Ravitsemuksen ihmemaassa

 

Ravitsemuksen maailma on täynnä erilaisia näkemyksiä, vastakkaisia mielipiteitä ja uusinta tutkimustietoa, jonka avulla kumotaan juuri hetki sitten totena esitetty. Tutkimustieto ja klikkiotsikot vilisevät iloisena sekamelskana sosiaalisessa mediassa ja lehtien otsikoissa. Mitä enemmän opiskelet ja haet tietoa, sitä paremmin ymmärrät kuinka paljon on vielä opittavaa ja oivallettavaa. Miten sitten on edes mahdollista tietää mikä on hyväksi juuri minulle ja hyvinvoinnilleni? Onko joku ruokavalio parempi kuin toinen ja sopiiko minulle sama kuin puolisolleni tai ystävälleni? Mitä pahaa gluteeni on tehnyt kenellekään ja tuleeko kaikista hiilareista lopulta sokeria?
Picture

Ihmiselimistö on huikean hieno järjestelmä, joka on suunniteltu selviämään äärimmäisissäkin olosuhteissa eikä läheskään kaikkia sen hienouksia vielä edes tunneta. Omaa sydäntäni lähimpänä on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tukeminen ravitsemuksen ja elämäntapojen avulla. Hyvin usein erilaiset ongelmat ovat lähtöisin suolistosta ja sen puutteellisesta tai epätasapainoisesta toiminnasta. Suolistoa hoitamalla voidaan helpottaa myös monia muita oireita, joita voi olla eri puolilla elimistöä. Allergiat, astma, migreeni, psoriaasi, nivelongelmat ja monet muut. Ravitsemus voi olla lääkehoidon tukena kroonisissa sairauksissa tai sen avulla voidaan viivästyttää tai joskus jopa kokonaan välttää lääkehoidon tarve. Kiinnostus oman hyvinvoinnin parantamiseen ja sitä kautta muidenkin auttamiseen vei minut opiskelemaan ensin ravitsemustiedettä sekä liikunnanohjausta ja myöhemmin funktionaalista lääketiedettä. Opinnot ovat nyt loppusuoralla ja haaveena on itseni työllistäminen ravintovalmennus- ja personal training -työllä. Haluan antaa asiakkailleni eväitä terveelliseen syömiseen ja elämäntapoihin ilman stressaamista ja huonoa omatuntoa, vaikka välillä mennäänkin siitä, mistä aita on matalin. Joskus tarvitaan myös herkutteluhetkiä ja hyvin harvan ruokavalio, saati terveys, kaatuu satunnaiseen poikkeukseen, kun perusarjessa asiat on kunnossa. 

Ajatus blogin kirjoittamisesta on ollut pääkopassa hautumassa jo hyvän aikaa ja kun tuli tilaisuus hypätä mukaan Naiseuden Voiman mahtavaan porukkaan niin olihan siihen tilaisuuteen tartuttava. Tekstini tulevat sisältämään juttua asiasta ja sen vierestä, eli terveyttä tukevaa ravitsemusta rennolla otteella, kaloreita laskematta ja minkäänlaiseen vaakaan tuijottelematta. Otan mielelläni vastaan toiveita ja ideoita aiheista. Luvassa joka tapauksessa tietoa elimistömme toiminnasta, suolistosta, hormoneista, aivojen hyvinvoinnista ja siitä, miten ravinnon avulla voidaan niihin vaikuttaa. 

Aurinkoa ja hyvää oloa viikonloppuun! 

Picture

Lisää kirjoittajalta Energiaa ja elämäntapoja/Katri Inkinen

Mitä HRV-hyvinvointianalyysi minulle kertoi?

Valmennuspalveluitani täydentää jatkossa Livtecin HRV-hyvinvointianalyysi ja tietenkin sitä oli testattava ensin itse...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.