Oma voima ja sisäinen ääni

Olen pidempään jo käsittänyt, miten ihmisessä oleva viisaus on ydin hänen omassa voimassaan. Tämä viisaus ei ole ulkoapäintulevaa, vaan nimenomaan kumpuaa hänen sisimmästään. Emme ole oppineet käyttämään ja ammentamaan tästä sisäisestä voiman lähteestä, koska pitkään olemme olleet niin sanotusti ulkoaohjattuja. Tarvitsemme kuitenkin vahvistusta tälle omalle sisäiselle viisaudelle, ja sen ääntä tulisi saada yhä enemmissä määrin kollektiivisemminkin käyttöön ihmisten keskuudessa. Kun kuulemme sisäisen äänemme, emme voi toimia itseämme vastaan – tai jos toimimmekin, kuulemme ja tunnemme sen melko nopeastikin, vaikka syytä emme aina välttämättä tiedosta.

Kun normaalisti ihminen ehkä on tottunut hakemaan vahvistusta ulkoapäin, meriittejä ja arvosanoja muilta ihmisiltä, sisäistä ääntä hakiessa viestikanava muuttuu erilaiseksi. Ei ole kyse mielipiteistä, on kyse tuntemuksista. On kyse pienistä nyansseista. On kyse intuitiosta. Tämän sisäisen viisauden voi toki hukuttaa tai, niin sanotusti se voi olla “väärin kalibroitu”, sillä nappaamme helposti itseemme toiveita perheemme ja läheistemme, valtamedian, elokuvien ja viihteen parista. Saatamme siis aidosti kuvitella, että jokin sisällämme toivoo tietynlaisia asioita, mutta kyseessä onkin niin sanotusti ehdollistuma. Sisäinen ääni taas on väre, vire, joka vie sinua aidosti kohti parempaa oloa, hyvinvointia ja täyttymystä.

Miten nämä kaksi sitten tunnistaa tai erottaa? Oman kokemukseni mukaan vain harjoittelun kautta! Ja koska elämän ei kuuluisikaan olla turhan vakavaa, voisi tätä myös ajatella eräänlaisena leikkinä. Oman järjestelmän kalibrointina. Mitä vahvemmin toimii sieltä sisäisyydestä ja oikeilta tuntuvista asioista käsin, sitä enemmän puhdistaa ja kalibroi näitä herkkiä kanaviaan ja järjestelmiään, jotka ohjaavat elämässä oikeille urille ja suuntaan. 

Joskus elämässä jokin asia ei vaan suju, ja kaikki tökkii. Tunteet tulee jatkuvasti tielle, tai jokin muu häiriötekijä astuu näyttämölle jatkuvasti. Silloin on hyvä pysähtyä itsensä äärelle, ja kysyä ihan rauhassa, mistä oikein on kyse. Sisäisellä äänellä on sellainen hauska puoli, että sille voi jutella ja siltä voi kysyä asioita. Sitten voi kuulostella, nouseeko sisältä erilainen puhe ääneen, joka kumpuaa omasta viisaudesta käsin. Esimerkiksi Clarissa Pinkola Estesin kirjassa tätä ääntä kutsutaan Hän Joka Tietää. Oma ääneni ei ole näin salaperäinen, minä koen oman ääneni korkeammaksi tietoisuudeksi, viisaudeksi ja rakkaudeksi. Sen äänen, jos saa kuuluviin, luo toimillaan ympärilleen harmoniaa. 

Oma voima siis ei ole mitään salipainojen heiluttelua, vaikka sekin toki muoto voimasta onkin, ja parhaimmillaan kasvattaa itsessä myöäskin hyviä ominaisuuksia, kuten mm. sitkeyttä ja tahdonvoimaa, ja sitä kautta sitä haluttua omaa voimaa – hyvä kehoyhteys kun on edellytys sille, että voimme olla yhteydessä omaan voimaamme. 

Oma voima on kykyä pysähtyä ja nähdä kokonaisvaltaisemmin. Se mahdollistaa tilan, jossa ei etene tunteiden virran viemänä, vaan jonkin syvemmän viisauden mukaan. Olen itse viime vuosina halunnut kokeilla erilaisia tapoja ilmaista itseäni, koska näen itseilmaisun olevan eräänlaisen kanavan oman voiman esiin tuomiseen. Se tulee näkyväksi tekojemme ja luomiemme asioiden kautta.

Alkuun voi tuntua, että nämä “putket” ovat tukossa. Kanavat ei virtaa. Asiat tökkii. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä omassa elämässäni on maalaaminen. On jännää, miten paljon tunteita voi nostattaa niinkin “yksinkertainen” asia. Se nostaa kaiken sen vertailun, huonommuudentunteen, omien visioiden tärkeyden, luovuuden merkityksen – käytännössä oman itsen arvon tunteen – pinnalle ryöpsähtäen. Olen kuitenkin aiemmin saanut ilmaisuyhteyden mm. näyttelemisen, laulun, valokuvaamisen, tanssin, äitiyden, kirjoittamisen kautta, joten tiedän sen olevan mahdollista, ja näen koko prosessin itseäni kasvattavana. Se tuo esiin koko oman ihmisyyteni kirjon. 

Esimerkiksi myös sairaudet ja niistä paraneminen, energiahoidot, ovat yksi muoto omasta voimasta ja viisaudesta ja niiden ilmentymisestä arkielämään. Olen itse kokenut nämä keinot hyvin voimaannuttavina ja omaa voimaa tukevina. Sitä ymmärtää paremmin ja konkreettisemmin oman olemuksensa mahdollisuudet, potentiaalin sekä kokonaisvaltaisen vaikutuksen ihan kaikkeen, niin omassa elämässä kuin ympärllläänkin. Olen seuraillut jo pidempään muita, ketkä rohkeasti puhuvat näistä asioista ääneen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Saanut välillä hyvin inspiroivia oivalluksia, kun on peilannut muiden kautta asioita, joihin itsekin uskoo. 

Näin unen muutama yö sitten, jossa juttelin tuntemattoman naisen kanssa elämästä. Jossain vaiheessa ohimennen mainitsin hänelle, että olen vahingossa repinyt erään luomeni (kyseinen luomiasia täysin unimaailmasta kumpuava). Vähän ajan kuluttua nainen unessa huolestuu toden teolla, eikä pysty päästämään irti pelostaan, ja on nyt varma 100-prosenttisesti, että olen aiheuttanut itselleni syövän. Hän yrittää saada minua lähtemään reagoimaan ja mukaan tähän pelkoon. Kerron, että en usko mitään pahaa käyneen, ja hän ihmettelee, miten voin olla niin välinpitämätön. Kysyn häneltä “tarkoitatko siis, että oma luottamukseni elämään, ja siihen, että en sairastu, on uhka sinulle?” Ja nainen vastasi myöntävästi. 

Unen jälkeen olin hieman hämmentynyt. Tajusin keskustelleeni ensisijaisesti oman alitajuntani kanssa. Sieltähän meille ne haitalliset ajatukset kumpuaa, ja niitä voimme ja onkin hyvä tarkastella ja korjata, jos haluaa elää elämää, joka ei rajoitu mihinkään etenkään pelkopohjaiseen. Jokin osa minusta itsestänikin kokee tämän oman voiman uhkaksi. Se osa minusta on ehdollistunut ja tottunut näyttelemään voimatonta, uhria, alistuvaa ja pelokasta. Sairasta ja rajoittunutta. 

Tämä ihmisyydenkuva on kuitenkin muunnettavissa paljon meitä palvelemmaksi. Meidän on mahdollista astua omaan voimaamme, omaan luottamukseemme ja rakkauteemme. Se vaatii kuitenkin jatkuvaa harjoittelua ja valintaa. Kysymyksiä. Tarkastuksia itselle siitä, että ketä varten asioita tekee. Kenen ääni ja ohjeet omassa päässä ohjaa. Kumpuaako no sieltä omasta viisaudesta, vai pelkoon pohjautuvasta itseääntoistavasta kelasta, joka pyörii ja on ehdollistunut meihin kollektiivisen ihmisyyden kautta. Valinta on omamme, mitä puhetta sisällämme vahvistamme. Muutos ottaa kuitenkin aikaa, ja vaatii harjoittelua. Onneksi meillä kuitenkin on koko elämämme aikaa harjoitella. Lisäksi ei ole mitään niin tyydyttävää, kun kuunnella esimerkiksi jossain tilanteessa tuota omaa sisäistä viisauttaan ja toimia sen pohjalta. Silloin tulee esimerkiksi sanottua oikeat sanat oikeaan aikaan, ja voit todistaa ympärilläsi ihmeitä. Saatat saada toisen ihmisen sydämen sykähtämään oikealle asialle. Sellainen oma voima on. Se ei voimaannuta vain sinua, vaan se haluaa myös kaikki muut ympärilläsi kukoistamaan ja voimaan hyvin. Se ei voi hyvin, jos kaveri vieressä voi huonosti. Se haluaa luoda harmoniaa.

 

Kirjoittanut
Lisää kirjoittajalta Luova Kuu

Oma voima ja sisäinen ääni

Olen pidempään jo käsittänyt, miten ihmisessä oleva viisaus on ydin hänen omassa...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.