Rintatulehdus

 

Tänä keväänä kehoani on koeteltu. Olen ollut influenssan kourissa ja nyt sitten koin rintatulehduksen, joka on ehkä ollut rajuin sairauskokemukseni ikinä. Keho ei käyttäydy tällä hetkellä ennalta arvattavasti, vaan saan helposti tauteja ja sekä särkytiloja. Tämä toinen lapseni on saanut aikaan itsessäni aivan erilaisia tunnetiloja ja olenkin itkenyt paljon ja päästänyt asioista irti. Keho on erittäin herkillä ja sille pitää antaa erityisen paljon hoivaa tämän takia. On tämä vauva-aika kyllä ainutlaatuista ja opettavaa. Helpolla ei välttämättä pääse mutta itse en sitä odottakaan, sillä tunnelukkojen avaamisessa omat lapseni ovat olleet tähän mennessä suurimpia opettajiani.Itse rintatulehdukseen ja siitä miten kaikki alkoi. Menin perjantaina aamuna salille ja jostain syystä mieleeni tuli, että haluaisin tehdä treenin ohessa TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) harjoituksia. TRE- harjoituksessa puretaan kehon stressi tilaa ja sitä myöden myös tunnelukkoja tärinän avulla.

Harjoituksia tehdessäni tunsin kuinka kehossani liikahti jotakin lantion ja rintarangan alueella. Tuli hyvin lämmin olo ja tunsin kuinka energia lähti virtaamaan samalla tehden kehostani jotenkin hauraan oloisen. Salilta lähdettyäni tapasin vielä ystäväni Tuulan ja lähdimme vaunulenkille. Siellä puhuimme paljon tuntemuksistamme tässä äiti- arjessa. Imetin myös järvenrannalla mutta sitä olen tehnyt paljon tässä kevään aikana. On ihanaa kun on ystäviä joiden kanssa avautua rehellisesti niistä “paskoistakin” fiiliksistä mitä tähän äitipeliin kuuluu. Lenkin jälkeen oli hyvä ja vapautunut olo! Päivä eteni normaalisti ja olo oli ihan mukavan rento.

Picture

Oikea rintani punoitti rintatulehduksen ollessa päällä kainalon puolelta ja sitä kesti vuorokauden.​Sitten alkoi tapahtumaan. Alku illasta menimme käymään siskolleni ja totesin, että on vähä outo olo. Tunsin painetta oikeassa rinnassa ja jalkoja hieman särki. Vitsailin että nyt varmaan tulen kipeäksi! En tosiaankaan uskonut sitä, sillä muuten olo oli mainio. 10 minuuttia tästä alkoi tulla hieman kylmä ja muutenkin oli hieman ihmeellinen olo. Päätin mennä suihkuun. Vielä suihkussa ajattelin, että ehkä nyt vaan kuvittelen oloni kipeäksi. Olotilani alkoi kuitenkin olla jo vähän sumuinen. Tunti tästä niin kuume oli nousuut 40,4°C ja olin aivan pihalla. Kuumeen nouseminen oli keholleni ja mielelleni tosi raju kokemus, kaikki tapahtui niin nopeasti. Tunnissa täysin terveestä täysin vuoteen omaksi! En ollut kokenut aikaisemmin tälläistä. Välillä en oikeasti tiennyt missä olin ja mitä tapahtuu. Oloni oli todella epätodellinen.

Oikea rintani oli kipeä mutta ei lähellekään niin kipeä kuin lantion alueeni oli. Sitä särki ja itkin välillä hysteerisesti. Tunsin kuinka suru, joka oli ollut pitkään sisälläni pääsi valloilleen. En ollut itkenyt noin paljon, tuona viitenä tuntina jona kuume oli, viimeksi kuin lapsena. Se oli todella vapauttaa, tunsin kuinka jumiutunut energia vapautui. Fyysisesti oloni oli aivan rikki, poikki ja houreinen. Sisäisesti tiesin, että olin jonkin todella aidon ja todellisen asian äärellä. Ulkopuolelta oloni näytti aivan kamalalta ja he miettivätkin mitä he voisivat tehdä, että kuume saataisiin aisoihin.

Siskoni otti komennuksen käsiinsä, sillä jaloissa pyöri kolme väsynyttä lasta ja yksi vauva. Vauva oli koko ajan lähelläni mutta koska kuume oli niin kova ja rinta kipeä, oli vauvan käsitteleminen haastavaa. Vauva hikosi vierelläni paljon mutta halusin, että Urho imee hanakasti tulehtunutta rintaani, sillä rinnan tyhjentäminen on todella tärkeää tulehduksen aikana. Koin myös että vauva antaa parantavaa energiaa olemuksellaan ja niihän se on <3 En pystynyt liikkumaan sohvalta mihinkään, joten päätimme jäädä yöksi siskoni perheen luokse.

Hoitoni oli hyvissä käsissä sillä kaikki toimi. En halunnut aloittaa antibioottikuuria vaikka sitä suositellaan aloitettavaksi heti jos kuume nousee. Laitoin kuitenkin lääkäri ystävälleni viestiä mahdollisesta reseptistä, jos sitä tulisin tarvitsemaan. Halusin tehdä tämänkin hoidon mahdollisimman luonnonmukaisesti kehoni ehdoilla. Korkea kuume on hyvä asia, sillä se tappaa taudin aiheuttajan. Homeopaatti tutultamme saimme ohjeet homepaattisten lääkkeiden käyttöön sekä tarkempia ohjeita mitä muuta voisimme tehdä, vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaalta. “Yleisön” pyynnöstä heikolla hetkellä otin kuitenkin pienen annoksen lasten  panadolia, koska siinä horkassa mielessä kävi vaikka mitä.

​Oliverin nukkumaan saatuaan mieheni oli vierelläni uskollisesti ja kuunteli horinoitani. Yhdentoista maissa illalla kuumeeni laski alle 40°c ja silloin oloni selkeni hieman, mutta olin kuitenkin aika sekaisin. Pystyin kuitenkin nukahtamaan ja yöllä heräsin kun hikosin todella paljon ja kuume laski. Tiesin että tauti oli selätetty.

Näillä ohjeilla hoidin itseni terveeksi:
– Belladonna ja Apis mellifica homeopaattisia rakeita
– homeopaattista Notakehl voidetta kipeään rintaan
– C-vitamiinia muutaman tunnin aikana n. 10g (maha ei kestänyt enempää)
– runsaasti suolavettä
– kaalinlehtiä rinnalla päälle
– kauratyyny/kuuma vesipullo lämmittämään koko kehoa sekä rinnan päälle
– lämpimässä suihkussa rinnan hierominen ja muutenkin olon helpottaminen
– rintapumpulla pumppaaminen ja rinnan hierominen
– läheisen kosketus ja läsnäolo
– oman kehon vahvistaminen sanoin ja ajatuksin (tätä teen aina kun tulen kipeäksi tai kehossani on epätasapainotila)

Picture

Tässä lääkkeeni rintatulehdusta vastaan. Homeopaattiset, C-vitamiini sekä suolavesi.​Lauantai aamuna oloni oli jo tosi hyvä mutta rinta oli edelleen kipeä. Lämpöä oli enää pikkasen yli 37 astetta. Parin viikon sisällä on tullut nyt muutaman kerran eteen

antibioottien käytön mahdollisuus ja niitä tietysti yritän viimeiseen asti välttää. En tiedä mitä elämä tällä yrittää tuoda eteen mutta katson ja odotan suurella mielenkiinnolla.

Picture

Vauvan tuoksusta ja läsnäolosta saa myös parantavaa energiaa. Imetys on rintatulehduksen aikana tosi tärkeä juttu vaikka se sattuisikin. Oleilen kotioloissa paljon pelkät pikkuhousut päällä =)Kehoni ja mieleni on herkillä juuri nyt, mutta uskon, että sillä on tarkoituksensa. Tunnen että itsessäni avautui taas jotakin, joka johtaa taas parempaa itsetuntemukseen sekä läsnäoloon.

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Ulkona imettäminen saattaa olla haitallista. Tuuli ja viima kuitenkin kun käy. Itse olen vanhemmilta sukupolvilta saanut vinkin siitä, että rinnat kannattaa suojata esim. liinalla, kun lähtee ulos
    Kesällä ehkä imettäisin ulkona, mutta muuten pyrkisin Suomen olosuhteissa sisätiloihin. Ohut kaulaliina seläntakaa rintojen yli kiedottuna on ollut ihan toimiva, ja sitä olen käyttänyt, sillä kuvaukset rintatulehduksesta ovat olleet aika kammottavia. Mutta hyvä kun pääsit eroon vaivasra.

    • Joo, olen kuullut tuosta kylmästä mutten ole varma uskonko siihen. Ystäväni joka opiskelee kätilöksi oli ollut imetys seminaarissa ja ilmeisesti mikään tutkimus ei tue sitä, että kylmä aiheuttaisi rintatulehduksen tai sitä, että antibiootit auttaisivat siihen. Esikoisen kohdalla imetin ulkona kesällä ja talvella, enkä saanut tulehdusta niin joten oma kokemus tukee tuota näkemystä myös. Kiitos hyvästä näkemyksestä kuitenkin!

  • Listastasi unohdit varmaan, että tulehduksesta huolimatta sun pitää imettää sun lasta. Se on paras tapa tyhjentää rinta ja päästä eroon tulehduksesta. Ihan normineuvo yleisen terveydenhoidonkon puolelta joka tepsii…aina ei tarvi sen kummempia poppaskonsteja.

    • Hyvä pointti! Imettäminen on tosi tärkeää tulehduksen aikana vaikka se sattuisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.