Pyhä Raivo

Vihan nieleminen sairastuttaa ja sulkee luukut, josta elämä virtaa sisään. Raivon rajoittaminen tekee voimattomaksi ja saa elämänvoiman valumaan lattiakaivosta alas. On pelottavaa tuntea raivoa, jos se on jäänyt vieraaksi tunteeksi. On pelottavaa olla raivonsa kanssa näkyvä. Tulla nähdyksi kokonaan. Raivo vaatii turvallista tilaa voidakseen purkautua, muuten se jää nakertamaan vähintäänkin sisältä.

Raivo on elämänvoimaa, jota tarvitsemme luodaksemme elämästämme itsemme näköistä. Se vie asioita eteenpäin ja onkin mainio luomisen väline. Oikein kanavoituna se palauttaa kadotetun voiman itsellemme. Se auttaa pitämään selän suorassa ja katseen kirkkaana. Raivo on oivallinen kumppani. Se asettaa rajat ja auttaa puolustamaan asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Sen voima on juurevaa ja väkevää ja se nostaa meidät oikeaan kokoomme itsensä pienentämisen sijasta. 

On aika nousta omaan voimaan! Kuinka monesti olenkaan itselleni tuon lauseen lausunut, mutta yhä uudestaan vajonnut pelkojeni suohon. Kuinka pelottavaa onkaan olla näkyvä ja altis arvosteluille. Helpompaa olisi kadota varjoihin ja olla hissun kissun, mukautua ja sopeutua. Olla hiljaa ja hymyillä. On pelottavaa paljastaa kipukohtansa ja keskeneräisyytensä. On pelottavaa olla auki ja altis haavoittumiselle.  On pelottavaa olla autenttinen.

Voima syntyy siitä, että peloistaan huolimatta menee niitä päin, yhä uudestaan. Että uskaltaa olla sitä, mitä on. Kun tarpeeksi pitkään pienentää itseään, nousee jostain lopulta pyhä raivo, joka sanoo: Nyt riittää! Suorista selkäsi ja kohtaa pelkosi! Raivo auttaa nousemaan omille jaloilleen ja ottamaan vastuun omasta elämästään. Itsensä pienentäminen kaventaa vain omaa elämää, mutta sallimalla itsensä laajentua, vaikutus ulottuu myönteisenä myös ympäristöön.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.