Uuden ajan naiseus

Picture

Viime viikko oli videoiden osalta erityisen tuottoisa. Tehtiin videoita mm. kotisynnytyksestä, kesäjäätelöstä ja itse tein pari videota harjoitteluun liittyen.Päädyttiin viime viikolla hieman yllättäen keskustelemaan Heidin kanssa tästä naiseus teemasta ja siitä mitä se meille edustaa. Päätettiin nauhoitttaa se ja jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kokoajan mekin tutkimme omaa feminiinistä puoltamme ja avaamme itsessämme tunnelukkoja, joita meihin on kertynyt elettyjen vuosien aikana. Tunnetyöskentely ei ole aina mieluisaa mutta kohtaamalla omat varjonsa, saa aivan varmasti syvää täyttymystä ja tasapainoa elämäänsä. Itselleni on hieman vielä työstön varaa tuon feminiinisen enrgian ilmoille tuomisessa, sillä niin kauan on tullut mentyä eteenpäin soturin lailla. Onneksi elämä on koko ajan oppimista eikä ikinä tule valmista!

Itselläni on syvä tunne ja tieto siitä, että asiat ovat hyvin aina ulkoisista olosuhteista huolimatta. Asiat tapahtuvat tarkoituksella ja kaikilla on kokemuksillamme on merkitys. Elämä tapahtuu NYT ja se kuljettaa meitä niihin paikkoihin ja tilanteisiin mistä oppiläksymme saamme parhaiten. Itse koen, että elämälle antautuminen on juurikin parhaimmillaan feminiiniselle energialle antautumista. Ei ole matkaa paikasta A paikkaan B, vaan siihen mahtuu paljon erilaisia mutkia matkaan. 

Feminiinisuus ja maskuliinisuus ovat vastavoimat ja ne asustavat meissä kaikissa sukupuolesta riippumatta. Nykynaiselle saattaa olla hankaluuksia kohdata feminiininen voima itsessään, sillä yhteiskunta on rakentunut maskuliinisten arvojen varaan. Maskuliinisuuten liitettyjä piirteitä ovat mm. suorittaminen, järkeily, menestyminen, kilpailu toisia ja itseään vastaan, loogisuus, päättäväisyys, hallitsevuus, kontrollin tarve etc. Niitä pidetään tavoittelemisen arvoisina, jolloin automaattisesti vastavoima, feminiinienergia, jää jalkoihin. Tasapaino on kuitenkin erityisen tärkeää. Liikaa kun kallistutaan kumpaan suuntaan tahansa, on vaikeuksia luvassa. 

Onneksi meitä naisia, jotka haluavat päästään tähän rakentavaan rakkaudelliseen voimaan käsiksi, alkaa olla jo aika suuri joukko. Suorittaminen ja menestyksen jahtaaminen oman itsen kustannuksella alkaa olla vanhaa maailmaa. Maailma muuttuu koko ajan ja omilla teoillamme ja itseämme muuttamalla voimme tehdä siitä paremman paikan kaikille. 

Kuva google kuvahausta.
Mukavan kesäinen päivä ja saatiin kissakin mukaan jutusteluun. Asiaa aiheen tiimoilta olisi enemmänkin, varsinkin kun se itselle syvenee koko ajan, mutta olkaa kuulolla jos tämä teema resonoi vähäsenkään <3Tähän loppuun vielä viisaita sanoja Paula Salomaan Vapauta sisäinen loisteesi kirjasta:

“Miehisten arvojen pohjalle rakentuva yhteiskunta kaipaa kipeästi rinnalleen naisnäkökulmaa ja sen mukaan tuomaa laajempaa ihmiskäsitystä. Vasta näiden molempia sukupuolia ilmentävien ominaisuuksien välinen tasapaino voi tuoda mukanaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Koska poliittiset ja uskonnolliset instituutiot ovat rajoittuneisuudessaan voimattomia tämän muutos vaatimuksen edessä, tarvitaan yksittäisten ihmisten alulle panemaa kollektiivisen tietoisuuden muutosta. Pelkkä tieto ei kuitenkaan riitä, sillä jokaisen todellista muutosta haluavan on kuljettava tämä matka omaan sisimpäänsä. Mitä lähempänä vastakohtien välistä tasapainoa ihminen on ulkoisessa todellisuudessaan, sitä lähempänä henkistä hyvinvointia ja aitoa itseään hän on sisäisessä todellisuudessaan.”

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.