Omaan kehoon tutustuminen on oikeutesi

Nykyään joka paikasta tulee selviä ulkonäköihanteita ja olettamuksia siitä, millainen naisen tulisi olla.  Erityisesti median luomia ulkonäköolettamuksia on paljon. Naisen tulisi olla nuori ja hoikka, vyötäröltä kapea ja isorintainen.  Naiset voivat helposti kokea olevansa riittämättömiä, kun eivät saavuta näitä ihanteita.  Oikeastaan oman kehon hyväksynnällä saavuttaa paljon. Itseä ei tarvitse muuttaa pelkästään ulkoisten olettamuksien vuoksi.  Ei kannata antaa ympäristölle valtaa määritellä itseään. Se, kun koko ajan mietimme, miltä vaikutamme ulkopuolisten silmin, Oma keho tulisi hyväksyä sellainen kuin se on. Suhde omaan itseen ja omaan vartaloon on tärkeä osa itseä, ja on olemassa useita erilaisia vartaloita.  

”Be your own kind of beautifull”

Itse henkilökohtaisesti voin kertoa, että minulla on ollut hyvin pitkään negatiivinen suhde kehooni. Murrosikä sai aikaan sen, että minun oli vaikeaa hyväksyä naiseksi kehittyvää vartaloani. Nyt kun selaan vanhoja päiväkirjojani, luen kauhulla seuraavia kirjoituksiani: ”Milloin alan näyttämään ihmiseltä” ”Voiko joku oikeasti olla näin ruma”. Olin omaksunut hyvin nuorella iällä negatiivisen puheen omaa itseäni ja omaa vartaloani kohtaan. Keho tuntui murrosikäisenä hyvin vieraalta.

Itse asiassa suhdettani kehooni on värittänyt aika paljon painoni heittely. Joskus olen ollut ylipainoinen, jonka jälkeen olen laihduttanut ja paljon, kun taas jonkin ajan kuluttua painoni on taas palautunut samaan pisteeseen kuin mitä se oli ennen laihduttamista. Kuitenkin epäonnistuneiden laihdutusyritysten jälkeen olen suuresti moittinut itseäni, ja laihduttaminen on tuntunut hyvin suurelta ja ylitsepääsemättömältä. Kuitenkin jossain vaiheessa otin laihduttamisen paljon rennommin. Oli erikoista, että tämä uudenlainen asenne on auttanut minua jopa laihduttamaan ja pysymään painossani.  Lisäksi olen oppinut vuosien saatossa pitämään liikunnasta, mistä en ole aiemmin pitänyt ollenkaan. Löysin muutama vuosi sitten joogan ja tanssin. Jooga on auttanut minua ymmärtämään oman kehoni rajat ja olen oppinut kuuntelemaan kehoani. Tanssiminen on vain itsessään hauskaa. Olin nuorempana hoikempi kuin tämän ikäisenä, kuitenkin viihdyn omassa kehossani paremmin kuin nykyään. En keskity enää niin vahvasti ulkonäköön, vaan siihen, että on terve ja mikä tuntuu hyvältä.

Olen hyvin pitkään hävennyt omaa naiseuttani, se on liittynyt tosi vahvasti kehon osasiin, kuten alapäähäni, kuukautisiini. Olen inhonnut sitä, että kuukautisten aikana en ole oikein itseni, olen paljon ärtyneempi, itkuisempi ja herkempi minä kuin normaalisti. Kuitenkin myöhemmin suhde omiin kuukautisiini on parantunut, kun olen tajunnut, että ne liittävät minut aiempien sukupolvien naisiin ja minulla on yhteys muihin naisiin. Kuukautisten avulla saa ainakin empatiaa toisilta naisilta, ja toiset naiset ainakin ymmärtävät omaa tuskaa. Tavallaan kuukautisten aikana on hyvä ottaa rennosti, eikä tarvitse aina pahtaa täysillä. Omaa kehoaan voi kuunnella, oma kuunkierto voi kertoa, milloin olla tehokas ja milloin rentoutua. Kuukautisten aikana on kiva olla rauhassa ja keskittyä itsensä rauhoittamiseen. Olenkin seurannut omaa kuukautiskiertoani kuukautiskalenterilla, se auttaa hahmottamaan omaa hormonitoimintaa. Näin pystyy paremmin hahmottamaan, milloin olla menevä ja milloin taas levätä kotona.

Muistan, kun joskus teininä minulle tuli jostakin aiheesta mieleen piirtää pimppi. Jo silloin ajatus herätti minussa voimakasta häpeän tunnetta, enkä piirtänyt pimppiä. Kävin itse taideterapiaa ja siellä mentiin koko ajan syvemmälle oman kehon osasiin. Koko ajan huomasin, että minun vaikein paikkani hyväksyä on nimenomaan alapääni. Se voi olla naisellekin mystinen paikka, sillä nainen voi elää koko elämänsä tutustumatta lainkaan omiin sukupuolielimiinsä. Omaan kehoon ja omiin sukupuolielimiin kannattaa tutustua. Käsipeilillä voi tutkia omaa alapäätään kaikessa rauhassa. Voit löytää klitoriksen pään huppuineen, emättinen aukon ja häpyhuulet, jotka ovat kaikilla erinäköiset ja kokoiset.  Sinulla on omat ihanat kiemurat ja mutkat. Koskettele ja nauti omista, kosketuksen avulla tiedät, mitä tuottaa juuri sinulle nautintoa. Jos haluat nauttia seksistä, tutustu omaan anatomiaan ja siihen, mikä tuntuu hyvältä. Seksuaalinen itseluottamus syntyy omaan kehoon tutustumisesta ja siitä, että tietää mikä on ihanaa ja mikä ei. Jos kenellä niin sinulla on oikeus tutustua omaan kehoosi, eikä siinä ole mitään hävettävää tai säälittävää.

Jos rinnat ovat sellainen paikka, jota on vaikea hyväksyä peilin edessä voi tarkastella omia rintojaan ja sivellä öljyään niille. Voi myös ostaa itselleen ihanat pitsiset rintaliivit.  Sinulla on ihanat ainutlaatuisen kokoiset ja muotoiset rinnat. Voit olla niistä ylpeä.

Ohessa on minun taitelujani alapäästä, tunsin niiden teon hyvin vapauttavana.

Olen jopa nyt onnellinen siitä 🙂

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.