Raha ahdistaa – oivalla uusi ajatusmalli ja inspiroidu rahasta

Kärsitkö siitä, että raha ahdistaa? Rahat eivät vaan riitä? Tili tai tuet tulee ja sitten kuun päätteeksi se on mennyt? Vaikka tavallaan luotatkin elämään, silti raha ja siihen liittyvä ahdistus hiipii aina uudestaan nurkan takaa. Laskut ahdistaa ja elämä kaventuu, kun tuntuu että rahaa ei ole tarpeeksi?

Tai ehkä raha riittääkin elämiseen mutta, tuntuu silti sille, että koko raha asia ja siihen liittyvät inhottavat ilmiöt maailmassa ahdistaa ja aiheuttaa pahaa oloa. Kunpa asiat olisivat toisin ja koko rahaa ei olisi olemassakaan!

Tämän artikkelin tarkoitus on helpottaa, kun raha ahdistaa. Tarkoitus on saada sinulle aikaan inspiroiva oivallus siitä, miten voit muokata omaa suhtautumistasi rahaan ja sen käyttämiseen. Esitän sinulle uuden mutta yksinkertaisen mallin, jonka omaksuttuasi sinun on helpompi purkaa ristiriitaista suhdettasi rahaan.

Lisäksi saat tehtävän, jonka avulla voit suunnata huomiotasi omien arvojesi mukaiseen inspiroivaan rahan luomiseen ja käyttämiseen. Artikkelin tarkoituksena on myös jopa vähän provosoida sinua haluamaan hallintaasi lisää rahaa. Luettuasi artikkelin, ymmärrät miksi. Pyydän, että olet avoin ja utelias.

Onko raha renki vai ruhtinas, uhka vai yhteistyökumppani sinun elämässäsi?

Ilmiömaailmassamme vallitsee rahatalous, joka vaikuttaa meidän jokaisen päivittäiseen elämään. Ja kyllä raha ahdistaa. Tuntuu hullulle, että tuo vaihdannan väline on niin suuressa roolissa ilmiömaailmassamme. Näin kuitenkin on.

Tuo vaihdannan väline itsessään ei ole sinänsä mitään, mutta se millainen rooli sillä on sinulle syntyy omasta värähtelykokonaisuudestasi. Tämä voi olla ärsyttävä väite, sillä se tarkoittaa myös sitä, että sen muuttaminen on täysin omissa käsissäsi. Vastuu on sinulla. Huomaa että se on myös suuri mahdollisuus!

Yksilön värähtelykokonaisuus näyttää syntyvän mm.

  • epigeneettisestä perinnöstä
  • perityistä ja muualta omaksutuista uskomuksista
  • asenteista ja taidoista
  • ”karmasta” ja elämän oppiläksyistä
  • mahdollisesti perityistä ja koetuista traumoista

Näistä syntyy rahasuhteesi ja rahataitosi.
Seuraavassa havainnollinen omakohtainen tarinani lyhyesti.

Raha ahdistaa äärimmilleen – perintönä kova rahakoulu

”No niin. Omaisuuden arvosi oli eilen alle 1000 euroa ja tänään se on noin 350 000€. ” Näin kävi minulle. Yhdessä yössä minusta tuli tilallinen. Maan, maatilan ja asuinkiinteistöjen omistaja.

Olet ehkä kuullut puhuttavan siitä mitä saattaa käydä, kun lottovoittaja voittaa miljoonia tai joku perii omaisuuden? Jos voittajalla sattuu olemaan heikot rahataidot, kurja rahasuhde ja traumaattinen elämä seuraavan kymmenen vuoden sisään tämä henkilö on suurella todennäköisyydellä yhä pahemmissa talousvaikeuksissa kuin oli ennen taloudellisen runsauden yhtäkkistä ryöpsähdystä.

Myös näin kävi minulle. Perintönä oli kova rahakoulu, josta tänään olen hyvin kiitollinen, vaikka opit ovat olleet kohdallani erityisen perusteelliset ja kattavat ja oppirahat liki puoli miljoonaa euroa. Rahatarinastani voit lukea tarkemmin tästä.

Nyt 11 vuotta myöhemmin olen vihdoin vakaalta vaikkakin varattomalta pohjalta valjastamassa omaa osaamistaan yritykseksi ja pavelutuotteiksi.  Olen ollut ja olen yhä sinnikäs ja toiveikas. Uskon, että onnistun kyllä luomaan oppieni ansiosta itselleni ja yritykselleni runsaat, jopa hyvinkin runsaat tulot ja tuotot. Miksi haluan paljon rahaa? Se selviää seuraavaksi.

Raha ahdistaa – tämän uuden mallin avulla saat selkeyttä

Rahan liikkeen maailmassa voi ajatella kuvainnollisesti kahdenlaisena pyörivänä myllynä. Kumpikin mylly pyörittää rahaa ja synnyttää joko rakkaudellista maailmaa tai maailman tuhoa.

 

Rakkaudellinen ja hyvinvointia luova rahapyörä, valopyörä luo ja ruokkii sydämen rohkeuteen ja rakkauteen pohjautuviin arvoihin perustuvaa luomista ja tuottaa hyvinvointia niin ihmisille kuin maapallolle.

Tuhon ja kärsimyksen rahapyörä tuhoaa maailmaa, niin maapallon asukkaineen, myös ihmiset. Se perustuu pelkoon, epäluottamukseen, mielen sairauteen, inhimilliseen korruptioon ja luo kärsimystä sen kaikissa eri muodoissaan.

Haastan sinut – älä anna enää rahan ahdistaa vaan rakastu siihen!

Uskon, että sinä omaat sellaisen arvopohjan, joka kasvattaa valon rahapyörää, imee rahaa tuhon rahapyörästä ja siksi haluan, että alat rohkesti haluta itsellesi lisää ja mielellään paljon rahaa.

Missiomme voi olla imea tuhon raha pyörä kuiviin niin, että se lopulta katoaa kokonaan sitä mukaa, kun ihminen ihmiseltä eheytyy eikä kukaan enää pyöritä tuon rahapyörää.

Ajattelen, että elämme aikaa, jossa tämä punnitaan nyt eikä meillä oikeastaan ole enää aikaa miettiä milloin on toiminnan aika. Jos estät itseäsi tekemästä sydämestäsi kumpuavia tekoja siksi, että innoitusta seuraava ajatus on jokin selitys sille, miksi nyt ei ole oikea aika, ruokit tuhon pyörää! Ja raha ahdistaa yhä enemmän.

Keskisty tekemään niitä tekoja, jotka jännittävät sinua, mutta toimiessasi koet mielihyvää ja onnistuttuasi niissä sinulla on hyvä olo! (Mielenosoitus ei välttämättä ole tällainen). Älä alistu pelkoosi äläkä hurjiinnu pelossasi vaan toimi rakkaudesta!

Sinä pystyt siihen! Mitä haluat todistaa maailmassa ja luo se! Näin myös raha ahdistaa vähemmän.

Haluan auttaa sinua, jotta raha ahdistaa vähemmän

Rahasuhde ja rahataidot ovat viidennen Tietoisen hyvinvoinnin valoavaimien teemoissa. Viides valoavain kääntää auki rahasuhteesi ja -taitosi.

Tulet tietoiseksi rahataidoistasi ja rahasuhteestasi. Sen jälkeen voit oppia uudet tarpeelliset taidot, joiden avulla voit hallinnoida omaa talouttasi niin, että tuet itse itseäsi oman taloutesi hallinnassa, sen sijaan että ristiriitainen mielesi ”rahamörkö” sabotoi talouttasi sinun sitä tietämättäsi.

Koko Valoavainpolkuun pääset tutustumaan tästä tarkemmin. Tässä kuitenkin jo tehtävä, josta pääset alkuun.

1. Laita omiin sarakkeisiin 3-5 tuotetta tai palvelua, mihin viimeksi käytit rahaa. Valitse erilaiset. Minkä yrityksen tuotteita ne olivat? Kirjoita yrityksen nimet sarakkeeseen. Kirjoita kommentteihin mitä oivalsit?

2. Googleta yritys ja tutki sen nettisivuja ja mitä tietoja löydät? Kumpaa pyörää tämä yritys mielestäsi pyörittää ja miksi? Mistä tiedät sen? Kommentoi tämän artikkelin alle.

3. Tämän jälkeen haastan sinut hulluttelemaan ja leikkimään: Millaista valo pyörää pyörittävää yritystä sinä voisit johtaa? Mitä tuotteita tai palveluita se möisi ja kenelle? Kuka olisi unelma-asiakas ja miksi? Ketä työllistäisit? Valoyrityksen suunnittelu on mitä parhainta aikuisten leikkiä!

Tai jos et ole yhtään johtajatyyppiä etkä halua sellaista vastuuta, niin mieti millaisessa yrityksessä haluaisit työskennellä asiantuntijaroolissa omaa sydämen intohimoasi toteuttaen?

Millaisia ajatuksia artikkeli herätti?

Kiitos että luit. Jaa sosiaalisessa mediassa, jos tämä oli mielestäsi sen arvoinen? Julkaise vaikka otsikolla: ”Mitä mieltä muut on tästä?” Niin et tule itse ainakaan leimaantuneeksi, jos se epäilet sellaista.

Lue myös Tuulian kirjoitus: Salli itsellesi intohimoinen suhde rahaan.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Sinulla on ihana taito kirjoittaa – hauska mutta täynnä tärkeää tietoa! Tämä on kaikkien hyvä lukea sitä lottovoittoa odotellessa.

    1. Kiitos! Ilo kuulla että näin koet. Artikkelin voi jakaa useampien ulottuville. 🙂 Ehitkö tekemään tehtävän?