Oi Kuu!

Kuun eri vaiheilla on eri energia, ja ne vaikuttavat meihin eri tavoin.

Kuu on aina kiehtonut minua. Muistan lapsuudesta taianomaisia hetkiä, kun pääsiäisenä hiihdimme Kuusamon mökillä täydenkuun valossa järven jäällä. Nuorena aikuisena ohitin kuun vaikutukset itseeni, mutta ihailin usein baarista palatessani kuuta.

Viime aikoina olen palannut takaisin juurilleni. Pyrin elämään luonnon rytmien mukaisesti. Yksi näistä rytmeistä on kuunkierto. Olen huomannut, että kuukautiskiertoni on mukautunut kuunkierron mukaisesti siten, että kuukautiseni ajoittuvat täysikuun aikaan. Tänään sain ison ahaa-elämyksen, kun selvitin syntymävuoteni kuukalenterista, että sinä yönä, jona synnyin, oli täysi kuu. Duh!

Olen oppinut, että kuu vaikuttaa useimpiin naisiin voimakkaasti, sillä kuun magneettikenttä vaikuttaa veteen, ja naisten kehossa on enemmän vettä kuin miesten kehossa.  Kuitenkin kaikki voivat oppia uutta itsestään, elämästään ja energioista tarkkailemalla kuun vaiheita.

Mutta tiesitkö, että kuunvaiheita on itse asiassa kahdeksan? Tämä oli itselleni uusi tieto. Shamanistisessa perinteessä kuun kierto siis jaetaan perinteisen viiden vaiheen (täysikuu, uusi kuu, puolikuu, vähenevä kuu ja kasvava kuu) sijaan tosiaan kahdeksaan eri vaiheeseen.

Kehotan tunnustelemaan kuun energiaa itsessäsi sekä sitä, miltä eri vaiheet tuntuvat kehossa ja mielessä. Huomaatko, miten erilainen energia on esimerkiksi täysikuun ja uuden kuun aikaan? Mihin kohtaan kuunkiertoa oma kuukautiskiertosi ajoittuu? Milloin olet erityisen sosiaalinen ja milloin taas koet tarvetta kääntyä sisäänpäin? Entä milloin saat uusia ideoita ja milloin sinulla on energiaa viedä ideoita käytäntöön.

Jaan tässä artikkelissa omia kokemuksiani kuun vaiheista sekä Chloe Rainin shamanistisen polun affirmaatioita kuun eri vaiheille.

  1. Täysikuu on mystistä aikaa. Tarujen mukaan sudet ulvovat tällöin. En tiedä, ulvovatko sudet muulloinkin, mutta minun mielestäni täysikuu on korkean energian aikaa, jolloin luonto tukee yhteyden saamista intuitioon ja universaaliin viisauteen. Shamaaniperinteen mukaan täysikuu on myös oivaa aikaa irtipäästämiseen: voit päästää irti asioista, joita et enää tarvitse. Voit myös vapauttaa itsestäsi sellaisia olemuspuolia, joiden ohi olet kasvanut. Täysikuu on siis nahkansa luomista uusiksi (etenkin Ravuille). Voit kysyä itseltäsi: mitä olen valmis jättämään taakseni ja mitä uutta haluan luoda.
Täysikuu

2. Vähenevä kuu eli alakuu. Alakuu on hyvää aikaa kylvää juuresten siemenet. Alakuun aikaan on hyvä muistaa kiitollisuudella uuden kuun aikaan asettamaansa tavoitetta ja fiilistellä sitä, kuinka se manifestoituu päivä päivältä. On myös hyvä päästää irti kontrollista ja omasta rajoittuneesta näkemyksestä siitä, miten tuo tavoite voi toteutua. Affirmaatio: ”Olen kiitollinen, että toive on jo toteutumassa kaikkien parhaaksi.” ”Päästän irti tavoitteestani voidakseni ottaa kiitollisena vastaan jotain vielä parempaa.”

3. Kuun kolmas neljännes. Tälle kuunvaiheelle sopiva affirmaatio on seuraava: ”Sallin itseni ottaa vastaan runsautta ja kaikkea hyvää. Opettelen ottamaan vastaan niin paljon, että voin helposti antaa toisille omasta runsaudestani.”

4. Balsamikuu. Tämä kuun vaihe on muutamaa päivää ennen uutta kuuta, kun sirppi on vain pieni rengas, joka pienenee kohti uuden kuun pimeyttä. ”Tyhjennän mieleni. Käännyn sisäänpäin, reflektoin ja visioin. Sallin itselleni aikaa levätä ja uudistua. Pimeys on tervetullut, rauhallinen vaihe.” 

5. Uusikuu on hedelmällistä aikaa tavoitteiden ja päämäärien asettamiselle. Se on myös erityisen hedelmällistä aikaa manifestoimiselle. Affirmaatio: ”Asetan tavoitteeni/päämääräni. Tunnen kehoni avautuvan ja laajenevan. Teen tilaa unelmani toteutumiselle.”

6. Kasvava kuu. Uuden kuun täyden pimeyden jälkeen kasvavan kuun eli yläkuun aikaan kuunsirppi alkaa jälleen kasvaa. Tämä on hyvä aika kylvää sellaisten kasvien siemenet, joiden syötävä osa kasvaa maanpinnan yläpuolella. Affirmaatio: ”Suhtaudun tavoitteeseeni rennosti ja luottavaisesti. Antaudun virran vietäväksi. Kun energia kasvaa tarpeeksi suureksi, se vetää minut lempeästi kohti tavoitettani tukevaa toimintaa.”

7. Kuun ensimmäinen neljännes. Affirmaatio: ”Olen täynnä energiaa ja valmis ryhtymään toimeen kohti tavoitettani.”

8. Kupera kuu. Affirmaatio: ”Luotan siihen, että tavoitteeni toteutuu ja tuottaa hedelmää. Rentoudun luottaen sisäiseen tietooni ja luotan täydelliseen ajoitukseen.”

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.