Puolen vuoden tsekkaus ostolakkoon

 

Jos sitä taas pikku hiljaa aktivoituisi kirjoittelemaan enemmänkin. Pari kuukautta on mennyt aika vähillä postauksilla mutta ei vaan ole yksinkertaisesti ollut inspiraatiota, joten on ollut parempi olla hiljaa. Nyt kuitenkin halusin kirjoitella tästä itselleni tärkeästä aiheesta.Joku saattaa muistaa kun alkuvuodesta kirjoittelin, että tänä vuonna ei vaatteita ostella. Eli vuosi ilman uusia vaatteita, ei edes kirpparilta ostettuja. Moni on kysynyt, että mites alusvaatteiden laita? Tämä kuului itselleni selvästi samaan ostoskielto sarjaan! Itselläni on sukkia ja pikkuhousuja aika paljon ja käytänkin ne aina aivan loppuun, joten sen suhteen ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja. Mieheni lähti myös tähän haasteeseen mukaan eli hyvä tuki on ollut mukana matkan varrella.

Miksi sitten ryhtyä tälläiseen? No, ensinäkin tykkään tehdä erilaisia kokeiluja ja testejä itselleni. Olen ns. ihmiskokeen uhri itselleni. Olen kokeillut olla vuoden täysin ilman alkoholia (mikä nyt täyttyi tietysti tuossa raskaus ja imetysvaiheessakin) ja sekin oli aika mielenkiintoinen juttu. En nyt mikään himoalkoholin käyttäjä ole ikinä ollut mutta punaviinilasi silloin tällöin esim. hyvän ruoan kanssa on enemmän kuin paikallaan. Alkoholittomaan vuoteen mahtui juhlia ja rantalomareissu tyttöjen kanssa Turkkiin. Ja kyllä se täysi raittius jonkin verran silmiä avasi ja taas oli ehkä jonkin verran viisaampi! Alkoholillahan on aikamoinen renttouttava vaikutus ja kun sitä ei ota edes sitä lasillista, joutuu itsensä ja tunteidensa kasvotusten. Toinen ihmiskoe, mitä useasti toistan, on täysi makeattomuus ja viljattomuus. Ikinä en ole vuotta ollut ilman makeaa tai sokeria mutta siinä vasta niitä tunteitansa joutuukin kohtaamaan, kun ei voi edes sitä hunajalusikallista laittaa suuhun vaan joutuu miettimään, että mistäs kenkä nyt oikeasti puristaa. Vuoden sokerittomuus tulee kokeiluun ilman muuta jossain vaiheessa kunhan pääsee siihen pisteeseen itseni kanssa.

Takaisin vaattettomuus haasteeseen, joka alkuun oli yllättävän helppo mutta sitten homma onkin hieman vaikeutunut. Kauppoihin ei todellakaan huvita mennä edes katselemaan. Supermarketissa löytää itsensä usein ihailemasta uutukaisia sporttivaatteita ja nyt on alkanut tuntumaan, että voi kun olisi mukava ostaa jotakin. Kuvitelkaa, kuinka paljon ostaminen tuo loppupeleissä meille hetkellisen hyvän olon tunteen ja kun se viedään pois, niin mitä jää tilalle? Uskon, että tämä haaste olisi monelle nykyajan ihmiselle äärimmäisen tiukka paikka. Vaikka itse en ole himoshoppaaja koskaan ollutkaan ja minulla ei montaa sataa euroa ole vuodessa vaatteisiin kulunut, niin koen välillä ahdistuksen tunteita varsinkin kaupassa ollessa, kun en voi tällä hetkellä ostaa. Taas päästään omiin vanhoihin toimintamalleihin käsiksi ja sitä huomaa kuinka monia juttuja tekee täysin automaattiohjauksella.

Picture

Mitäs tässä kuvassa on? Ei kai vaan täysin uutukaisia housuja.Täysin ostamatta en ole ollut. Huomasin heti alkuvuodesta, kun ostolakko oli jo alkanut, että multa puuttuu hyvät urheilu- ja vapaaajanhousut. Kaikki oli parsittu haaroista kasaan muutaman kerran ja mietinkin miten pärjäisin loppuvuoden ilman uusia housuja. Kaivelin sitten sukulaisilta vanhoja vaatteitani takaisin ja käytin jonkun aikaa niitä. Tuli myös huomattua kuinka paljon antaakaan hyviä vaatteita pois, eikä käytä niitä loppuun.

Ostolakkoon tuli pieni särö, kun Kesäkuun lopussa päätin, että tarvitsen oikeasti kunnolliset housut, joita voi käyttää niin treeneissä kuin vapaa-ajallakin. Löysin XXl-liikkeestä Casalin trikoiset todella hyvin istuvat mustat housut ja päätin satsata niihin. Mulla on aikaisemminkin ollut kyseisen merkin samanlaiset kaksilahkeiset ja ne olivat äärimmäisen kestävät sekä mukavat päällä. Ostin myös puman trikoot, jotka maksoivat 15€. Ne oli täysin heräteostos, vaikka varmasti käytössä tulevatkin olemaan.

Nyt on housupulma ratkaistu ja ostolakko jatkuu, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Huomasin kuitenkin, että kaipaan shoppailua, etenkin urheiluvaatteiden ostamista. Shoppailu tuo jollain kierolla tapaa tyydytystä!

Näillä mennään 😉

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.