Paluu juurille

Mitä kauemmaksi menet juuriltasi, sitä heikommaksi elämäsi perusta muodostuu. Juurilla en nyt tarkoita sukujuuriasi, vaan ihmisenä olemisen perustaa.

Muistatko juuresi vai oletko tämän maailman tuottama ihmismöykky, joka ottaa käskyt ulkoapäin ja elää sen mukaan? Ihmismöykky, joka ei kuule sisintään, vaan elää ulkoisen maailman sanelemana. Kuunnellen ulkoapäin tulevaa sälää ja keräten jatkuvasti lisää tietoa, jotta olisit hyvä ja riittävä. Suorittaen elämää ja keräten itseensä alati kasvavaa möykkyä. Möykkyä, joka hautaa koko ajan tiukemmin ja tiukemmin sisälleen sen ihmisen kuka sinä aidosti olet. Sen timantin, joka haluaisi säihkyä maailmaan omaa ainutlaatuista valoaan, jos vain antaisit.

Miten ihmeessä ihmismöykyn sitten saisi avattua? Sen tiukan möykyn, josta on tullut sinulle uusi normaali. Sen möykyn, jollaisena sinut tunnetaan. Entä, uskallatko lähteä katsomaan, mitä möykyn alta paljastuu?

Mikä on sinulle tärkeää? Maailman oletettujen odotusten täyttäminen, suorittaminen ja jatkuva hyväksynnän hakeminen vai oma hyvinvointisi?

Ihmismöykkysi saat avautumaan palaamalla juurillesi aitoon omaan itseesi. Kerros kerrokselta, askel askeleelta, unohtamatta kehosi hyvinvointia.

Kehosi paluu juurille

Ihminen on kokonaisuus, keho-mieli -yhteys, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen. Senpä tähden kirjoitan ensimmäisenä yhdestä meidän perustarpeista eli ravinnosta.

Sanotaan, että olet mitä syöt ja imeytät. Mietipä hetki tätä! Minkälaista ravintoa syöt ja imeytät?

Onko se sitä ultraprosessoitua einesruokaa, joka kiireessä lämmitetään mikrossa ja hätäisesti huitaistaan kurkusta alas? Huuhtoen suu keinomakeutetulla juomalla, jotta kilot pysyisivät kurissa? Välipalaksi nautit lisäaineita ja keinomakeutuksia pursuavan proteiinivanukkaan. Vanukkaan, jota markkinoidaan rahankiilto silmissä tuotteena, joka tuo sinulle hoikan vartalon ja olet muutenkin ajanhermolla, kaikin puolin cool.

Näillä keinotekoisilla syömisillä pidät ihmismöykkysi tiukasti kasassa ja hyvinvointisi hukassa, koska elimistöämme ei ole tarkoitettu tällaiseen moskaan.

Tässä vähän taustaa ajatukselle: Olemme syöneet vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä yli 2,5 miljoonaa vuotta. Lihaa ja kalaa 2,5 milj. vuotta. Viljoja ja palkokasveja olemme syöneet 8000 – 10 000 vuotta. Maitotaloustuotteita 8000 vuotta.

Sokeri, valkojauho ja raffinoidut rasvat tulivat mukaan kuvioihin 1880 -luvulla. Toisen maailmansodan jälkeen tulivat purkki-, pika- ja muut keinotekoiset ruoat.

Maitotaloustuotteiden jälkeen mainittuja on ollut saatavilla vain vähän aikaa verrattuna ihmisen historiaan. Evoluutio ei kehity sitä tahtia, mitä uusia tuotteita tulee myyntiin. Onneksi! Elimistö ei kestä tätä kaikkea, koska sitä ei ole luotu siihen! Seurauksena on nykyiset elintasosairaudet sekä tukkoiset energiat ihmismöykyssä.

Palaa siis juurillesi niihin ravintoaineisiin, joita ihmiskeho on luotu käyttämään rakennus- ja ravintoaineenaan jo pitkään. Näin saat ravitsevaa ruokaa etkä tyhjiä kaloreita, joilla vain ylläpidät nälkää ja väsymystä. Ravitseva ruoka on yksi keino osoittaa arvostusta itselleen.

Hyväksynnän hakemisesta takaisin juurille

Me olemme lapsesta alkaen alttiita kaikenlaisille ulkoisille vaatimuksille, milloin mistäkin suunnalta. Elämme koko ajan kiihtyvässä maailmassa, jossa jatkuvasti tulee uusia vaatimuksia täytettäväksi. Kaikkeen ei itse voi vaikuttaa, mutta moneen asiaan voi. Riippuu sinusta minkä katsantokannan asioihin otat.

Lapsuudella on iso osuus siihen, miten katsot maailmaa ja itseäsi, itseäsi maailmassa. Hyvin monet meistä ovat jääneet lapsena vaille kaipaamaansa nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi tulemisen perustarpeita. Monet asiat ovat vaikuttaneet tähän.

Tämä on sitten saanut vuosien varrella aikaan sen hyväksyntää hakevan ja elämää suorittavan ihmismöykyn, jolle mikään ei koskaan riitä. Se on yhdenlainen oravanpyörä, jossa et koskaan ole perillä. Kunnes jokin asia tulee ja pysäyttää tuon pyörän!

On sinusta kiinni, pysäytätkö pyörän itse vai annatko jonkin tapahtuman hoitaa pysäytys. Minulla yksi pysäytys oli sydänpysähdys! Toivottavasti sinun pysähdyksesi ei ole noin dramaattinen! <3

Hyväksynnän hakeminen ja muiden miellyttäminen on alitajuista toimintaa, joten sitä on vaikea tiedostaa. Voi olla, ettei sitä halua nähdä ja siitä halutaan pitää kiinni. On turvallisempaa olla kiinni entisessä, koska muutos voi pelottaa. Mieluummin pysytään kiinni vanhassa, vaikka sisällä kaihertaisikin ikävä tunne.

Muutokseen voi tuoda paineita myös ajatus siitä, että mitähän perhe, ystävät ja muut ihmiset sanovat. Älä huoli tästä! Lähelläsi pysyvät ne kaikkein rakkaimmat ihmiset, jotka hyväksyvät sinut sellaisena, kuin olet! Etkä sinä itsekään halua enää kaikkia ”entisiä” ihmisiä lähellesi. Isot muutokset vaikuttavat monella tasolla!

”Lyhyestä virsi kaunis”; janoamasi hyväksyntä löytyy sisältäsi henkilökohtaisesta suhteesta Jeesukseen. Ja sen kun löydät, et enää tarvitse hyväksyntää ulkopuoleltasi. Aika koomista, eikö vain! Koko elämäsi juokset jonkin asian perässä vain tajutaksesi, ettet tarvitse sitä!

Hiljentymällä juurillesi

Päästäksesi sisimpääsi, juurillesi, sinun täytyy hiljentää elämää ja hiljentyä. Tiedän, ei niin helppoa esim. lapsiperheissä, mutta ”hätä keinot keksii” hetkelle vain sinulle itsellesi.

Pysähtymällä kuulet itseäsi, mitä sydämesi viisaus kuiskii. Löydät rajasi itsesi ja ulkoisen maailman välille. Tämä on todella tärkeää nykyajan tietotulvamaailmassa! Esim. some on paikka, jossa on hyvä olla hereillä omista rajoistasi.

Muiden miellyttäjä ja hyväksynnän hakija on oppinut toistuvasti laittamaan omat tarpeensa sivuun. Miellyttäjän täytyy opetella armollisuutta itseään kohtaan, jotta tulisi nähdyksi ja kuulluksi ennen kaikkea itselleen. Tässä auttaa päivittäinen pysähtyminen! Näin opit pikkuhiljaa hyväksymään itsesi sellaisena, kuin olet eikä sinun enää tarvitse hakea hyväksyntää ulkopuoleltasi! <3

Löydät juuresi sisältäsi. Se on kuin tutustuisit uuteen ihmiseen. Sinuun itseesi sellaisena, kuin olet. Kuka sinä olet ilman miellyttäjän roolia? Tässä saat olla todella tarkkana! Niin ovelat on roolin lonkerot mielessäsi! Kuka sinä olet ilman hyväksynnän hakemista?

Voit kysyä itseltäsi näitä kysymyksiä, kun et enää halua olla ulkoapäin ohjautuva: Mistä minä tykkään? Mikä saa sydämeni laulamaan? Mikä minua kiinnostaa? Mitä sieluni kuiskii? Mille sydämeni sykkii? Mitä haluan tehdä elämässä? Mikä minua innostaa? Mikä vie minua eteenpäin?

Tämä matka on prosessi, joka sisältää lukuisia oivalluksia itsestäsi matkalla sinuun. Sellaisella matkalla, joka on kaiken vaivan, kyynelten ja tunnemyllerrysten arvoinen, sillä sateenkaaren päässä odottaa aarre! Sellainen aarre, josta et ihmismöykkynä ole osannut kuvitellakaan!

Sisäisen maailmasi kauneus

Löydät sisältäsi juurisyyn negatiiviselta tuntuville tunteille ja saat tilaa hengittää. Tämä on prosessi, joka tuo iloa elämääsi. Iloa syvältä sisältäsi, johon et tarvitse mitään ulkoista syytä. Tämä on todella arvokas asia elämässä! Arvokkaampi kuin mikään maallinen omaisuus!

Palaamalla juurillesi, sinuun, löydät rauhaa, josta et ole osannut kuvitellakaan. Löydät rohkeutta olla itsesi puolella ja tehdä asioita, jotka eivät olisi olleet mahdollisia entiselle sinulle.

Sisältäsi löytyy myös myötätuntoa itseäsi ja muita kohtaan. Elämänviisautesi kasvaa kokemuksiesi myötä.

Voit löytää Jumalan, joka on kaikki. Hänessä on turva eikä tässä maailmassa ja se on niin vapauttavaa. Näin löydät myös rakkauden itseäsi ja muita kohtaan.  Näin juuresi ovat vahvat elämään sinun näköistä elämää.

Monien kasvojesi alta löytyy eheys ja aitous olla ainutlaatuinen itsesi! Pysähtymällä ja kuuntelemalla itseäsi, valosi loistaa kirkkaimmin! <3

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.