Rakkausaddikti etsii keinoja paeta epämukavia tunteita

Oletko rakkausaddikti?

Rakkausaddikti on henkilö, joka etsii usein epätoivoisesti rakkautta, jota hän ei ole saanut lapsuudessaan. Hän yrittää täyttää vajaita tankkejaan keinolla millä hyvänsä. Valitettavasti harvoin hän on oppinut rakentavia tapoja tähän.

Rakkausaddikti ei etsi tosirakkautta. Hän etsii todellisuudessa keinoja, joilla voi paeta epämukavia tunteita. Jotta syvemmällä olevia tunteita ei tarvitse kohdata, sopii korviketoiminnoksi mikä tahansa itsen ulkopuolella oleva; ihastuminen ja siihen liittyvät kemialliset ja hormonaaliset hetkelliset buustit, alkoholi, huumeet, stimulantit, liika treenaaminen, syömiseen liittyvä kontrolli tai kontrolloimattomuus, aikuisviihde yms.

Jokin keino, jolla hän saa kontrollin omien heikkona pitämiensä osiensa päälle. 

Jos haluat irtautua addiktiosta – vihdoin –  on ainut lääke siihen kohdata itsesi syvemmältä. 

Vasta syvemmälle sisäänpainetut tunteet kohtaamalla, voit kohdata todellisen itsesi ja sitä kautta antaa itsellesi aitoa rakkautta ja läsnäoloa. Vasta kokemalla rakkautta kokonaista itseäsi kohtaan, on mahdollista löytää syvempää ja pysyvämpää rakkautta myös ulkopuoleltasi. 

Ympäristö on suora peili sille, kuinka rakastat itseäsi. Onnellisuus, syvempi rakkaus, jota sinäkin kaipaat ei tule ulkopuolista ympäristöä fiksaamalla. Se tulee ainoastaan sillä, että näet ne kohdat, osat ja tunteet, joita et itsessäsi rakasta. Annat kaikkien tunteiden nousta tietoisuuteen ja täten ne tulevat nähdyksi. Hei, minäkin olen täällä! Nähdyksi tulemisen kautta tunnetta voi tietoisesti alkaa rakastaa ja hyväksymään.

Itsesi heikkojen kohtien hyväksyminen on ehkä elämän vaikein harjoitus. Se ei ole aluksi helppoa, mutta harjoittelun kautta kaikki alkaa vahvistua. Olet oppinut koko ikäsi hylkäämään itsesi ja sopeutumaan tietynlaisiin muotteihin. Miellyttämään. Sivuuttamaan omat tunteesi ja tarpeesi. Nyt ei enää tarvitse sopeutua, kärsiä tai hylätä itseäsi. Nyt on vapautumisen aika.

Rakkausaddikti etsii yhteyttä. Hän on oppinut huonoja tapoja muodostaa yhteys, joka aina lopulta jää kylmäksi ja pinnalliseksi. Todellinen yhteys itseen tulee, kun löydämme ja vahvistamme todellista osaa itsessämme. Se tapahtuu ymmärtämällä ja huomaamalla, että et ole tunteesi. Tunteet ovat liikkeitä sen osasi ympärillä, joka on pysyvää. Oikeastaan ainoastaan se, että uskot olevasi tunteesi, estää sinua kohtaamasta niitä ja rakastamasta itseäsi. Harjoittele meditaatiota. Harjoittele nähdä syvempi ja suurempi totuus tunteiden ja mielenliikkeiden takana. Näin voit irtautua siitä, mihin olet samaistunut ja hiljalleen riisut valheelliset vaatteesi todellisen itsesi päältä.

Niin kauan, kuin ulkopuoliset asiat tai ihmiset nostavat sinussa voimakkaita tunteita ja vastustusta, sinussa on kohtia, jotka kaipaavat eheytymistä ja rakkautta. Jatkuvasti laajenevan itsesi rakastamisen ja hyväksymisen kautta voimme huomata, että ihmiset ja asiat eivät enää triggeröi. Alat vetää puoleesi ihmisiä, jotka arvostavat ja hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet, sitten, kun olet itse hyväksynyt itsesi.

Niin kauan, kun et hyväksy ja rakasta itseäsi, saat muistutuksia siitä kyllä ympäristöstäsi. Elämä tarjoaa meille lukuisia peilejä, jotta voisimme nähdä sen, mitä emme vielä itsessämme näe.  

Asteikolla 1-10, kuinka paljon odotat rakkautta muilta? Totuus on, että tarvitsemme rakkautta toisilta ainoastaan lapsina. Aikuisena luvun tulisi olla 0.

Lopeta etsimästä rakkautta itsesi ulkopuolelta. Sillä sinä olet ainut, joka voi rakastaa itseäsi aina. Sinä olet ainut, joka on aina mukanasi. Sinä olet ainut varma ja pysyvä asia tässä elämässäsi. Ja rakkaus, jota sisälläsi kannat. 

Eheytyminen on pitkä tie, mutta matkasta voi samalla nauttia.

Kun annat tunteiden nousta vapaasti, ne myös menevät vapaasti ja alkavat sulaa sisältäsi pois, aivan kuin aurinko sulattaa lumen maasta. Kun tunteen kerran sulattaa, se ei enää nouse niin vahvasti ja triggeröiden esiin. Se ehkä nousee hieman, mutta sinulla on uusi kapasiteetti antaa sille nopeammin rakkautta ja huomiota, joten se sulaa omalle paikalleen. Se pieni, sisäinen lapsi sinussa. Se ei lähde meistä pois koskaan, eikä sen pidäkään. Sillä on paikkansa.

Tässä ajassa, tarvitset paljon tukea itsesi rakastamiseen. Tarvitsemme toisiamme ja kohtaamista pintaa syvemmältä. Tarvitsemme rohkeutta tulla näkyväksi, keskeneräisinä ja epätäydellisinä. Tätä kautta rakkaus itseämme kohtaan voi lisääntyä, kun huomaamme, että emme olekaan yksin tällä matkalla.

Sinä olet riittävä ja rakas juuri nyt. Muista se, jokainen hetki. 

 

♥: Heidi

Heidiharju.com

Opi täyttymään rakkaudesta ♥

LIITY POSTITUSLISTALLENI JA PÄÄSET MUKAAN ILMAISELLE 5 PÄIVÄN SÄHKÖPOSTIKURSSILLE “LÖYDÄ NAISEN VOIMA”: 


Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.