Natural High Healing – yhteyden, eheytymisen ja vapauden festarit!

Natural High Healing -festarit kutsuivat sydäntäni tänä vuonna ja vaikka koitin pitää kaikki odotukset poissa, oli kokemus tapahtumasta vielä paljon huikeampi, kuin mitä ajattelin. Näinhän se yleensä menee, kun kulkee mieli ja sydän avoinna. Tämän tekstin kautta haluan välittää fiilistä, ja kannustaa kaikkia lähtemään mukaan ensi vuonna tänne yhteyden, eheytymisen ja vapauden festeille!

 

 

Lähdin Uudessakaupungissa sijaitseville festareille seikkailemaan, sillä tämäntapainen touhuilu on ollut elämässäni hyvin harvinaista viime vuodet johtuen mm. elämästä pienten lasten kanssa. Teiniaikoina ja nuorempana festareilla on tullut enemmänkin käytyä ja tämä päihteetön, jokseenkin samanhenkisiä ihmisiä kutsuva festari tuntui tarjoavan tarpeellisia eheytymiskokemuksia myös niistä. Nyt oli mahdollista olla pidempi pätkä erossa lapsista ja päätin lähteä ihan koko neljäksi päiväksi tekemään irtiottoa arjesta ja mielestä sekä voimaantumaan. Telttailu hieman jänskätti, sillä olen todella herkkäuninen.

Löysin ihanan paikan teltalle Peace-campin metsästä ja kaikki tarvittava varustus piti olla kunnossa vahvoista korvatulpista talvimakuupussiin asti, mutta kaksi ensimmäistä yötä teltassa valvottuani lähes koko yön (vermeistä huolimatta), jouduin antautumaan ja lähteä kolmanneksi yöksi hotelliin Uuteenkaupunkiin. Se oli hyvä valinta, sillä sain tankattua unta ja täten sain nauttia vielä viimeisestä päivästä festeillä!

(Voittajaolo kuitenkin telttailusta, sillä yritin parhaani, enkä antanut väsymyksen vaikuttaa päivän kulkuun)

Festarit olivat täynnä ihanaa ja voimannuttavaa ohjemaa. Työpajoja on, mistä valita ja me monet  – varsinkin ensikertalaiset – huomasimme, että työpajojen läpikäynti voi mennä suorittamiseksi. Päätin itse luopua suorittamismeiningistä ja ahdistuksesta jo alkuvaiheessa ja ottaa rennosti. Kävin päivän aikana noin kahdessa työpajassa, ja jossain kävin osittain ja jostain lähdin samantien pois. Itseään on hyvä kuunnella ja ottaa välillä rauhallisempaa aikaa. Jatkuva itsensä kehittäminen, oppiminen, tunteiden työstäminen on kuitenkin tavallaan työtä, joka tarvitsee vastapainoksi lepoa ja vain olemista.

Workshoppeja oli monenlaisia. Itse valitsin mahdollisimman paljon tanssityöpajoja, sillä tanssi se on se, missä pääsen parhaiten irti mielestäni ja ajatuskeloista. Yksi suosikkini oli beach partyt, jonne jalat johdatti “sattumalta”. Mahtava musiikki, dj, ja ihmiset aurinkoisella hiekalla bailaamassa, parasta! Lisäksi kävin Yoga Trance – dancessa ja Ecstatic dance – yöllisessä työpajassa. Lisäksi rannalla olleesta salsatyöpajasta jäi myös yksi talteen upeita hetkiä.

Tässä muutamia pätkiä tanssityöpajoista:

Yksi festarien kohokohta oli torstai-iltana esiintynyt ruotsalainen artisti Fia, jota olen kuunnellut koko kevään. Fia:lla on todella voimannuttavia, kohottavia kappaleita ja hänen aitous, herkkyys, luomisvoima ja tulkinta ilmentävät juuri sitä, mitä maailma nyt tarvitsee. Fia:n musiikki on auttanut itseäni vaikeina hetkinä ja kerroin sen hänelle henkilökohtaisesti ♡


Festeillä oli paljon niin voimannuttavaa mies- ja naisenergiaa. Ihailtavasti workshoppeja myös miesten voimaantumiseen. Yksi ihanainen, jonka workshoppiin halusin ehdottomasti oli Deepthi eli Kirsi Ranto. Kirsi on minulle tuttu jo vuosien takaa, sillä sain olla apuna aikoinaan auttamassa häntä alkuun ravintoasioiden kanssa. Hänen matkansa resonoi itselleni vahvasti, sillä tunnistan meillä samanlaisia vaiheita.

Kirsi puhui voimallisesti pyhän naiseuden esiinnoususta ja kokonaiseksi avautumisesta oman kokemuksen kautta. Helposti henkisellä tiellä lähdemme “suorittamaan” asioita maskuliinisen energian kautta mm. meditoinnin, joogan ja itsensä “hallinnan” kautta. Naiseuden voima ja kokonaiseksi kasvu tapahtuu eheyttämällä myös naiseuden pimeään jätetty puoli, saamalla yhteys ja eheys kohtuun, siellä oleviin padottuihin tunteisiin ja vapautumalla kokemaan seksuaalisuutemme osana kaunista luontoamme.

Kirsin workshopissa teimme harjoituksen, jossa otimme yhteyttä kohtuumme, sydämeemme sekä kurkkuchakraan. Puhuimme myös kuukautisista ja siitä, että kuukautisten aikaan naisten seurassa olo voi olla parasta eheytymistä ja vahvistumista. Kas kummaa, että todella monella (itseni mukaanlukien) näytti olevan menkat festareilla :).

Naiseuden voimaantumiseen liittyy vahvasti myös se, että muodostamme sisterhoodeja ja olemme tukemassa toisiamme. Naiset eheytyvät vahvemmin, kun he nostavat toisiaan. Niin kauan, kun on kilpailua, vertailua tms. olemme epätasapainossa oman energiamme kanssa. Herääminen feminiinisen voiman äärelle oli myös itselleni suuri murroskohta matkallani ja se on tuonut esiin myös oman missioni. Kiitos Kirsille upeasta workshopista! We are all in the same boat! ♡ (Kirsistä tulossa Naiseuden voimaan laajempaa juttua lähiaikoina!)

 

Festarit sisälsivät kokonaisuudessaan lukemattomia unohtumattomia hetkiä, voimaannuttavia workshoppeja ja harjoituksia, läheisyyttä, kohtaamisia, upeita artisteja, biletystä, hyvää ruokaa, leppoista olemista ja irtipäästöä arjen vastuista. Oikeastaan vastuullista elämää onkin se, että muistamme varsinkin naisina balanssin hauskanpidon, levon ja irtipäästämisen sekä aktiivisuuden välillä. Näin pääsemme kohti tasapainoa ja avaudumme omaan voimaamme.

  

Festarit tarjoaa paljon oppikoulun hetkiä myös omien rajojen tunnusteluun. Tarvitseeko kaikkien kanssa halailla ja sosialisoida? Haluanko mennä sekasaunaan uikkareilla vai ilman? Monenlaista oppia tarjolla ja joskus ja yleensäkin oppi tulee vasta sen kautta, että kokeilee erilaisia ääripäitä. Ja se mikä toimii toisella hetkellä, ei toimi ehkä toisella.

Pääsin itse kokeilemaan ensi kertaa elämässäni sekasaunaa ja uintia nakuna ja huomasin, kuinka vapauttavaa on päästä pienistäkin omista blokeista ja ennakkoluuloista. Festareilla tämä on mahdollista. Kokeilla hieman omia rajoja turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Istuimme tyttöjen kanssa lammen rannalla, kun joku purki vihaansa viereisessä kodassa yksilötyöpajassa. Kaikki tämä vapauttaa meitä niin paljon!

Tässä pieni pala omaa festarikokemustani, joka jokaiselle on toki todella erilainen. Katsotaan, millainen festari tulee ensi vuonna ja tuleeko sydämen kutsua sinne. Tästä jäi kyllä mieletön kokemus kokonaisuudessaan. Kiitos kaikille, joiden kanssa sain jakaa tämän mielettömän kokemuksen ja suurkiitos myös festarin upeista järjestelyistä. Homma toimi oman kokemuksen kautta todella hyvin, vaikka toki varmasti aina löytyy jotain pientä kehitettävää ♡♡♡

 

Liity postituslistalleni ja pääset mukaan ilmaiselle 5 päivän sähköpostikurssille: Löydä Naisen Voima

 


 

 

Lisää kirjoittajalta Viidakon villinainen

Naisen salattu voima – light and dark masculine

Kirjoitin jokin aika sitten kirjoituksen Naisen salattu voima – light and dark...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.