Seksuaalienergia elää tässä ja nyt

Järjestin eilen tuparit uudessa kodissani ystävilleni ja vietimme mukavaa ja kepeää päivää naisporukassa. Huomasimme jälleen, että on mukava jutella niitä näitä, mutta yksi aihe on yleensä sellainen, joka lisää selvästi innostusta, kiinnostusta, kepeyttä ja tuo myös vapautta ja rempseyttä tunnelmaan.

Mikäköhän se aihe olisi? No tietenkin seksi. Seksi on aihe, josta puhutaan aivan liian vähän. Se on aihe, joka kuitenkin kiehtoo ihan äärettömästi, sillä näinä aikoina, vapautuessamme kohti täyttä potentiaalia ja ylipäänsä alkaessamme avaamaan naiseuttamme, seksi ja seksuaalisuus ovat hyvin tärkeä osa-alue siinä.

Ja todellakin kaipaamme tukea toisistamme myös tämän osa-alueen suhteen! Kun uskallamme avatutua omista ajatuksistamme, kokemuksistamme, lukoistamme, blokeistamme ja saada tukea suljettuina ja piilotettuina pitämille osillemme, voimme voimaantua ja vahvistua. Voimme askel askeleelta nousta pimeydestä valoon (mitä se pimeys kullekkin on). Ei. Sinä et ole kesken. Sinä et ole rikki. Sinä et ole epäseksuaalinen tai mitä ikinä. Myös sinä olet seksuaalinen olento ja sinulla on kaikki oikeus saada voimaantua myös seksuaalisuutesi suhteen.

Picture

Kiitos ihanaiset ystäväni Elina, Tuula, Maria, Sanna ja Terhi, joilta olen saanut paljon eväitä matkallani <3

Picture

Meillä jokaisella on omat henkilökohtaiset uskomukset ja kokemukset seksistä. Lisäksi kannamme mukanamme sukupolviemme kokemuksia, uskomuksia ja asenteita tähänkin aihealueeseen liittyen. Aika harva on kasvanut ympäristössä, jossa olisi saanut avointa tukea oman seksuaalisuuden ilmaisemiselle terveellä ja rakentavalla tavalla. Aika harvojen äiti on osannut antaa huomiota omalle seksuaalisuudelle, omille tarpeille ylipäänsä. Minä, kuten monet muut ovat alkaneet kasata mieleensä ja kehoonsa erilaisia kerroksia siitä, millaista seksin pitäisi olla, millainen on seksuaalinen nainen, miten seksissä pitää olla, miten ylipäänsä olla intiimisti. Olen oppinut seksistä (kuten monesta muustakin) ulkoa sisälle.Kun opimme erilaisia asioita ulkoa sisälle, otamme “suodattamatta” vastaan tietoa, johon alamme sokeasti ja hyvin tiedostamattamme uskomaan. Pidämme automaattisesti totena sitä, mitä muutkin ovat pitäneet. Imemme tunteita ja uskomuksia ympäristöstämme. Se on hieman rajoittavaa. Sillä uskomuksemme ja tunnemaailmamme määrittävät hyvin pitkälle sitä, miten elämme; Millainen suhde meillä on itseemme, millainen muihin, millainen eri asioihin. Uskomukset määrittävät sitä, ajattelemmeko, että “kaikki on mahdollista” vai “en minä ainakaan“. Kun “Kaikki on mahdollista” – uskomuksen ystävänä on avoimuus ja rohkeus, “en minä ainakaan” – uskomuksen ystävänä on pelko, häpeä, riittämättömyys…

Meitä ei yksinkertaisesti ole opetettu asioiden tervettä kyseenalaistamista ja sitä, että kuuntelisimme omaa sydäntämme tai kehoamme siinä, mikä juuri meille on totta. Onneksi uskomuksia voi muuttaa. Juuri nyt!

Nyt alamme sisäistää myös seksualisuuteen liittyviä asioita sisältä ulos

Se tarkoittaa, että emme enää kysy: “mikä on normaalia”. Lopetamme kaiken feikkaamisen. Lopetamme ratkaisujen etsimisen itsemme ulkopuolelta. Vähennämme mielen kuormitusta, jotta voimme kuunnella paremmin kehoamme. Opimme olemaan läsnä ensin itsellemme. Sitten voimme olla läsnä toisen kanssa. Opettelemme yksin. Opettelemme yhdessä. Opimme kärsivällisyyttä. Lopetamme etsimästä jatkuvia oikoteitä onneen. Tämä on matka. Matkasta voi nauttia.

Tällä matkalla kysymme itseltämme: Mitä minun kehoni todella haluaa? Miten minun kehoni saa ilmentää vapaasti itseään? Mikä juuri minulle on seksuaalista? Miten ilmennän tunteitani, naiseuttani, herkkyyttä, villiyttä…koko pakettia?

Tällä matkalla alamme askel askeleelta hyväksyä itseämme, omia heikkoina pidettyjä puolia, omaa keskeneräisyyttä. Alamme ymmärtää, että seksuaalisuus on elämänenergiaa. Se on tapa, miten olemme, juuri nyt. Juuri tässä ja nyt. Olemmeko läsnä elämälle? Vai suoritammeko jonkun muun elämää (pelosta käsin)? Uskallanko antautua oman kehon tarpeille? Uskallanko ilmaista itseäni ennenkuulumattomallakin tavalla? Uskallanko olla aito, itseni. Hyväksytäänkö minut?

Tällä matkalla eteen voi tulla – ja tuleekin yllätyksiä. Parisuhde ei ehkä ole enää ihan sitä, mitä olet ajatellut (uups!). Kun ihminen saa vapaasti ilmentää omaa luontoaan (ei kuitenkaan toisia tuhoavasti), niin siinä joutuu väkisinkin ehkä rikkomaan omat turvarakenteet ja astumaan myös pois mukavuusalueelta. Vain avoimuuden kautta löytää oman tien ja hyväksynnän sille, että tie myös muuntuu jatkuvasti. Sillä mikään ei elämässä ole stabiilia. Ei seksuaalisuus, ei mikään. Se, mitä voimme tehdä on hyväksyä muutoksen ja olla itse avoimia sille, mikä on meidän juttu juuri nyt.

Mikä on sinun seuraava askeleesi?

Haluatko päästä syventymään omaan naiseuteesi ja seksuaalisuuteen muiden Naisten kanssa?

Tutustu tästä Naiseus ja seksuaalisuus – teemapiiriin, joka on Tampereella 15.9.
Ilmoittautumiset sähköpostilla <3

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.