Parasta superfoodia luonnosta ja vielä halvalla

 

Terveellisen superravitsevan ruoan ei todellakaan tarvitse olla kallista. Suomen luonto tarjoaa parastaan tällä hetkellä, nyt sitten vaan hyödyntämään sitä. On kuusenkerkkää, nokkosta, voikukkaa, koivunlehteä, vuohenputkea jne.
Picture

Picture

Opin muutama vuosi sitten hyödyntämään näitä alkukesän antioksidanttipommeja mehustamalla. Näitä klorofylliä täynnä olevia vihreitä käytetään menetyksekkäästi myös syövänhoidossa joten syö lääkkeesi jo etukäteen. Vierailimme pari vuotta sitten Floridassa Hippocrates Instituutissa ja siellä alkaa joka päivä vihermehulla. Saimme pienen opastuskierroksen ja paikka oli kyllä mahtava raakaruokapöytineen. Uskon että sairaudet jäävät tuonne jo parin viikon oleskelun jälkeen.
Picture

Mehustaminen on helppoa. Tarvitset laadukkaan mehustimen ja siihen kannattaa satsata muutama sata euroa. Kunnon mehustimella voit kuitenkin mehustaa vuosikymmen ja enemmänkin, riippuen käytöstä. Meidän Hurom-merkkinen mehustin on ollut kovassakin käytössä jo kolme vuotta.Sitten vaan keräämään villiyrttejä. Villivihanneksia ei kannata kerätä tien eikä kaatopaikkojen läheisyydestä. Myöskään lannoitettujen peltojen vierestä en suosittele keräämään. Parhaat ravinteet ovat nuorissa yksilöissä joten alkukesään kannattaa panostaa. Sinun ei tarvitse myöskään olla hortonomi, muutaman yrtin tunnistamisella pääset jo pitkälle. Nokkosen varmasti tuntee paatuneinkin city-ihminen.

Picture

Villivihannesten keräilyä ronskimmin. Tästä siis alkoi meidän nokkossavotta. Täällä maalla noita nokkosia ja voikukan lehtiä on paljon. Aloitin viikatteella mutta päädyin siihen että saan käsin kerrättyä nopeammin.
Picture

Picture

Kuusenkerkät ovat täällä parhaimmillaan ja niitä pääsi meidän taikaseokseen myös mukaan. Onneksi täällä on innoikkaita pikku-apureita jotka ovat menossa aina mukana.
Picture

Yhdessä on mukava tehdä ja huomattavasti nopeampaa. Mahtavaa kun ihana miehenikin tykkää näistä ituhippi-touhuista <3
Picture

Tässä lopputulos. Monta sataa jääkuutiota pakasteeseen ja niitä voi sitten heitellä smoothien sekaan talvella. Mehun sekaan täytyy laittaa hieman vettä, että se saadaan pussitettua.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.