Seniorijooga osa 2; Riitan ja Markun fiilikset

Syyskuussa, Hyvinkään Opiston kauden alussa, kirjoittelin postauksen kun seniorit joogaa niin ohjaaja hikoilee . Silloin saattoi tuskan hiki helmeillä sekä ohjaajan että joogaajien otsalla. Nyt kun syyskausi on lopuillaan, olin utelias kuulemaan mitä mieltä seniorijooga 2:n eli ns. alkeisryhmän mietteet olivat kuluneesta syksystä.

Omat fiilikset ovat huomattavasti rauhallisemmat kuin kauden alussa, vaikka koulun palloiluhalli on tilana tuonut omat haasteensa mm. äänenkäytön kannalta. Olen oppinut rakentamaan nyt sellaisen tunnin, josta kaikki saavat jotain irti mahdollisista rajoituksistaan huolimatta. Olemme löytäneet sellaiset paikat, että kaikki näkevät ja kuulevat mahdollisimman hyvin. Ilokseni olen myös huomannut kuinka sitoutuneita ja innokkaita joogeja ryhmistä löytyy.

Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin ei seniorijooga ole pelkkää venyttelyä ja rentoutumista . Olen haastanut joogit melko vaikeillakin tasapainoilla ja kierroilla, toki aina tarjoten helpommankin vaihtoehdon ja esimerkiksi tasapainoissa olemme käyttäneet seinän tukea aluksi. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt kuinka taitavia ihmisiä seniorijoogassa on käynyt, päihittävät mennen tullen monet nuoremmat 😉

 

Soturi 3:n ja tanssijan tasapainon treenausta seinän avulla

 

Mitä mieltä seniorijoogasta Riitta ja Markku?

Haastattelin edellisen tunnin päätteeksi Riittaa ja Markkua kuluneesta syksystä ja tässä heidän mietteitään.

Minkälaisia liikuntaharrastuksia teillä on aikaisemmin ollut?

Riitta: Olen hiihtänyt, uinut, voimistellut ja pyöräillyt. Koulussa inhosin liikuntaa, mutta olen oppinut tykkäämään siitä myöhemmin.

Markku: Harrastan golfia, kävelyä ja pyöräilyä.

 

Miten kiinnostuit seniorijoogasta?

Riitta: Olen ollut jo pitkään kiinnostunut joogasta, mutta aika tai paikka ei ole sopinut. Nyt kun löytyi itselle sopiva tunti läheltä niin päätin aloittaa. Jooga sopii minulle, vaikka minulla on kulumia.

Markku: Jäin keväällä eläkkeelle ja koska olen jäykkä kuin rautakanki kaipasin jotain liikuntaa missä venytellään. Minullakin on kulumia ja rappeumaa, jooga sopii ja helpottaa.

 

Minkälaisia odotuksia teillä oli etukäteen seniorijoogasta?

Riitta: Luulin sen olevan vaikeampaa, kaikkia lotus asentoja ja muita. Mikä muuten on lotus asento? (naurua)

Markku: Ei ollut oikein mitään tietoa tai odotuksia, mutta sana seniori rauhoitti, ajattelin ettei tunti sitten voi olla kovin vaikea.

 

Onko jooga ollut sellaista kuin ajattelit? Mitä haasteita on ollut tai mikä on yllättänyt positiivisesti?

Riitta: Ei tosiaan niin vaikeaa kuin pelkäsin. Hyvää on ollut se, että tunnilla mennään monta kertaa lattialle ja ylös (aurinkotervehdykset toim.huom!). Se auttaa arjessa, pysyy ketterämpänä ja lisää liikkuvuutta.

Markku: On vastannut odotuksia. Tasapainoharjoitukset ovat olleet hyviä. Liikkuvuusharjoitukset ovat haastavia jäykän alaselän takia, mutta niitä pitäisi vaan tehdä enemmän. Auttaa golfissakin kun saisi selkään enemmän liikkuvuutta.

 

Palautellaan lapsen asennossa

 

Ohjaaja tuulettaa

 

Tässä kohtaa voisi siis todeta, että mission accomplished! Jos Riittaa ja Markkua on uskominen niin tavoitteeni ovat toteutuneet 🙂 Tunnille on helppo tulla, se ei tunnu liian vaikealta. He kokevat saavansa joogasta apua vaivoihinsa ja tukea arjessa toimimiseen. Molemmat ilmoittivat ehdottomasti jatkavansa ryhmässä keväällä eli tunnit ovat heistä mielekkäitä.

Seniorijoogassa on siis toteutunut se mikä alunperin oli tämän bloginkin ydinajatus; jokaisen naisen (ja miehenkin) joogaa. Ei tarvitse olla nuori, notkea, urheilullinen, hengellinen, hoikka tai terve voidakseen joogata. Jokainen voi löytää sellaisen tavan ja ryhmän joogata, joka tukee parhaiten omia tarpeitaan. Eipä tässä voi kuin  todeta; namaste.

#hyvinkaanopisto #seniorijooga #senioritrulettaa #seniorionuusinuori 🙂

 

 

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.