Oppiläksyni tällä tiellä

Tämä tie on ollut pitkä ja mutkainen ja se on sisältänyt paljon ylä- ja alamäkiä. Sen kulkeminen on aiheuttanut ajoittain pahoja hankaumia ja lähes ylitsepääsemätöntä kipua. Välillä se on edennyt kuin lapsen ensi askelin, hitaasti ja vähän väliä maahan pyllähdellen. Kuitenkin aina eteenpäin kulkien. Jossain kohdissa on jääty jumiin menneeseen aikaan ja oltu vain paikoillaan. Sitten taas jatkettu matkaa eteenpäin. Eikä tämä matka ole tullut päätökseensä, tämä matka tulee jatkumaan lopun ikääni. Ja ehkä senkin yli. Niin kauan kuin tätä matkaa saan tehdä, olen kiitollinen sen jokaisesta hetkestä. Tämä on matka itseeni.

Olen yrittänyt kieltää sitä mitä olen. Olen yrittänyt olla niin kuin muut, verrannut itseäni muihin. Olen nähnyt itseni rikkinäisenä, viallisena, epänormaalina, heikkona. Olen nähnyt muissa sen, mitä itseltäni puuttuu. Olen yrittänyt saada hyväksyntää muilta, koska en ole sitä itsestäni löytänyt. Olen luullut, että tehtäväni on saada muut pitämään minusta. Kunhan vain onnistun tehtävässäni saada hyväksyntää muilta, pysyn kasassa. Näin olen uskonut. En ole uskonut omaan voimaani. Itseeni. En ole ymmärtänyt olevani aivan yhtä arvokas kuin kuka tahansa muukin. Yhtä rakastettava kuin kuka tahansa muukin.

Kiitän niitä ihmisiä, jotka ovat minua vähätelleet, koska heidän ansiostaan olen löytänyt oman arvokkuuteni ja oman voimani. Ilman näitä kokemuksia en ymmärtäisi ehkä omaa vahvuuttani. Olen nähnyt oman uskomukseni siitä, kuinka luulen miten muut määrittävät sen mitä olen. Olen antanut muille ihmisille sen vallan mikä kuuluu minulle. Aiemmin muiden ihmisten sana oli lakini, mutta nyt näen kuinka vain minä itse tiedän mitä todella olen ja millä on merkitystä. Muiden ajatukset minusta eivät kerro mitään minusta vaan se kertoo heistä itsestään. Jokainen täällä elää omaa todellisuuttaan, mikä suodattuu omien uskomusten läpi.

Olen yrittänyt pienentää itseäni, jotta mahtuisin paremmin muiden muotteihin. Olen myös suurentanut itseäni, jotta kokisin olevani muiden yläpuolella ja kokenut voivani hallita tilannetta. Enää en halua tehdä kumpaakaan. Haluan olla täysin se mitä olen ja tiedän sen riittävän. Hyväksyn itseni tälläisenä kuin olen. Olen täydellisen epätäydellinen. Olen täynnä epäkohtia, mutta se kuuluu ihmisyyteen. Sallin itseni olla erehtyvä ihminen ja pystyn antamaan itselleni anteeksi. Pystyn oppimaan omista virheistäni.

Olen mieletön olento, jolla on mahdollisuus luoda omaa todellisuuttaan. Luon itseni uudestaan joka hetki. Olen erikoinen, omalaatuinen ja ainutlaatuinen, koska kukaan muu ei voi olla samanlainen kuin minä. Olen kuullut usein olevani outo ja ennen pelkäsin olla outo muiden mielestä, mutta enää en. Jokainen on outo omalla tavallaan ja niin sen kuuluukin olla. Outous on se asia, mikä tekee meistä erikoisia ja yksilöllisiä. Outous on hyvä asia. Haluan olla outo oma itseni.

Minun ei tarvitse mahtua muiden rakentamiin mielikuviin minusta. Minun ei tarvitse miellyttää ketään eikä tehdä kenestäkään onnellista. Olen vastuussa vain omasta onnestani ja tunteistani. Uskallan rikkoa rajojani sopivasti ja kasvaa mennessäni mukavuusalueeni ulkopuolelle. Minulla on sellaista voimaa, että pystyn mihin vain ikinä päätänkin pystyä. Osaan myös olla läsnä omalle herkkyydelleni ja pysähtyä silloin, kun on tarve. Osaan rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan. Olen täyttä rakkautta. Olen kaikkea mahdollista ja toisaalta en ole mitään sitä. Olen joka hetki muuttuva ja silti pysyn muuttumattomana. Olen ihme.

Minä olen minä ja olen onnellinen siitä, mitä minä olen. Sinä olet sinä ja olen onnellinen siitä, mitä sinä olet. Ja tämä on oppiläksyni tällä tiellä.

Kuvat on ottanut Noora Brandt. Hän on erittäin taitava intuitiivinen kuvaaja, jolla on kyky kertoa tarinaa kuvien avulla. Kuvien ottaminen hänen kanssaan tuntuu todella luontevalta. Jos haluat ihastella enemmän hänen ottamiaan kuvia tai vaikka varata itsellesi ajan kuvattavaksi, löydät hänen sivunsa täältä

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.