Saat iloita jo tänään

Meillä on taipumus tavoitella tyytyväisyyttä ja iloa tekemisen kautta. Tai ehkä haluamme hoitaa joitain asioita pois päiväjärjestyksestä ja sitten saamme huokaista.

”Tulen ensin valmiiksi, sitten kaikki on hyvin”, on alitajuinen kela.

Kuitenkin ilo on koko ajan tässä. Aivan pienen mielen nyrjäytyksen takana. Ilo on meissä luonnostaan, olemme vain hukanneet sen vakavuuden taakse. Mitä jos elämä olisikin iloinen näytelmä? Mitä jos sinä olet sekä ohjaaja, tuottaja että päänäyttelijä? Sinä valitset.

En puhu nyt ilosta tunteena, jollaisena sen yleensä tunnemme. Puhun jostain syvemmästä, sellaisesta ilosta joka kuplii pintaan täyttymysellisenä mutta maadoittuneena aistimuksena, kehollisena kokonaisvaltaisena kokemuksena. Muistatko vielä sen? Miten aitoa ja syleilevää tuo ilo onkaan.

Lopulta se näkyy hymynä huulilla tai kuuluu naurun pirskauksina. Se saattaa saada jopa hypähtelemään tai kyyneleet silmiin.

Kun hetki tuntuu kovin harmaalta tai vaikealta, kun negatiivinen kierre on napannut kitusiinsa, voit sanoa ääneen, että ”saan iloita tässä ja nyt”. Voit sanoa ”elämä on nyt, ei eilen eikä huomenna, minulla on oikeus iloita tästä hetkestä”. Kyse on sisäisen puheen muuttamisesta. En kannusta väkinäiseen positiivisuuteen tai hankalien tunteiden ohittamiseen, mutta joskus jäämme vellomaan harmauteen turhan pitkäksi ajaksi. Kyse on sisäisestä ohjelmoinnista, siitä, että olemme jatkuvasti varuillamme. Murehdimme, pohdimme ja käymme läpi erilaisia skenaarioita, jotka eivät monesti ole ollenkaan totta tässä hetkessä. Negatiivinen kierre syvenee.

Tuo mielen ohjelmointi on mahdollista katkaista ja kouluttaa uudelleen. Käytä positiivisia vahvistuslauseita ja vaikka homma olisi hetken aikaa melkoisen väkinäisen tuntuista, sanan ja ajatuksen voima on uskomaton.

Kehosi värähtely alkaa keventymään ja pääset irroittautumaan mielen pyörteestä. Pahimmankin pimeyden keskellä meillä on mahdollisuus yhdistyä iloon. Se antaa meille hengähdystauon ja tuo lähemmäs todellista itseämme.

Kokeile ja ylläty!

Puhun näistä aiheista lisää vlogissani. Jos pidät sisällöstä, lämpöisesti tervetuloa tilaajaksi!

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.