Rauha on juuret alavatsassa

Rauha löytyy aina sisältä. Sisältä aina.

 

Myrsky syntyy ja lähtee tulemaan kohti. Kuohunta ehtii kohdalle ja meinaa viedä koko naisen mennessään. Mutta pienen viivähdyksen ajan hän muistaa sen tyvenen sisällään, jonka on tuntenut ennenkin. Jos sen on tuntenut ennenkin, sen täytyy olla vielä siellä. Ei se ole voinut kadota minnekään.

Istuutuu alas. Hengittää rauhallisesti. Vaikka meinaakin huimata istua siinä myrskyn rinnalla ja sen silmässä. Sisään, rauhassa. Ulos, ihan rauhassa. Rauhassa vaan nyt.

Huh, tämä kuohunta olikin minusta erillinen. Ei se syönytkään sisäänsä eikä peittänyt alleen. Huh, sen kanssa istuessa onkin aivan turvallista. Kaikki onkin turvallista. Ja täältä alta löytyy jotain tukevampaa. Täältä alta löytyy juureva maa minun jalkojeni astua. Huh, huh huh. Sisään, rauhassa. Ulos, rauhassa.

Veden pinta alkaa tyyntyä. Sisään. Rauhassa. Ulos. Rauhassa. Sisään, ja taas ulos. Sisään. Ja taas ulos. Hengityksen rytmi rauhoittaa kuin rantakiviin keinuvat lempeäkatseiset aallot. Sisään. Ulos. Sisään. Ulos.

Myrsky on laantunut. Kuulen sen hiljenevän pauhun, mutta nyt jo etäältä. Olen tässä hetkessä. Lattian raamikkaat lankut takamukseni alla. Sisään, ulos. Sisään, ulos. Kädet kevyinä sylissä. Silmät kiinni niin että saan katsoa sellaisia maisemia, kuin tahdon nähdä. Sisään, ulos. Sisään. Ulos.

 

 

Rauha löytyy aina itseni keskeltä. Se on se kohta keskellä minua, josta minun elämäni alkaa. Josta minun elämäni syntyy. Josta minun suuntani lähtee liikkeelle.

Rauha on se hengittävä voima, joka on olemassa ennen minua ja minun jälkeeni. Joka on olemassa nyt ja joka iäti on olemassa ollut. Joka on olemassa ajan tuolla puolella ja joka kaiken elämän kantaa.

Rauha on luottamus elämään. Rauha on juuret jalkapohjissa ja alavatsan kohdalla. Rauha on pysähtyminen. Rauha on se, joka asuu minussa. Ja jonka muistan, kun ympäriltä kuorin unohduksen. Rauha on se, joka odotti jo minua, minun havahtumistani. Joka on kulkenut minussa jo aina.

Olen valmis taas avaamaan silmäni. Olen taas tässä, vaikka olin meinannut lähteä leijumaan tuonne edelle jonnekin tai taaksepäin menneeseen, hetkeen joka oli jo ollut. Olen taas tässä. Olen tässä. Tässä. Sisään. Ulos. Sisään. ulos. Kiitos sinulle elämä.

 

 

 

 

Kuvat ylimmästä alimpaan: Antoine Perier, Camille Kmile.

Lisää kirjoittajalta Johanna K/Johanna Hämäläinen

Lasken irti

Lasken irti itseni halveksimisesta, se saa sulaa pois Lasken irti itseni rankaisemisesta,...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.