öljyilta kotona

 

Viime viikolla järjestin meillä Young Living- öljy illan, jossa käytiin lävitse eteeristen öljyjen käyttöä sekä hyötyjä. Itse tutustuin tietoisesti eteerisiin öljyihin ollessani viime keväänä doulana synnytyksessä. Synnyttäjä käytti erittäin onnistuneesti eteerisiä öljyjä eri vaiheissa synnytystään. Ne auttoivat ja rentouttivat häntä paljon läpi pitkän synnytyksen. Kiinnostuin tämän kokemuksen jälkeen ottamaan hieman selvää öljyistä ja niiden käyttömahdollisuuksista.

Eteerisiä öljyjä on käytetty vuosituhansien ajan eri kulttureissa mm. parantamiseen sekä kehon ja tunnetilojen tasapainoittamiseen. Öljyjen käyttö väheni terapia mielessä 1800-luvulla, lääkkeiden astuttua mukaan kuvioihin ja niitä alettiinkin käyttämään suurimmaksi osaksi kosmetiikassa. Mistään uudesta asiasta ei siis ole kyse, mutta nyt laadukkaiden öljyjen käyttö on tulossa takaisin, sillä niin monet ihmiset ovat kokeneet saavansa hyötyä niiden käytöstä. Esimerkiksi aromaterapia hoitomuotona on hyvin suosittu. Ihmiselle hajuaisti on todella tärkeä osa elämää ja se vaikuttaa mm. tunnekeskukseen hyvin voimakkaasti. Jos ihminen menettää hajuaistinsa, on suuri todennäköisyys että hän masentuu. Tuoksuilla on siis suuri terapeuttinen vaikutus kokonaishyvinvointiimme!

Monille superfoodeista ja raakasuklaasta innoistuneille öljyt saattavat olla myös tuttuja, sillä moniin suklaisiin on käytetty esim. piparminttua tai appelsiinia öljyjen muodossa makua antamaan. Itsekin olen muutaman kerran näin tehnyt, mutta maku ei ole miellyttänyt. Olen käyttänyt Iherbista tilaamia halpoja öljyjä, joten yksi syy voi olla se, että öljy ei ole ollut puhdasta ja kauhean laadukasta.

Kaikki eteeriset öljyt eivät ole samanarvoisia, kannattaa siis olla tarkkana mitä tuotteita käyttää. Tässä asiassa, kuten ruoassakin, pätee laatu. Puhdas eteerinen öljy on uutettu 100%:sesti halutusta kasvista ja näin ollen siinä ei ole käytetty muita täyteaineita. Markkinoilla on kyllä halpoja öljyjä, joissa lukee 100% eteerinen öljy, mutta kannattaa varmistaa, että silloin ollaan käytetty aitoa kasvia 100%:sesti, eikä esansseja tai muita epämääräistä.

Ilta oli oikein onnistunut vaikka aluksi luulinkin, ettei kukaan löydä perille kellon ollessa jo lähes kuusi. Loppupeleissä meitä oli oikein mukava porukka kasassa ja kolme lasta varmisti sen, ettei aika käynyt pitkäksi tai liian hiljaiseksi.

Illan veti kolme nuorta naista Etelä-Suomesta, jotka olivat varta vasten ajaneet Tampereella kertomaan öljyistä. Heidän oma kohtainen kokemus öljyjen käytöstä ja hyödyistä oli vankka, joten he osasivatkin perustella eri öljyjen käyttö mahdollisuuksia hyvin. Pääsimme tuoksuttelemaan monia eri öljyjä illan aikana, sekä kuulimme myös minkälaisissa tilanteissa kutakin öljyä voi hyödyntää. 

Itse olen käyttänyt Young Living- öljyjä viime kesästä saakka lähinnä diffuuserin (laite joka päästään tuoksua höyryn mukana huoneilmaan) avulla. Jossakin kohtaa kun Oliverilla oli nuhaa, käytimme pepperminttua avaamaan hengitystä ja se auttoi mielestäni hyvin. Emme ole kuitenkaan käyttäneet aktiivisesti öljyjä iholla tai sisäisesti ja nyt saimme siihenkin eriomaisia vinkkejä. Olen täydennellyt öljyvarastoja pikku hiljaa ja Young livingin- öljyt ovat todella riittoisia, sillä niitä ei tarvitse käyttää suuria määriä.

Erituoksuisia ja vaikutustavoiltaan erilaisia öljyjä on satoja, kuten kasvejakin. Annina käytti synnytyksessään rentouttamaan Valoria, joka antaa voimaa ja rohkeutta sekä luo itseluottomuksen tunnetta. Repeämiä ei tullut yhtään ja juuri ennen ponnistusvaihetta Annina laittoikin kohdunsuulle Frankincenseä, joka mm. auttaa estämään tulehduksien syntymistä. Aion itse varmasti käyttää seuravassa synnytyksessä öljyjä hyödykseni, sillä olen kokenut ne erittäin miellyttäväksi ja rentouttavaksi arkikäytössäkin.

Illan vetäjinä toimivat Peppiina, Tiinamari ja Janna. Heille oli paljon omakohtaista tietoa öljyjen käytöstä ja saimmekin tosi hyviä vinkkejä siitä kuinka hyödyntää niitä. Voit käydä lukemassa enemmän öljyistä ja niiden käytöstä täältä.
Tämä pikku herramies oli erityisen kiinnostunut pienistä värikkäistä pulloista, jotka vielä tuoksuivat erityisen hyviltä.
Päästiin testaamaan konkreettisesti yhdelle reippaalle ja liikkuvalle miehen alulle Peace&Calming öljyä. Öljy auttaa stressiin, levottomuuteen, pelkoihin ja lapsilla ja eläimillä sitä käytetään rauhoittamiseen =)
Itselläni on käytössä n. 10 erinlaista öljyä ja kuvassa niistä muutama. Takana näkyy diffuuseri, jonka avulla miellyttävä tuoksu pääsee huoneilmaan. Hajukynttilöitä, eikä muitakaan kynttilöitä meillä ole käytetty paljoakaan muutamaan vuoteen, sillä niistä pääsee erilaisia yhdisteitä huoneilmaan.
Deep Relief roll-on rentouttaa ja rauhoittaa ihanasti. Laitankin monesti pari kertaa päivässä sitä korvan taakse ja hieman rintaan, huomaan sen rentouttavan vaikutuksen selkeästi. Näitä öljyjähän voi käyttää myös hajuveden sijasta, sillä monessa on erittäin miellyttävä tuoksu.
Tietysti piti ottaa myös tarjottavista kuvat. Yleisön pyynnöstä olin tehnyt superjäätelöä ja raakakakkua. Lisäksi tarjolla oli kermavaahtoa ja marjoja sekä raakasuklaata. Kaikki meni ja kehujakin tuli! Mukava huomata, että terveelliset herkut kelpaavat niin aikuisille kuin pienillekin.

Jos öljyt kiinnostaa, niin voit pyytää täältä esittelyitä ainakin Etelä-Suomen alueella, sekä he varmasti osaavat neuvoa myös oman alueesi öljy ihmisen. Illoissa on mahdollista saada myös rentouttavaa käsihierontaa ja hoitoa =)

<3:lla
Elina
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.