Sinä et ole yhtäkuin menneet traumasi ja menetyksesi

Olet varmasti kokenut elämässäsi isompia ja pienempiä traumoja. Jotka ovat saaneet sinut henkihieveriin, kokemaan että kuolet siihen paikkaan. Kokemaan, että miten tästä eteenpäin voi enää jatkaa, miten selviän tästä. Olet kokenut syvää surua siitä kaikesta mitä olet joutunut menettämää olet ehkä menettänyt todella rakkaita ja läheisiä ihmisiä ja eläimiä, ja nämä menetykset ovat ajaneet ja vieneet sinut polvilleen elämän edessä. Kokemaan sellaista tyhjyyttä ja kauhua, että et edes tiennyt aiemmin, että sinun sydämessäsi ja sisimmässäsi asustaa näin syvää surua. Kun se suru nousee, se on jotain suurta ja saa sinut menemään aidon haavoittuvuuden ääreen, se saa muurit ja suojasi murtumaan, se saa sinut hajoamaan, tai kokemaan kokemuksen, että hajoat.

Olet ehkä yrittänyt pitää elämäsi käsissäsi, halinnassasi koko elämäsi ajan, ja sitten tapahtuu jotain, joku trauma, joku menetys, ja se saa sinut menemään polvilleen, ja enää ei ole mahdollisuutta jatkaa vahvan ihmisen roolia, vaan silloin suojat murtuu edestäsi, ja sydän murtuu auki. Sydän murtuu auki rakkaudelle.

Olet ehkä yrittänyt järjestellä elämääsi omin kätösin. Kannatella itse itseäsi, etkä ole antautunut elämän kannateltavaksi. Et ole antanut välttämättä traumojesi vuoksi edes oman sänkysi kannatella, kun täytyyhän kannatella itse itseään kun on oppinut vahvan roolin ja kehossa on valtavaa turvattomuutta ja pelkoa siitä kaikesta mitä olet kokenut.

Mutta haluatko elää elämääsi sitä kautta nyt, mitä sinulle joskus tapahtui? Vaikka olisit kokenut elämässäsi kovia asioita, kauheita asioita, tulee hetki kun on aika päästää irti ja jatkaa matkaa eteenpäin. Kun on aika antaa anteeksi itselleen niistä kaikista valinnoista, jotka toivat itselle ja muille kärsimystä ja kipua. Kun on aika antaa anteeksi itselleen kaikesta missä kokee tehneensä väärin, ja myös antaa anteeksi muille, jotka ovat kohdelleet itseä kaltoin ja huonosti. Et ole syyllinen siihen mitä sinulle on tehty, sanottu, mutta olet vastuussa siitä miten elät elämääsi nyt. Miten suhtaudut itseesi, muihin ja elämääsi. Olet vastuussa siitä, elätkö uhrimentaliteetista käsin, koska mennyt on ollut mitä on ollut, vai kannatko vastuusi ja teet parhaasi itsesi suhteen, että voit elää hyvää ja täyttä elämääsi nyt. Se ei tarkoita että elämä täytyy olla vain ruusuilla tanssimista, mutta voit kokea nuo tunteet ja kivut, läpikäydä ne ja päästää ne sitten rakkaudella menemään anteeksiannon kautta.

Älä rakas ihminen enää kanna sitä kipua sisimmässäsi, mitä sinulle joskus tapahtui. Se sattui sinuun silloin tosi paljon, tottakai. Olemme jokainen kokeneet kovia juttuja, mutta jos et tässä hetkessä ole hengenvaarassa, niin hengitä, hengitä, hengitä! Hengitä rakkautta sisääsi. Hengitä iloa sisääsi. Hengitä vapautta sisääsi. Ole vapaa! Anna itsellesi vapaus! Vapaus elää omanlaista elämääsi ilman menneisyyden painolastia. Menneisyyden kipua ja traumaa, menneisyyden surua, menneisyyden pelkoa.

Hoksaan nyt, että vaikka olen kokenut elämäni suurimman menetykseni, kun Sandra-koirani lähti. Niin voin tässä hetkessä valita jäänkö menetyksen ja surun vangiksi, vai elänkö tätä hetkeä onnellisena, koska minulla on tässä hetkessä asiat paremmin kuin hyvin. Tunsin kipua siitä, että jouduin itse tekemään päätöksen toisen elämän päättymisestä, elämäni isoin ja vaikein päätös, ja katsoa kun toisen henki lähtee fyysisestä kehosta pois. Se tuntui siinä hetkessä myös omalta kuolemalta. Mutta nyt kun katson asiaa sydämelläni, hoksaan että minähän sain kokea elämän tärkeimpiä ja kauneimpia asioita. Sain olla saattamassa rakkaimpani sielunrauhaan, jossa kipua ja kärsimystä ei ole. Miten minä pystyinkään antamaan noin kauniin lahjan toiselle olennolle. Ja tuntemaan sen, että Sandra elää edelleen minussa ja tunnen hänet, tunsin hänet kun hän oli lähtenyt omasta fyysisestä kuorestaan.

Miksi siis enää kokisin kärsimystä siitä, että koin suuren menetyksen. Joka lopulta on normaalia elettyä elämää. Elämä- kuolema- elämä kiertokulkua. Kuolema kuuluu elämään, miksi pelätä sitä.

Sinä et ole yhtäkuin se mitä sinulle on tapahtunut. Et ole yhtäkuin traumasi. Et ole yhtäkuin tunteesi. Sinua ei määrittele se mitä sinulle väkivaltainen kumppani on tehnyt tai sanonut, tai mitä kamaluuksia sinulle on tehty tai sanottu lapsena. Vaikka sinulla olisi ollut huono itsetunto aiemmin, se ei tarkoita sitä että sinulla täytyy olla huono itsetunto koko loppuelämän. Se ei tarkoita sitä ettetkö voisi saada hyvää ja tasapainoista parisuhdetta, vaikka et olisi sitä koskaan kokenut. On paljon videoita siitä ja kirjoja, tarinoita siitä, kuinka moni narsistin kanssa parisuhteessa ollut, työstää omia haavoja ja traumojaan, ja sitten myöhemmin kun löytää terveen suhteen omaan itseensä, löytää kumppanin jonka kanssa pystyy luomaan hyvän ja kauniin kumppanuuden, parisuhteen. Moni vaikeita traumoja läpikäynyt on nykyhetkessä onnellinen. Moni on menestynyt ja elää hyvää elämää, niin miksei se olisi sinullekin mahdollista?

Suru on todellakin lahja, se puhdistaa syvästi oman sielun ja sydämen ja solutason kaikesta turhasta kuormasta. Mutta on sitten tärkeää, ettei jää sen vangiksi. Kyllä sydämesi on kokenut kovia, mutta sydämesi on saanut myös rakastaa ja vastaanottaa rakkautta. Sydämesi on surun kokemisen kautta voinut avautua entistä syvemmälle ilolle.

Ja tähän haluankin laittaa pätkän eläinkommunikoija Petteri Wahlmannin kommunikoinnista Sandra-koiran kanssa, koiran sielu on todellakin viisas niinkuin jokaisen eläimen ja niinkun jokaisen ihmisenkin. Jokaisessa meissä on suurta viisautta ja suuria kykyjä, meissä on paljon enemmän jokaisessa ku me tajuammekaan!:

”Sandra toistaa sitä, että haluaa sinun pysyvän liikkeessä. Se on mahdollista. Hyväksy tunteesi, mutta katso tunteiden taakse. Mikä on pohjimmiltaan tämä asia, joka synnyttää nämä tunteet. Löydä se. Miksi tunnet, niin kuin tunnet. Sandra tietää, että kaipaat kosketusta. Se on normaalia. Se, että Sandra synnyttää niin paljon surua, ikävää ja pelkoa, johtuu siitä, että vastakkaisen puolen voimat ovat tulossa sinulle yhtä voimakkaina.

Pienempi suru, ikävä ja pelko ei lopulta toisi sinulle juuri mitään. Nämä tunteet ja niiden sisällä oleva voima on nyt suurta ja se tarkoittaa, että tulet saamaan yhtä suurina voimina kaikki hyvät tunteet ja niiden synnyttämät asiat itsellesi. Tulet kokemaan enemmän rakkautta, voimaa, onnellisuutta kuin koskaan aiemmin. Sandra on antanut sinulle vaikeita tunteita kohdattavaksi, mutta vain siksi, jotta saisit kaiken hyvän, joka sinulle kuuluu. Ja nämä hyvät tunteet eivät ole todellakaan mitään pieniä, vaan hyvin selkeitä ja suuria. Ne tulevat luoksesi. Sandra rakastaa sinua ja tulet huomaamaan nämä suuret voimat vielä. Silloin voit olla todella kiitollinen. Oikeasti kiitollinen ensimmäistä kertaa siitä, kun koit ikävää, surua ja pelkoja. Ilman näitä, jäisit paitsi suurista vastavoimista.”

Ja ilokseni voinen ilmoittaa, että muutaman vuoden takainen unelmani tulee vihdoin toteen! Pääsen itse nyt osallistumaan Maiccu Kostiaisen eläinkommunikointi kurssille. Pääsen vahvistamaan entisestään yhteyttäni eläimiin, ja tekemään sitä mitä rakastan eli kommuikoimaan eläinten kanssa ja auttamaan sitä kautta ihmisiä. Nyt ymmärrän ja näen vieläkin suuremman siunauksen menetykselleni, koska nyt todella tiedän miltä tuntuu menettää eläin ja tuntuu upealta päästä varsinkin kommunikoimaan edesmenneiden eläinten kanssa. Ja koen että juurikin kokemani vuoksi, saan tuotua jotain tärkeää ja kaunista tulevaan työhöni eläinkommunikoijana.

Jokainen elämäni askel on tuonut minut tähän jossa minä olen. Jokainen elämäsi askel on tuonut sinut tähän missä sinä nyt olet. Jokaisella elämän askeleella on suuri merkityksensä, ihan jokaiselle. Ilman jokaista niitä, et olisi siinä missä olet nyt. Ne on tarkoituksella sinulle räätälöity. Elämä on viisas. Elämä on kaunis kaikessa karmeudessaankin. Elämään kuuluu menetys. Mutta elämään kuuluu elää täysipainoista elämää. Vaikka kävisit kuinka syvää parantumista läpi, sinä silti olet jo kokonainen ja mikäs sen paremmin eheyttää sieluasi ja sydäntäsi, kuin se että toteutat intohimojasi, teet mitä rakastat, olet rakkaittesi kanssa, ja erityisesti kaikista paras sydämen eheyttäjä on se, että annat itsellesi todella koko sydämestäsi nyt anteeksi kaiken mitä on tapahtunut, ja elät elämääsi nyt, tästä hetkestä käsin olemalla itsellesi erittäin hellä, lempeä, rakastava, armollinen.

Ole itsellesi armollinen, älä vaadi itseltäsi enää liikoja. Se on turhaa. Vaikka vanhempasi, vaikka kumppanisi, vaikka kuka olisi vaatinut sinulta mitä tahansa, sinun ei tarvitse vastata muiden odotuksiin, koska sinä elät elämääsi itseäsi varten. Kun sinä annat itsellesi hyvää, annat automaattisesti muille hyvää, ja annat automaattisesti koko Maailmalle hyvää, kun sinä yksilönä voit hyvin. Maailman rauha lähtee sinun sisäisestä rauhasta, kun sinun sydämessäsi on rauhaa, levität rauhaa ympäristöön, sukuusi, ja koko maailmaan sitä kautta.

Päästä taakat harteiltasi ja huokaise helpotuksesta. Anna anteeksi myös olosuhteille siitä mitkä ei mielestäsi ole olleet hyvin tai eivät ole hyvin tai niinkuin haluaisit niiden olevan. Näe niidenkin tuoma siunaus ja oppinsa. Elämässä on erilaiset syklit ja elämänvaiheet ja elämäntarinat. Olet aina siinä missä sinun kuuluukin olla, ja menet sinne askel kerrallaan mihin sinun kuuluukin mennä. Rauhassa, ei tarvi kiirehtiä. Ole rauhassa itsesi ja muiden kanssa. Kaikki on hyvin nyt ja aina.

Jatka eteenpäin askel kerrallaan.

 

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Haavoittuvaisuus on todellisinta rohkeutta

Suurin ja syvin pelkoni on ollut kohdata tyhjyys. Tyhjyys, jossa tuntuu ettei...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.