Paikka jossa olet käynyt tuhat kertaa muttet kertaakaan turistina!

Picture

Tämän kuvan perusteella saatatte jo arvatankin missä paikassa sitä ollaan oltu turistina! Kuva pöllitty täältä.Aina ei tarvitse lähteä kauas, sillä läheltäkin voi löytyy yllättävän kivoja paikkoja, joissa vierailla. Instagramiani seuraavat saattavat muistaa Tampere sightseeing ajalun, jonka teimme Oliverin ja Urhon kanssa muutama viikko sitten.

Tiedättekin jo, että olen kotoisin Pohjanmaalta, Alajärveltä. Pohjanmaalla en ole asunut enää 10 vuoteen mutta pohjalaisuus säilyy itsessäni varmasti koko elämän. Notta perkeles!

Tällä kertaa yllättävä turistina olo tapahtui Keskisen Kyläkaupalla Tuurissa. Muistoni tämän kaupan suhteen yltävät pitkälle lapsuuteen, aina 80-luvulle saakka ja voitte varmaan kuvitella, kuinka erilaiselta paikka näytti silloin! Korteni yrityksen menestyksen eteen tein itse vuonna 2004, jolloin työskentelin tavarapuodin kassalla kesäapuna. Vuosikymmenet ovat kuluneet, ja niin minä kuin kyläkauppakin, ovat muuttuneet hurjasti ja tietenkin ainoastaan parempaan suuntaan =D

Veljekset Keskinen on esimerkki siitä, että hurjimmatkin visiot ja unelmat voivat toteutua. Tarvitaan vain hieman hulluutta, luovuutta sekä uskoa.”

Jokaisella suomalaisella on varmasti jonkinlainen mielipide pienestä Töysän kunnassa sijaitsevasta Kyläkaupasta. Monet ovat saaneet takuuvarmasti hupia arki-iltoihinsa Kyläkaupasta kertovasta realitysarjasta, eikä Keskisen tiluksien omistajan edesottamuksetkaan ole varmasti ketään kylmäksi jättäneet. Paikka ja sen imago jakavat varmasti mielipiteitä suuntaan jos toiseen, mutta puhe kertoo vain siitä, kuinka suuri ja menestyvä paikka onkaan. Hyvä niin, sillä pienelle paikkakunnalle ja talousalueelle Kyläkaupalla on valtava merkitys!

​Itse arvostan erityisesti sitä, että Vesa on uskaltanut toteuttaa hurjimmatkin visiot, vaikka hän on varmasti saanut paljon vastustusta ja naureskelua osakseen. On ollut hienoa seurata kuinka paikka on vuosi vuodelta laajentunut, sekä siitä on oikeasti tullut nähtävyys keskelle peltoja ja metsiä, vailla suuren kaupungin tai kulkuyhteyksien tuomaa etua. Itselleni tämä Suomen suurin Kyläkauppa on esimerkki siitä, että hurjimmatkin visiot ja unelmat voivat toteutua. Tarvitaan vain hieman hulluutta, luovuutta sekä uskoa.

Työntekijät ovat hienosti toteuttaneet Vesan vision ja näkemyksen ja tehneet paikasta oikeasti miellyttävän kaiken ikäisillle turisteille!

​Tässä hieman kuvasatoa päivästä, jonka vietimme ystäväni Annukan sekä hänen poikansa Eetun kanssa Tuurissa. Annukka on ollut ystäväni päiväkerhosta saakka ja onkin hauskaa, että poikamme ovat aivan samanikäiset ja leikit sujuvat mainiosti äitien jutellessa kuulumisia. Kyläkaupalla turistina olo tapahtui poikien ehdoilla ja menimmekin sinne minne he halusivat <3 Muutama turistipaikka, kuten linnaksi rakennettu hotelli jäi tällä kertaa näkemättä. Tässä kuussa aukeaa myös iso tivoli, joka on ilmainen lapsille. Koko päivän saisi kulumaan helposti Keskisen Kyläkaupan tiluksilla, joten kannattaa varata aikaa, kun eksytte hoodeille.

Picture

Picture

Picture

Ensiksi menimme tietenkin poikien kanssa huvittelemaan Muumileikkipuistoon.  Siellä oli lapsille paljon tekemistä, sillä kiikkuja, kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja hiekkalaatikoita oli oikein mukavasti näin kaupunkilaistuneen maatiaiskissojenkin makuun. Päivä oli helteinen ja Oliverilla, eikä Urholla ollut lakkia mukana mutta nou hätä, olemmehan Suomen suurimman tavaralon tontilla. Kävin pikaiseen hakemassa pihassa olevasta pikamyymälästä pojille lakit ja seikkailu jatkui.Keskikuvassa muuten Vesan hieno kartano, joka näkyy siististi kyläkaupan pihasta. Itse pidin erityisen paljon Vesan yksisarvisista, jotka ympäröivät hänen taloaan.

Picture

Muumileikkipuiston jälkeen menimme huilailemaan junaan, joka kuljetti meitä ympäri Kyläkaupan aluetta. Kierros kesti parisenkymmentä minuuttia ja porukan pienimmälle tuli nälkä ja se tarvehan täytyi tietenkin täyttää nopeasti. Isommat pojat nautiskelivat tuoreista mansikoista ja pillimehusta.
Picture

Picture

Päivän odotetuin paikka oli tietenkin dinomaailma. Oliver oli tosi innoissaan mutta myös samalla erittäin hämmentynyt dinoista, joita vain kirjoissa ja lasten ohjelmissa oli bongannut. Aidoiltahan nuo otukset näyttivät!
Kaiken kaikkiaan meillä meni pelkästään kaupan ulkopuolella muutama tunti tosi nopsaan.  Ihmettelemistä pojille riitti ja mikä uskomattominta, kaikki tämä oli ilmaista! Meillä ei mennyt huvituksiin rahaa laisinkaan. Mitä nyt itse kerkesin shoppailemaan pariksi kymmeneksi minuutiksi Annukan ollessa poikien kanssa puistossa. Itselleni löysin uuden kukkaron ja Upille hellehatun.Käydään sen verran usein itse kaupassa, joten tällä kertaa sisälle ei ollut tarvetta mennä. Kauppahan on aivan järkyttävän iso ja sieltä löytyy tosi hyvin hinnoin vaikka ja mitä. Hienoa, että ketjukaupoilla on tälläinen kilpailija!

Picture

Picture

Pojat jaksoivat leikkiä vielä huvittelun jälkeenkin. Vesileikit on in ja kun meillä mammoilla meinasi mennä hieman syvällisemmäksi keskustelut, olivat pojat keksineet hienon vesileikin, harmi vaan että sisätiloissa =DOn mahtavaa kun elämässä on sellainen ihminen, joka on tuntenut itseni niin kauan kun edes itse muistan olemassaoloni. Annukan ja mun ensitapaamisesta on noin 30 vuotta ja ystävyys ei ole kuihtunut, vaikka elämä onkin vienyt meitä eri puolelle Suomea, erilaisiin seikkailuihin. Olemme jakaneet ilot ja surut, ja vaikka välillä emme ole nähneet pitkään aikaan, niin tiedämme, että toinen on aina olemassa ja tukemassa. Ystävyytemme jatkuu varmasti niin kauan kun henki pihisee ja ehkäpä vielä sen jälkeenkin. Kiitos sielunsisko olemassaolostasi <3

Suosittelen vahvasti pistäytymään Tuurissa jos olette lähistöllä. Fiilis on ainutlaatuinen sekä paikka näkemisen ja kokemisen arvoinen!

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.