Parantumisen tie

Jokainen meistä ansaitsee pelkkää hyvää. Terveyttä, voimaannuttavia ihmissuhteita, hoivaa, lempeyttä, rakkautta. Tämä kaikki on mahdollista kutsua takaisin elämäämme, kunhan sitoudumme ottamaan oman voimamme takaisin itsellemme. Tämä on minun johtotähteni.

En tarvitse kuuta taivaalta, vain itseni. Takaisin sen, mitä todellisuudessa olen. Matkani on ollut intensiivinen ja sisältänyt mielettömiä käänteitä. Olen itkenyt, pelännyt, hävennyt. Lentänyt, iloinnut, mätkähtänyt maahan ja noussut taas uudelleen.

Jotain olen kokemuksieni kautta oppinutkin. Olen saanut huomata tietynlaisen kaavan, kuinka epäterve minussa transformoituu terveeksi, aidoksi, rakkaudelliseksi. Jaan sen kanssasi seuraavassa.

Oletko valmis löytämään vakauden sisältäsi?

Kannamme traumoja. Haavoja ja kolhuja sisällämme. Piilotamme nämä herkät ja kivuliaat osat itseltämmekin ja koitamme selviytyä. Pysyä mukana siinä tahdissa, minkä ympäristömme on meihin iskostanut. Vastata odotuksiin. Olemme unohtaneet keitä autenttisesti olemme.

Sisäinen turvamme on kiinnittynyt ulkopuolellemme sen sijaan, että löytäisimme turvan itsessämme, vakaan maan jolla seisoa. Kun on aika parantumisen, lähdemme matkalle itseemme. Alamme tiedostaa varjokohtiamme, sokeita pisteitämme, jotka estävät meitä elämästä keveästi oman aitona itsenämme. Nämä tiedostamattomat kohdat itsessämme ovat kuin esteitä tai tukkeumia hyvinvointimme tiellä.

Kun tietoinen itsetuntemustyö alkaa, alamme huomaamaan, millaisiin asioihin meillä on epäterve riippuvuussuhde – toisin sanoen, minkä varaan olemme sisäisen turvamme ripustaneet. Mitä tietoisemmaksi tulemme, sitä lähemmäs tulee hetki, kun koemme pakottavan tarpeen riuhtaista itsemme irti tuosta epäterveestä kiinnittymisestä esimerkiksi rahaan tai muuhun omaisuuteen, ihmissuhteeseen, seksiin tai vaikkapa kiireeseen ja suorittamiseen. Nämä ovat alitajuisia keinoja täyttää tyhjää kohtaa sisällämme.

Meissä asuu tarvittava voima ja rohkeus riuhtaista itsemme irti, vaikka se tuo hetkeksi turvattomuuden tunteen. Tilanne on tullut eteemme, koska olemme valmiita. Olisi tuskallisempaa jatkaa vanhaan malliin kuin kohdata pelkonsa. Olen kokenut, että tässä kohden ihmisessä jokin rakenne ikäänkuin särkyy sillä tämä irrottautuminen tapahtuu heikkouden kautta ja ihminen joutuu myöntämään haavoittuvaisuutensa. Tämä on jo itsessään parantava kokemus. Luovutamme tilanteen, päästämme irti, tulkoon mitä vaan. Antaudumme elämälle.

Riuhtaisua edeltää vaihe, jossa kipuilemme. Ensin emme ehkä saa kiinni mistä on kyse. Mutta kun emme pakene tai paina pois näitä vaikean tuntuisia tunteita, varjo alkaa tulla valoon. Saatamme kokea melkoisia tunnehuippuja, kuten ahdistusta, epätoivoa, syyllisyyttä, häpeää, surua. Silloin on hyvä muistaa hengittää ja hoivata itseään kulkiessaan näistä läpi. Kaikki tunteet saavat virrata sellaisenaan. Otathan vastaan apua ja tukea, yksin ei tarvitse pärjätä.

Lopulta tulee käännekohta. Läpimurto. Vapautuminen. Transformaatioprosessi saavuttaa huippunsa.

Alkaa uudelleen rakentamisen vaihe. Nämä rakenteet teemme sydämestä käsin. Koska tuo kohta sydämessäsi on avattu, puhdistettu ja nyt sinussa on tilaa antaa uuden avautua.

Muutoksien vuosi

Helmikuussa minussa alkoi rahauskomusten parannustyö. Tämä on vain yksi useista rinnakkaisista transformaatioprosesseista, joita olen kokenut tämän intensiivisen alkuvuoden aikana. On ollut parantumisen aikaa. Tämän hetken energiat ovat antaneet tukensa vanhojen syklien päättämiselle – niiden toimintamallien, jotka eivät palvele hyvinvointiani. Olen ratsastanut yhtälailla muutoksen aallonharjalla kuin lyönyt jarruja pohjaan pelkojen noustessa vapautettavaksi. Silloin on ollut hieman haastavampaa aikaa.

Meissä ihmisissä nousevia kipukohtia ei tarvitse ”työstää”, tästä uskomuksesta on aika päästää irti. Riittää että antaa trauman juurisyyn nousta pintaan ja että kohtaa ja tunnustaa sen. Muutos tapahtuu sitten hyvinkin nopeasti, kuin itsestään. Avain tässä on luottamus ja antautuminen muutoksen virtaan. Sitoutuminen itseen ja oman hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamiseen.

Pari viikkoa sitten rahaparannus tuli ”riuhtaisu”vaiheeseen. Tuli hetki kun selkeys saapui siihen, mikä oli ennen ollut minussa sokea kohta. Tulin hyvin nöyräksi sen edessä mitä minusta paljastui. Tunnustin tuon kaiken itselleni rehellisesti. Tunnustin myös luotetulle ihmiselle ja se auttoi oloani.

Tässä(kin) kohdassa itsensä hoivaaminen on tärkeää. On tärkeää olla itseä kohtaan hellä ja armollinen. Syödä puhtaasti ja ravinteikkaasti, olla paljon luonnossa, liikuttaa kehoa, hiljentyä, rentoutua, levätä ja ympäröidä itsensä hyvillä energioilla. Voit tehdä jotain, mikä tuo turvan tunnetta, on se sitten puhelu ystävän kanssa, lasten kanssa toistuva päivittäinen rutiini tai jokin oma tärkeä rituaali.

Tulee tyhjä vaihe. Vanhaa ei enää ole ja uusi, sydämen suunta, on nyt mahdollista rakentua. Vaihe saattaa olla haastava, koska se haastaa sitä, mihin olemme tottuneet ja minkä olemme jo vuosia ajatellut olevan totta. Mieli saattaa vastustaa ja vanhoja ajatuksia nousee vielä aika ajoin ylös. Elämme kuin kahden maailman välissä.

Uusi rakentuu omalla painollaan. On huilaamisen hetki, haastavin osuus on takana. Raha-asioissa sain uusia oivalluksia jo kahden viikon kuluessa. Ymmärrys avautui kuin itsestään. Uusi perusta oli alkanut syntyä. Näin yhtäkkiä selkeästi, miten minun tulisi edetä. Huomaan, kuinka se kaikki poikkeaa vanhoista käsityksistäni. Otan nyt pieniä askelia kerrallaan ja tunnustelen kuinka maa allani tässä kantaa.

Löysin itsestäni pohjimmaisia uskomuksia, joiden tarina oli että raha on välttämätön paha puhumattakaan siitä niukkuusajattelusta, joka kertoo että oli rahaa minkä verran tahansa, se loppuu kohta. On jännittävää, millaisia näkemyksiä ja uskomuksia näistä asioista on elämän varrella muodostunut ja kuinka sokea sitä onkaan näille kaikessa hiljaisuudessa meissä hyvin syvällä vaikuttaville valheille.

Tämä varjon nousu/tunnustaminen/puhdistaminen/uuden rakentuminen -kaava on toistunut elämässäni myös ihmissuhteisiin liittyen ja kaiken kaikkiaan niiden rajoittavien uskomusten kohdalla, jotka ovat estäneet kulkemasta sydämen suuntaan.

Olemmeko yhtenä päivänä täysin puhdistuneita näistä epäterveistä uskomuksistamme vai avautuuko meissä jatkuvasti uusia kerroksia? Elämän luonne, jatkuva muutoksen virta haastaa meitä uudistumaan varmasti läpi elämämme. Entä tulemmeko harjoittelun myötä joustaviksi siinä määrin, että uudistuminen tapahtuu kauniissa virrassa ennemminkin kuin intensiivisten puhdistautumisprosessien kautta?

Onko kyse siitä, että opimme suhtautumaan muutokseen eri tavalla? Hyväksymme sen, että mikään ei kestä ikuisesti ja siirrymme vaivattomasti eteenpäin. Tiedämme että uusi paremmin palveleva toiminta- tai ajattelumalli odottaa. Sisäistämme kokemuksemme kautta, että juuri uudistuminen, elämän syklisyyden kunnioittaminen itsessämme, on pitkäkestoisen hyvinvointimme edellytys.

Meissä asuu parantaja

Niin kiitollista on jälleen kerran, oman kokemuksen kautta todeta, että viisaus asuu sisällämme. Vastauksia ei tarvitse hakea ulkopuolelta vaan kaikki vastaukset ovat meissä. Sydämessämme. Joskus oivaltaaksemme tämän, on kuljettava läpi helvetin. Sukellettava syvälle pimeään itsessämme, mutta palkinto on sen arvoinen.

Transformaatiosta puhun silloin, kun jokin asia minussa ei häviä vaan ennemminkin muuttaa joiltain osin tai aivan kokonaan muotoaan. Tällaisten transformaatioprosessien kautta voimme löytää turvan sisältämme ulkopuolelta haetun turvan sijaan. Teemme itsellemme vakaata perustaa, jonka päälle saatamme rakentaa omia sydämen arvojamme ja hyvinvointiamme tukevan elämän.

Saamme palkkioksi resilienssiä, henkistä vahvuutta, kevyempiä askelia ja uusia mahdollisuuksia. Löydämme sisäisen johtajuutemme ja pääsemme pois voimattomuuden kierteistä.
Meillä on kyky parantaa itse itsemme ja se ei vaadi mitään vippaskonsteja tai toimenpiteitä. Ennemminkin vahvaa sitoutumista oman hyvinvoinnin edistämiseen, täyttä vastuunottoa itsestä, tahdonvoimaa, armollisuutta ja lempeyttä itseä kohtaan. Rohkeuttakin. Tämä kaikki on jo sinussa olemassa. Anna sisimpäsi johdattaa, luota elämän hyvyyteen.

Olen syvällä kokemuksen äänellä tukenasi elämän muutosprosesseissa. Voit ottaa yhteyttä karoliina262(at)gmail.com

Kiitos kun luit! Rohkeutta parantumisen tielle toivottaa, Karoliina.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.