Onko elämässäsi rakkausvitamiinien puutetta?

Yksi ehdottomista suosikkikirjailijoistani on John Gray, joka on kirjoittanut paljon menestystä saaneet naisen ja miehen eroja käsittelevät Mars ja Venus – kirjat ja valmentanut maailmalla tuhansia löytämään paremmat parisuhdetaidot. John osaa kirjoittaa mielestäni erinomaisen kiteyttävästi ja käytännönläheisesti monimutkaisistakin asioista. Parhaillaan luen hänen teostaan ”Mars ja Venus vuoteessa” sekä ”Miten saat mitä haluat ja haluat sitä mitä sinulla on”. Lukeminen tämäntyyppistä ”itsensäkehittämis” – kirjallisuutta ei ole ollut itselleni hetkeen ajankohtaista mutta jälkimmäinen kirja osui käsiini vanhemmillani, kun äitini oli sen jostain hankkinut.

John Graylla on jo ikää ja hän onkin opettanut ja harjoittanut oppejaan jo monta vuosikymmentä. Välissä hän on ollut monille menestyjille tyypilliseen tapaan ”katuojassa” eli kodittomana vastustaen menestystä ja materiaa. Hän on elänyt elämäänsä aikoinaan myös 9 vuotta munkkina ja tämän jälkeen motivaatio opetella miehen ja naisen dynamiikkaa monelta tasolta on ollut suuri. “Miten saat…” -kirjassa hän kertookin hyvin sitä, kuinka ajan kypsyys vaikuttaa siihen, kuinka hyvin ihmiset ovat vastaanottavaisia uusille ajatuksille. Esimerkiksi vielä 80-luvulla ei ollut niin helppoa kertoa miehen ja naisen eroista – tällöin naisten saavuttamasta tasa-arvosta ei ollut kulunut vielä tarpeeksi eivätkä monet naiset eivät sulattaneet tiettyjä näkemyksiä vaan ajattelivat, että kun puhutaan miehen ja naisen eroista, ajatellaan, että toinen on toista parempi. Asia ei kuitenkaan ole näin.

Picture


Pikku hiljaa vuosikymmenten kuluessa ihmiset ovat alkaneet kiinnostua Johnin (ja varmasti monien muiden edelläkävijöiden) ajatuksista. Enää ne eivät kuulosta niin kummallisilta, päinvastoin – niissä tuntuu olevan jopa järkeä. Naiset ovat valmiita löytämään itsestään, niiden päällerakennettujen miehisten ominaisuuksien, joilla varmasti on ollut paikkansa lisäksi, syvempiä naisellisia puolia ja avautumaan tunteilleen. Täten myös miesten on mahdollista löytää hyvä balanssi omalle maskuliinisuudelleen. Tähän kirjoitukseen halusin kuitenkin esittää tuosta ”Miten saat..”-kirjasta yhden erinomaisen kuvan ja ajatuksen, joka on ajankohtaista varmasti monien elämässä juuri nyt ja tulevaisuudessa. 

Kyseessä on kuvaus kymmenestä ”rakkausvitamiinista”, jotka ovat sielumme ja sydämemme tarpeita siinä, missä oikeat vitamiinit ja hivenaineet ovat kehomme rakennusaineita. Menestymiseen (joka tarkoittaa Johnin mukaan tiivistettynä sitä, että olemme tyytyväisiä elämäämme ja saavutuksiimme) tarvitaan näitä kaikkia rakkausvitamiineja. Jos jokin puuttuu, tunnemme epämääräistä tyytymättömyyttä emmekä välttämättä ymmärrä, mistä se johtuu. Tässä kuva kirjasta. Huom. Jumala-sanan voit halutessasi korvata sinulle resonoivalla sanalla, kuten korkeampi voima, korkeampi minä tms. 

Picture

Olennaista on se, että kaikki vitamiinit ovat tärkeitä, mutta erityisen tärkeä juuri sinulle on se, mikä sinulta puuttuu. Jos sinulla on ”useita puutostiloja”, mutta ”suurin puutos” on esimerkiksi P-vitamiinista eli parisuhteeseen liittyvistä tekijöistä, sen täyttäminen olisi tärkeintä. Mutta sitten kun se on täytetty, alkavat muut puutokset ilmentää itseään. Tämän vuoksi, Johnin mukaan olemme ”vitamiinihuuruissa” parisuhteen alussa, mutta kun alkuhuuma alkaa haihtua, kertoo se, että olemme laittaneet ehkä liikaa yhden vitamiinin varaan. 

Katso siis kuvassa esitettyä listaa. Mikä rakkausvitamiini on juuri sinulla ehkä eniten vajeella? Mistä sinulla on varastot täynnä? Omalla kokemuksella voin allekirjoittaa tuon parisuhdeseikan monen aiemman parisuhteen kokemuksella. Laitoin aiemmin onnen elämässäni aivan liikaa parisuhteen varaan. Epäilen, että monilla äideillä sama koskee myös suhdetta lapseen. Lapsi (ehkäpä listassa oleva R-vitamiini) täyttää äidin tarpeita pitkälle alkuajan, kunnes tämä vitamiini yksin ei enää toimi. 

Ei ole helppoa pitää elämä tasapainossa tämänkään seikan osalta, mutta jotenkin tämä tuntuu todella olennaiselta. Varsinkin sen jälkeen, kun on opiskellut ja kokenut käytännössä vuosia ihmisen kokonaisvaltaista ja etenkin kehollista hyvinvointia, opetellut ottamaan kaikki oikeat lisäravinteet ja pitämään itsensä kunnossa tällä tavalla. Ihminen on paljon fyysistä olemusta monimuotoisempi ja niin monet fyysiset oireet alkavat henkiseltä puolelta. Uskonkin, että ihmissuhteet ja ihmisen kokemus yhteyteen ja rakkauteen onkin terveyden jälkeen ehkä seuraava, ainakin toivottava ”buumi”. Johnia lainatakseni, menestys tulee ensin sisältä ja sitten ulos.  Täyttämällä rakkausvitamiinivarastojamme kuljemme automaattisesti kohti menestystä. 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.