Onko sulla jo yhteisö jossa voit ilmentää omaa todellista itseäsi?

 

Yhteisöllisyys ja jakaminen on tätä päivää. Ihmisiä on enemmän kuin koskaan maapallolla, mutta silti etenkin länsimaissa olemme yksinäisempiä kuin koskaan. Asumme isoissa kerrostaloissa, mutta emme tunne naapureitamme edes sen verran, että uskaltaltautuisimme moikkaamaan näitä rappaukäytävässä. Olemme monesti niin fyysisestikin kuin psyykkisesti yksinäisiä, emmekä tiedä miksi ahdistus vaivaa.

Vaikka ympärilläsi saattaa olla ihmisiä, saatat tuntea itsesi yksinäiseksi. Sinua ei kuulla, eikä nähdä. Et osaa kertoa tarpeistasi ympäristöösi, koska et niitä itsekään täysin tiedä. Haluaisit kokea syvää yhteyttä, mutta saat vaan pintaa. Koet, että ihmiset ovat ihan mukavia mutta et pääse kuitenkaan ilmaisemaan itseäsi niin kuin toivoisit. Päälläsi on haarniska, joka suojelee sinua näyttämästä todellista itseäsi maailmalle.

Pohjimmainen tunteesi voi olla, että et kuulu mihinkään?

Haluaisit päästä purkamaan oloasi mutta terapia tai muu vastaava ei kiinnosta. Haluaisit jakaa oikeita tunteitasi ja tuntemuksiasi vapaasti, mutta ympäristö ei anna tähän mahdollisuutta. Saatat tuntea olevasi hukassa ja lukossa. Mikä tähän olotilaan auttaisi?

​Haluaisit kuoria itsesi kerros kerrokselta, kunnes jäljelle jäisi totuus itsestäsi. Et olisi enää menneisyytesi vanki, vaan matkasi täällä maan päällä olisi kepeää ja antoisaa.

Voiko tälläinen olotila olla mahdollista?

Kuka minua sitten kuuntelisi ja olisi tukena?

Meillä kaikilla on historia niin iloineen kuin suruineen.  Olemme tukahduttaneet sisäistä lastamme tarpeeksi kauan, niin että menneisyys vaikuttaa joka päivä suuresti nykyhetkeen. Tunnistamme sitä tai emme. Olisi niin ihana vaan päästä tuohon rakkautta janoavaan osaamme käsiksi ja antaa sille hellyyttä ja ymmärrystä. Saatat kaivata myös toisten tukea tähän prosessiisi. Haluat kuulua johonkin. Haluat tuntea pelkosi ja ahdistuksesi ja saada silti kokea olevasi hyväksytty. Miten tämä kaikki liittyy heimon löytämiseen?

On todella tärkeä, että saat tukea matkallasi kohti parasta versiota itseksesi. Kumppanin tuki ei aina yksistään riitä, ja luonnollisesti yksi ihmissuhde ei pysty täyttämään kaikkia tarpeitasi. Naisille on hyvin ominaista päästä tunteisiin ja itseensä käsiksi toisten ihmisten kautta. Me peilaamme itseämme toisten avustuksella niin pahassa kuin hyvässä. Juuri ne muissa ärsyttävät jutut ovat omia varjojamme, joita meidän tulisi tarkastella syvemmin.

​Olenkin aikaisemmin kuvaillut kuinka oma piirimme on auttanut itseäni kokemaan uudestaan sisäisen lapseni sekä ymmärtämään omia tunteitani paremmin. Meillä on tätä nykyä myös hyvin aktiivinen WhatsUp- ryhmä ja se on ollut mittaamattoman arvokas työväline kohti vapaampaa minää.

Nainen tarvitsee toisen naisen hyväksyvää rakkaudellista tukea

Itse olen ollut onnekas elämässäni, sillä en ole juurikaan joutunut kokemaan yksinäisyyttä. Minulla on ollut juuri sen näköinen heimo ympärilläni, jota olen kulloinkin tarvinnut. Nuorempana pesäpallojoukkueeni oli itselleni tärkeä heimo, jossa pääsin toteuttamaan itseäni. Tunsin olevani hyväksytty ja kuuluin johonkin, jolla oli yhteinen tavoite. Myöhemmin siirryin urheilulukioon, jossa asuimme kuuden hengen soluasunnoissa. Aina oli juttuseuraa ja useasti tulikin jaettu iloja ja suruja yömyöhään saakka. Kaikilla oli sama päämäärä, kehittyä paremmaksi urheiljaksi sekä saada lukio päätökseen. Myöhemminkin olen asunut ystävien lähettyvillä ja yöpaitasillaan hipsiminen illan hämärtyessä toisen luokse iltateelle, ei omassa elämässäni ole ollut mitenkään tavatonta.

Kun ympärillä on ollut oma “heimo” on elämä ollut aina kevyempää, hauskempaa ja iloisempaa. Jakaminen tuottaa iloa ja oivalluksia! Jos historian valossa tarkastelee asiaa, niin en yhtään ihmettele! Tuen saaminen ja tunteiden jakaminen on kirjautunut meidän DNA:han. Alkuperäiskansat kokoontuvat vieläkin säännöllisesti nuotion ympärille ja jakavat tarinoita ja tunteitaan päivittäin. Heidän onnellisuus prosenttinsa on huomattavsti suurempi kuin meillä länsimaalaisilla, vaikka materiaa on luonnollisesti huomattavasti vähemmän.

Samanhenkisten ihmisten  tuki omalla matkalla on mittaamattoman arvokasta <3

Olen päässyt itseni kanssa näin pitkälle juuri toisten ihmisten ansiosta

Nykymaailmassa meillä on yksi mahtava asia, jonka kautta pystymme luomaan yhteyden omanlaisten ihmisten kanssa. Se on tietenkin internet ja sosiaalinen media!

Voimme tosiaan kokea yhteyttä niihin ihmisiin, jotka uskomme:
– Vievän meitä eteenpäin ihmisinä
– Avautumaan rakkaudelle
– Löytämään sisäinen lapsemme
– Saamaan arvostusta omana itsenämme
– Löytämään kadonneen feminiinienergiamme
– Saamaan tukea vaikeisiin päätöksiimme
– Keskustelemaan arjen haasteista
– Löytämään

Kuulostaako hyvältä? Oletko valmis löytämään tälläisen yhteisön?

Jos vastasit kyllä, niin täältä pääset sinne.

Naiseuden Voima haluaa tarjota sinulle yhteisöllisen paikan, missä pääset muiden innostavien naisten kautta kulkemaan oman näköistä matkaasi. Moderaattoreina ryhmässä toimii 4 erilaisissa elämän vaiheessa olevaa naista, joilla yhteinen yhdistävä tekijä on se, että he haluavat todellakin kuoria itsensä näkyväksi, elää juuri oman näköistä elämää ilman pelkoja. Heillä on halu löytää elämäntehtävänsä ja kehittää itsessään rakkaudellista voimaa. Yhdessä luomme uuden ajan naiseutta, joka on autenttista, tuntevaa, vapaata, kannustavaa ja tukevaa. 

Haluaisitko kuulua tälläiseen ryhmään?

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.