PMS ja PMDD oireiden hoito luonnollisesti – 6 askelta

PMS ja PMDD oireiden hoito ei ole ihan yksinkertainen juttu? Tuntuuko, että oireet ovat niin monenlaisia, että niitä tuntuu olevan hyvin hankala hoitaa millään täsmäaseilla? Tuntuuko välillä kovin epäoikeuden mukaiselle joutua kärsimään joka kuukausi näistä elämää haittaavista oireista? Haluaisitko voida hoitaa oireitasi mielellään luonnollisesti, jos se vain olisi mahdollista? Ehkä sinullakin sellainen kokemus, että lääkärit eivät osaa auttaa sinua?

PMS ja PMDD oireiden hoitamiseen on kestävä tie

Tästä artikkelista saat avuksi 6 askelta, joita kulkemalla voit saada suuren avun PMS ja PMDD oireidesi hoitamiseen. Kirjoitan tästä, koska itse kuulun myös niihin 3% – 8%, joiden PMS oireyhtymä katsotaan vakavammaksi PMDD oireyhtymäksi. Haluan auttaa itseni lisäksi myös sinua ja muita naisia tämän saman ongelman äärellä.

Hankalat PMDD oireet muokkaavat elintapoja

”Helkutti, minun piti tehdä tänään töitä! Olisin halunnut edistää myyntiprojektiani.” ajattelen, kun mielen sisäiset kelat käyvät aggressiivisiksi. On kierron päivä 22 ja PMDD oireet ärtyvät sille tasolle, että tiedän parhaaksi unohtaa töiden tekemisen tältä päivältä. Olen oppinut, että näissä oloissa on melko turha alkaa väkisin tekemään mitään, mikä vain tekee mielestä aggressiivisemman. Mm. koneella istuminen on juuri jotain sellaista.

Ilmeisesti tämä on nyt hinta, jonka saan maksaa niistä kakkupaloista ja kahvikupeista, joita tulin syöneeksi ja juoneeksi viikonloppuna kutsuilla. Nyt toivon, että olisin pitäytynyt tarjolla olevassa vihreässä teessä ja marjakipossa kermakakun sijaan.

Tiedän että parasta, millä saan tänään PMS ja PMDD oireiden aiheuttamaa kurjaa oloa haihtumaan, on ”metsäytyä” eli lähden metsään ainakin pariksi tunniksi. Ihan parasta olisi voida asua metsässä… Metsä on paikka, jossa oireet katoavat poikkeuksetta lähes kokonaan. Pakkaan reppuun teetä ja tummaa suklaata, etsin säähän sopivat kengät sekä vaatteet päälleni ja päätän suunnata läheiselle luonnonsuojelualueelle ulkoilemaan.

Metsässä PMS ja PMDD oireiden vaikutus helpottavat ja oivallus syntyy

Ulkoiltuani tunnin verran hyvässä hapessa naavapuiden seassa, löydän kauniin paikan, josta on upeat maisemat yli metsän ja vesistön. Oloni on paljon parempi ja mieli rauhallinen. Istuudun kannolle, kaivan repustani termarin ja suklaan sekä päiväkirjani. Mietin, että onhan se toisaalta niin, että ilman näitä PMS ja PMDD oireiden aiheuttamia tilanteita en ehkä kiinnittäisi huomiota terveelliseen ruokavalioon ja älyäisi etsiä itselleni sopivaa työn tekemisen rytmiä. Vaivat olisivat sitten varmaan vaan erilaiset…

Onhan se totta, että PMDD oireiden ansiosta joudun tai saan elää kauttaaltaan terveellisemmin… Oireideni ansiosta minulla on siihen nyt ainakin erityisen hyvä ja perusteltu syy. Tietysti tuo syy voisi olla jokin muukin kuin PMDD oireideni lievittäminen, mutta minulla se on se ja sen kautta oman naiseuteni vaaliminen…

PMS ja PMDD oireiden hoito luonnollisesti – 6 askelta oireiden minimoimiseksi

Nämä seuraavat askeleet kannattaa ottaa omien PMS ja PMDD oireiden minimoimiseksi. Nämä tosin ei ole mikään pikatemppu vaan pikemminkin elämäntapa, jota kannattaa pohtia ja harkita tosissaan.

Kukin askel vaatii paljon aikaa ja panostusta. Siksi kannattaakin miettiä ihan ensin sitä mikä on sinulle elämässä tärkeintä? Millaiset ovat sinun todelliset arvot? Käyttäydytkö ja käytätkö aikaasi omien todellisten arvojesi mukaisesti? Voit peilata arvojasi näihin askeleisiin.

1. Ota haltuun mieli, asenteet ja uskomukset

Oman mielesi liikkeistä sinun on ensiarvoisen tärkeää tulla tietoiseksi. Omat mielen mallit, asenteet ja ajatuskaavat eivät useinkaan palvele meitä vaan päinvastoin. Siksi sinun on oleellista ottaa omat asenteet ja ajtukset lempeästi haltuun ja ohjelmoida mieli uudelleen.

2. Löydä oman naiseutesi luonnollinen rytmi

Jotta voisit ymmärtää oman kehosi rytmiä ja syklejä, sinun on seurattava ja havainnoitava niitä kuukaudesta toiseen. Ylös kirjaaminen on oleellista. Sen avulla voit tulla oman kehosi asiantuntijaksi.

3. Omistaudu kehotietoisuuden sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen jatkuvalle kehittämiselle

Vahva kehotietoisuus taas on avain oman kehon kuulemiseen ja oikeaan havainnointiin. Onko jotain tärkeämpää kuin kuulla, olla vahvassa yhteydessä omaan kehoon, jossa elät koko elämääsi? Kehostasi käsin toimit ja elät myös ulospäin itsestäsi. Kehotietoisuus on taito, joka on täysin opeteltavissa esimerkiksi erilaisen tietoisen kehollisen harjoittelun avulla tai rentouttavien kehotietoisuus harjoitusten kautta.

4. Optimoi elintapasi ja elinympäristösi tukemaan luonnollista naiseuttasi

Elinympäristölläsi on arvaamattoman suuri vaikutus sinun PMS ja PMDD oireiden minimoimisessa. Usein emme tiedosta tätä ennen kuin muutamme jotain ja havainnoimme vaikutuksia itse.

5. Löydä tasapainottava ruokavalio ja luo rakastava ruokasuhde

Ruokavaliosi vaikuttaa sinuun joka päivä. Jos viikossa syömäsi ruoka aseteltaisiin kerralla esille, ajattele mille se näyttäisi? Tukeeko se oireetonta elämää vai onko se bensaa PMS ja PMDD oireiden liekkeihin? Me kenellä elämän haasteena on PMS ja PMDD oireet, se on varsin iso motiivi keskittyä tasapainottamaan ruokavaliomme ja tulla tietoiseksi suhteestamme ruokaan.

6. Ota tueksesi kasvilääkintä ja lääkkeettömät hoidot

Strösselinä PMS ja PMDD kakkuusi sinun on hyvä heitellä reilusti kasvilääkintää ja ihania, sinua tukevia hoitoja. Se mikä sinulle toimii, on sinun selvitettävissä ja testattavissa. Tietoa meillä on, sinun on vain tuotava se oman elämäsi käytäntöihin.

Nämä kuusi askelta ovat takuu varma elämäntapa PMS ja PMDD oireiden minimoimiseen. Sen lisäksi, että oireet lievittyvät minimiin askeleiden vahvistuessa ja vakiintuessa vuosien mittaan, elämääsi kehittyy erityisen mieleisenä sivutuotteena tietoinen hyvinvointi, joka kohentaa elämäsi laatua kauttaaltaan ja tuo merkityksellisyyttä koko elämääsi.

Jos haluat lukea lisää näistä kuudesta askeleesta, tilaa tästä maksuton e-kirja.

Toivon, että tämä artikkeli inspiroi sinua ja luo uskoa siihen, että sinun on täysin mahdollista elää elämääsi ilman häiritseviä, joka kuukausi toistuvia ja raastavi PMS ja PMDD oireita.

Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisia keinoja olet jo käyttänyt oireidesi helpottamiseen ja mikä sinulla on toiminut?

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.