme tuotetta ja meillä on kyky tarttua niitä kädestä kiinni ja jatkaa matkaamme. Meillä on kyky uskoa ja luottaa itseemme.

Käytän teemaani arkisessa tekemisessä. Peilaan siihen päätöksiä ja valintoja mitä mun eteeni tulee. Ja kun haasteita ropisee niskaan, niin kysyn itseltäni miten tämä teema kannustaa mua toimimaan? Teema on siis yksi tärkeimmistä työkaluista, koska se heijastaa suoraan sitä mitä tarvitsen lisää elämääni voidakseni hyvin, paremmin ja kasvaakseni siksi ihmiseksi, joka haluan olla. Kannustan asiakkaitani ja sua, rakas lukija, valitsemaan itsellesi teeman täksi vuodeksi. Jos kaipaat apua siihen, niin tämän linkin takaa löytyy vetämäni valmennus, joka sisältää myös ohjatun meditaation.  

Mitä ikinä hyvänsä sun elämässäsi on meneillään ei ole tullut jäädäkseen! Se on tullut mennäkseen.

Yksi asia mikä on selvää ei vain tänä vuonna, vaan elämässä ylipäänsä, on se, että se muuttuu. Se kuka sä olet tänään tulee muuttumaan vuoden edetessä. Kiinnostavinta onkin suunta jonka sä haluat tässä muutoksessa ottaa! Kenen tahansa on helppo olla positiivinen ja säteilevä silloin kun asiat sujuvat, terveys kantaa, ylennys ja ylistys seuraavat työelämässä, lapset menestyvät koulussa, rakkaus roihuaa täydellä liekillä. Silloin on helppo olla onnellinen, eteenpäin suuntautunut ja luottaa huomiseen. Mutta elämä toki on monivivahteisempaa kuin tämä. Elämässä tulee ylä ja alamäkiä.

Todellinen haaste henkisesti ja fyysisesti tulee, kun suunnitelmasi kariutuvat, tavoitteesi jäävät saavuttamatta ja näkemyksesi tulevaisuudelle romuttuvat. Sillon kun sä kohtaat haasteita, löydät itsesi todellisen kasvun ääreltä. Kuinka sä käsittelet haastavat asiat ja mihin sä uskallat niinä hetkinä nojata.

Nämä hetket eivät ole epäonnistujan hetkiä vaan kasvajan ja kehittyvän ihmisen hetkiä.

Lisää kirjoittajalta Valmentajan päiväkirja / Renja Reenpää

Lähes täydelliseen parisuhteeseen – mutta miten?

Lähes täydellinen tarkoittaa mun mittapuulla onnellista, eteenpäin menevää ja molempiin suuntiin kommunikoivaa...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.