Perusta Naisten sydänpiiri – 3 askelta

Onko mielessäsi ollut naistenpiirin perustaminen? Seuraavassa kerron kolme askelta, joilla pääset asiassa eteenpäin:

1. Sisäistä MIKSI tarvitset tukea ja muita naisia

Entisaikoina naiset ovat kokoontuneet piireihin, jakamaan sydäntään, purkamaan tunteitaan, palautumaan ja vahvistumaan naisina. Nykyään eläessämme hyvin maskuliinisessa, kiireisessä, suorituskeskeisessä kulttuurissa paikkaa naiseuden vahvistamiselle ja omien syvempien tunteiden ja tarpeiden tunnistamiselle ei juurikaan ole. Täten koemme helposti kuormitusta, levottomuutta, turhautumista, ahdistusta ja väsymme arjessa. Patoamme kasaantuneita vihan tunteita sisäämme tai puramme niitä ympäristöömme negatiivisella tavalla.

Mikäli olet arjessasi paljon omissa ajatuskeloissasi, on palautumis- ja kasvusuuntasi todennäköisesti kehoon ja tuntemiseen. Tähän piiri on mainio tapa, sillä yksin pohtimalla ja pyörittelemällä vahvistamme yleensä vain mielen tarinoita ja ajattelua, joka muutenkin on ylitoiminnassa. Syvemmät muutokset ja oivallukset tapahtuvat kuitenkin tunnetasolla ja kun annamme itsellemme luvan tuntea, pääsemme selkeyteen ja syvempään tietoon käsiksi. 

 

2. Haluatko perustaa piirin yksin vain toisen kanssa?

Naistenpiirin voit perustaa joko yksin tai porukalla. Jos elämässäsi on jo samanhenkisiä naisia ja teillä on halu mennä syvemmälle, niin piiri on tähän ihan mainio tapa. Jos elämässäsi ei vielä ole naisia, jotka ovat samalla matkalla, niin onneksi niitä löytyy netistä mielin määrin, esim. Naiseuden voiman yhteisöstä!

Olen ollut mukana naistenpiirien toiminnassa kolme vuotta ja kokemukseni lisäksi todistanut lukemattomia kertoja sitä, mikä voima on, kun naiset kokoontuvat yhteen sydämensä äärelle. Tällöin tapahtuu selkeytymistä, rakkauden laajentumista ja jopa ihmeitä. Hyväksynnän ja läsnäolon voima on älyttömän suuri ja tulemme tietoiseksi samalla niistä puolistamme itseämme, jotka ovat jääneet piiloon arjessa. Nämä puolet ovat juuri niitä, joissa todellinen voimamme sijaitsee!

Olet täysin riittävä piirin vetämiseen omana itsenäsi. Inhimillisyys ja epätäydellisyys on oikeastaan enemmän kuin suotavaa. Piirissä ei tarvitse olla skarppina ja kontrollissa, vaan oikeastaan juuri päinvastoin. Piirissä on ajatus olla tasavertainen, ja vetäjä voi yhtä lailla jakaa asioita, kuin kuka muukin. Piirinvetämisen vuoroja voi myös vaihdella.

 

Lue myös Vieraskynästä Sonjan teksti: Naistenpiirissä pääsee kosketuksiin syvemmän itsensä ja torjuttujen tunteiden kanssa

 

3. Ota konkreettinen askel piirin perustamisessa

Mikäli kuulet sydämessäsi aidon kutsun syvempiä ihmissuhteita kohti ja otat ensimmäisen askeleen, universumi kyllä tulee vastaan ja tuo sinulle “sinun naisesi, oman sisterhoodisi” näkyvämmäksi elämässäsi.

Piirin koodisto eli yleiset säännöt vaihtelevat hieman näkemyksistä riippuen. Naiseuden voiman piireissä peruskoodit ovat:

  1. Piirissä puhutaan ja jaetaan sydämestä ja läsnäolosta käsin. Omaa puheenvuoroa ei pidä miettiä etukäteen, vaan olla läsnä ja avoin sille, mikä nousee hetkessä
  2. Piirissä yksi puhuu kerrallaan. Puhujaa ei kommentoida, neuvota, eikä toisen kokemusta tarvitse myötäelää
  3. Piiri on luottamuksellinen, kaikki mitä jaetaan, jää piirin sisälle
  4. Kaikki esiinnousevat tunteet ovat sallittuja

Piirissä on hyvä tehdä aluksi pieni hiljentyminen ja mahdollinen pohjustus, jossa vetäjä kertoo, miksi olemme kokoontuneet piiriin (ihan omin sanoin) ja piirin koodisto. Lopussa piirin voi myös sulkea, pitää käsistä kiinni, halata tms. mikä tuntuu luonnolliselta.

Piireissä ei alussa ehkä kannata olla erityistä teemaa, vaan sana on vapaa eli voi jakaa juuri sitä, mikä sisältä nousee. Teemapiirejä voi myös pitää, esimerkisi seksuaalisuus,- häpeä,- viha,- omat rajat – ovat teemoja, jotka ovat olleet piireissä esillä.

 

Kaipaatko vielä konkreettisempaa tukea piirin perustamiseen?

Perusta Naistenpiiri -valmennus

TILAA VALMENNUS TÄSTÄ JA LIITY NAISEUDEN VOIMAN PIIRINVETÄJIEN VOIMAANTUNEESEEN JOUKKOON

 

Liity postituslistalle ja pääset mukaan 5 päivän: Löydä Naisen voima – sähköpostikurssille:

 


 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.