Onko henkinen kasvu sinulle karkkikauppaa vai raa’an totuuden kohtaamista?

Huh, mikä startti kesälle! Elämän kaunis luomismatka on tuonut ja tuo säännöllisesti vastaani raadollisen totuudellisia hetkiä, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Vlogien tekeminen on takunnut jostain syystä, joten tartuin näppäimistöön ja annan sen viedä, pukea sanoiksi tämänhetkisiä pohdintoja.

SISÄLLISSOTA

Ulkoiset ristiriidat ja puutteet elämässämme ilmentävät sitä, mitä sisällämme on. Elämme samaan aikaan kahdessa maailmassa, niin henkisessä kuin fyysisessä. Ne ovat kuin kolikon kaksi puolta.

Se, mitä ristiriitoja ja konflikteja koemme sisällämme, näkyy tai tulee viimeistään henkisen kasvun myötä näkymään myös ulkoisella tasolla.

Joskus ulkoiset tapahtumat aktivoivat sisältämme sen, mitä olemme koittaneet pitää itseltämme piilossa: ärsytyksen ja vihan, omien rajojen heikkouden, äärettömän surun tai sisäisen lapsen pelon. Se, mikä on piilossa ja se, missä et vielä luota, tulee sinun kohdattavaksesi henkisen kasvun tiellä. Se, mikä on varjossa, tarvitsee valaista ja kulkee sinua kohti, jos sinut on tarkoitus vapauttaa siitä.

Ulkoiset sodat, kriisit, puutteet ja konfliktit muuttuvat ja sulavat pois, kun saamme sisäiset tunnelukkomme käsiteltyä. Ei ole enää vastustajaa, vaan olemme samalla puolella todellisen ITSEMME kanssa. Olemme hyväksyneet itsemme osana Henkeä ja luomisvoimaa, kun olemme hyväksyneet aiemmin heikkona ja piilotettuna pidetyn osan itsessämme. Erillisyys katoaa ja tällöin myös vastustajamme ulkopuolellamme häviää. Ihmissuhdedynamiikat muuttuvat, ja elämä helpottuu kummasti!

”Olet aina sodassa, vain itseäsi vastaan. Mieli taistelee hengen vapautumista vastaan”

OMA VOIMAMME KATOAA SILLOIN, KUN JONKIN ULKOPUOLELLAMME PITÄISI MUUTTUA

Oma voimamme kasvaa silloin, kun otamme vastuun. Ohjelmointimme on, että ulkoisten asioiden tulisi muuttua, jotta voisimme saada haluamamme, olla onnellisia, saavuttaa sisäisen rauhan jne. Mutta ei.

Kun syytät pahaa oloasi jonkun ulkopuolisen aiheuttamaksi, menetät oman voimasi, sillä toinen vain peilaa sinulle omaa sisäistä ristiriitaasi. Mitä ulkoinen tapahtuma tai tilanne sinulle pyrkii viestittämään? Omien rajojen vetämistä? Oman sisäisen miehesi vahvistamista? Itsekunnioitusta? Luottamusta elämään?

On niin ihanan helppoa vaipua toisten syyttämiseen ja ulkoistaa vastuu. Me monet olemme eläneet lapsuutemme ympäristössä, jossa toinen vanhempi esitti syyttäjää ja toinen syyllistyjäroolia. Olemme omaksuneet sisällemme nämä kaksi vastakkaisdynamiikkaa, jotka helposti aktivoituvat ihmissuhteissamme.

Olisiko aika päästää irti molemmista rajoittuneista malleista, ja löytää kolmas tie – Totuuden, valon ja voiman tie?

TEE TILAA SYVEMMÄLLE ITSELLESI

Jos emme käsittele sisäisiä ristiriitojamme, elämme elämäämme kroonisesti väsyneinä, turhautuneina tai jopa näennäisesti onnellisina, kuitenkin miettien, olisiko elämällä minulle jokin suurempi suunnitelma?

Jos haluat tulla todelliseksi itseksesi, löytää aidon onnellisuuden, syvemmän rauhan ja nähdä selvemmin vastuusi elämän luomisprosessissa, tulee elämässäsi olla tilaa nähdä itsesi selvemmin ja syvemmin.

Toisinsanoen, jos elämässäsi ei ole aikaa meditoida viisi minuuttia päivässä – olet mitä suurimmassa meditoinnin tarpeessa. Voit huomata, että tämän myötä elämääsi lisääntyy aikaa runsain mitoin – kun opit päästämään irti kiireestä (kiire on vain tunne, ja pitämällä sitä yllä, se vahvistuu niinkuin mikä tahansa muukin tunne).

Jos elämässäsi ei ole aitoja ihmiskohtaamisia – ei ihme, jos etenkin naisena koet elämässä latteutta ja merkityksen puutetta. Aitoa kohtaamista voi harjoitella mitä parhaiten naistenpiireissä, joissa luodaan tila sille, että jokaisen aito, luonnollinen ihmisyys ja sielu saa tulla ainakin hetkeksi näkyvämmäksi.

Monesti pelkäämme kuormittavamme toisia, jos puramme murheitamme heihin. Siksi pidämme mielummin ”mölyt mahassamme”. Toisten tapa on taas ”oksentaa” omia ryöppyjä liikaakin toisten niskaan. Totuus on, että kun kommunikoit tunteesi rakentavasti – tyyliin ”minusta tuntuu….”, se ei ole kuormittavaa lainkaan, päinvastoin.

Mutta tiedän, että se ei todellakaan ole helppoa päästä tunteen juurisyyhyn käsiksi hyvinkään nopeasti tässä hektisessä ihmiskohtaamiskulttuurissa ja robottimaisissa työympäristöissä (varmasti poikkeuksia on!).

Siksi naistenpiirit. Siksi se, että asetat intention sille, että elämääsi tulee ihmisiä, joiden kanssa voit olla oma itsesi. Kokonainen itsesi. Se jos mikä vapauttaa sinut ihan kaikesta. Se on se, mitä olemme kaivanneet. Ei tarvitse laittaa roolia päälle, esittää, miellyttää – voit ”vain olla”. Mutta kuten sanoin, tämä ihmisenä ja sieluna olemisen taito, vaatii harjoittelua.

KARKKIKAUPPAA VAI…

Takaisin otsikkoon. Monet etsivät henkisyydestä lisää kivaa elämään. Jotain uutta ja jännää, vaikka vähän ehkä mietityttää ja pelottaakin. Käydään ennustajalla, astrologilla, shoppaillaan kristallikiviä, osallistutaan joogaretriittiin…

Näissä edellämainituissa ei todellakaan ole mitään vikaa. Itse asiat ovat neutraaleja, vain me annamme niille oman merkityksen.

Kuitenkin, jos henkisyyttä käyttää egon palvelukseen, suorittaakseen elämäänsä paremmaksi, ja oikomalla polkuja, voi mennä metsään. Henkisyyttä voi käyttää myös kivun välttämiseen.

Toisaalta metsään kuuluukin välillä mennä, silläkin on tarkoituksensa.

Henkinen kasvu on ajoittain kuitenkin kaikkea muuta, kuin helppoa ja kivaa, loogista, ennalta-arvattavaa, kaupasta shoppailtavaa tyyliin “tiedät, mitä saat”. Kun todellisen itsensä löytämisen polulle lähtee, esiin tuodaan yhä raadollisempia kokemuksia, tunteita, pelkoja ja hetkiä, jotka ovat kaikkea muuta kuin mukavaa.

Henkinen kasvu on itsensä kuorimista kerros kerrokselta, kuin sipulia.  On menetyksiä, huutamista, itkemistä, syvää epäuskoa, pettymystä…ja rakkauden antamista niihin omiin tyhjiin aukkoihin kerta toisensa jälkeen.

Henkinen kasvu on sitä, että antautuu sille, mitä ei todellakaan mielen kautta tiedä vielä olevan olemassa. Se on totaalisen tyhjyyden kohtaamista, kerta toisensa jälkeen. Tämä teksti kuvaa tätä matkaa hyvin osuvasti. 

Mutta tässä tyhjyydessä on juurikin se kauneus, sillä siitä tilasta alkaa jokin suurempi voima kuljettamaan sinua. Kun roolit, pelot ja kaikki turha sulaa pois, näet yhtäkkiä valon. Ja samalla tiedät ja tunnet koko sielussasi ja kehossasi, että tällä kaikella on niin suuri, itseäni suurempi tarkoitus.

Ja koska elämä koostuu hetkistä, ei tarvitse jäädä mihinkään kiinni. Ilo, rakkaus, valo, voima – saa vapaasti virrata ystäviensä pelkojen, vihan, ja muiden tunteiden kanssa, joita ei tarvitse arvottaa huonommiksi. Ne vain on. Tunteita. Hetkiä. Elämää. Täydellisessä virtauksessa. Täydellisessä ohjauksessa. Täydellisessä luomisprosessissa.

Missä asiassa sinä et vielä luota täysin henkiseen ohjaukseen?

Juuri tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen lähdin kauniille kävelylle – jota rikastutti ja raikastutti kevyt kesäsade – ja kuulokkeistani sain kuulla upean kanavoinnin aiheesta: “Henkisen ohjauksen aktivointi“, jossa on samoja teemoja kuin tässä tekstissä syvemmin. Tule tämänkin kautta askel lähemmäksi itseäsi!

♡ ♡ ♡

Tule mukaan syyskuiselle Naiseuden voima – Täydenkuun piiriretriitille kohtaamaan itseäsi, voimaantumaan ja vapautumaan syvemmältä tasolta!

<3: Heidi

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.