Naisten välistä ystävyyttä

 

Kavereiden ja ystävien merkitys on elmässäni suuri. Harmittavan vähän tosin kerkeää nykyään olemaan yhteydessä heihin! Ystävien merkitys on ollut aina elämässäni suuri, etenkin naispuoliset ystävät ovat lapsuudesta saakka näytelleet suurta roolia elämässäni. Urheilun kautta olen saanut ystäviä, joiden kanssa on jaettu monia iloja ja suruja. Toki urheilun ulkopuoleltakin minulla on ollut mahtavia suhteita, mutta urheilu on erittäin yhdistävä tekijä vielä nykyäänkin. Pitkillä lenkeillä, pelireissuilla ja leireillä ollaan parannettu maailmaa eli omaa oloa ja tunnekuormaa. Oon saanut kokea sen, että ystäviin pystyy aina luottamaan! Miespuolisia kavereita mulla on kanssa paljon, mutta heidän kanssaan jutut ovat erilaisia. Uskon, että nainen ymmärtää paljon paremmin naisen tunnemaailmaa ja sen takia olenkin erityisen kiitollinen kaikista ystävistäni.Lapsen saannin jälkeen aika on luonnollisesti kortilla. Vaikka haluaisit soittaa ystävällesi ja hän on ollut monesti mielessäsi, et kaikkien iltatoimien jälkeen enää yksinkertaisesti jaksa. Kahville lähtö tai ihan vain iltapäiväkahvittelut kotona, eivät tapahdu enää niin spontaanisti. Harmillisesti huomaan, että tapaamisia on sovittava kalenteri kädessä ja silloinkin tapaaminen saattaa mennä kuukauden päähän. Toki muutamia ystäviä, kuten Heidiä, näen meidän projektien merkeissä paljonkin. Se on tosin välillä niin aikataulutettua, että sovitut jutut saadaan tehtyä. Kavereiden kanssa rento kiireetön yhdessä olo on kyllä parasta! Tähän haluan muutosta ensi vuonna. Elämä ei saa olla suoritusta ja aikatauluja. Elämä menee liian nopeasti ohi ja ihmissuhteistahan tämä elämä parhaimmillaan koostuu.

Tästä sain hienon muistutuksen kun lähdimme “urheilija” porukalla pikkujouluristeilylle ilman lapsia. Olimme koko syksyn yrittäneet saada risteilyä aikaiseksi, mutta kaikki olivat liian kiireisiä omine aikatauluineen. Onneksi meillä on tomera toveri Helin, joka laittoi omaan tuttuun tyyliinsä asiat järjestykseen. Tapasimme pari viikkoa sitten iltakahvittelun merkeissä ja kun astuin ovesta sisään tohtori Komulaisen luokse, oli ensimmäinen kysymys “Mikä sun sotu on? Me lähetään miniristeyille?” Siinä sitten yritin alkaa miettimään ja järkeilemään, että mulla on niin kovasti tekemistä etten kerkeä lähteä mihinkään. Mutta vastalauseita ei hyväksytty ja risteily oli varattu 10minuutin päästä. Kaikkien lasten hoidot järjestyi ja kenelläkään ei ollut sitten mitään ihmeellistä, joten reissu oli taattu.

Kerkesin odottamaan risteilyä kuin lapsi joulua. Ihana kutkuttava vapauden tunne tuntui mahassa asti! Vapaa vuorokausi kaikista velvotteista, hauskassa seurassa olisi mitä mahtavin. Ja eihän se reissu pettymystä tuottanut. Tällä porukalla sattuu ja tapahtuu, eikä tylsyys pääse yllättämään. On siistiä, kun voidaan puhua kipeistäkin asioista, mutta sitten seuraavassa hetkessä jo nauretaan vedet silmissä. Ei se elämä nyt niin vakavaa ollutkaan. Meidän karujen muijien- ryhmästä löytyy elämän iloa!

Picture

Laivassa mentiin heti syömään ja voi sitä autuutta, kun sai vain keskittyä omaan ruokaansa. Kaikki äidit tietävät sen tunteen <3
Picture

Tunnelmaa terminaalissa. Mammojen vapaailta on koittanut! Moukari, keihäs, kiekko ja kuula eli kaikki heittolajit hyvin edustettuina.
Picture

Viiniä pitää silloin tällöin nauttia muutama lasillinen. Terveysintoilijakin voi hyvällä omalla tunnolla nautiskella tästä puneisesta elämäneliksiiristä  😉
Helin: “Sillu, mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?”
En kerkeä vastaamaan
Mia: “Tyhmä kysymys toveri, tietenkin Sillu ottas spirulinaChlorellaa. Se on kaikista maailman ruuista ravintopitoisin ja terveellisin”
Kaikki repes 😀 Hyvin ovat kuunnelleet. Epäilyttävää tosin kun kaikki muut olisivat ottaneet miehensä!
Picture

Picture

Ruoan jälkeen tuli kauhea energiapiikki ja pitihän sitä johonkin purkaa.
Picture

Vaikka ilta meni myöhäiseksi ja tanssilattiaa tuli kulutettua tosi paljon, oli seuraavana aamuna olo tosi fressi. Hauskuus tuo lisää energiaa, ei vie sitä!
Picture

Henkistä puolta hoidettiin seuraavana päivänä mm. kivillä ja enkeli-korteilla. Itse vedin tähän hetkeen sopivan kortin eli haavoittuvuus. Ihmeellisiä nämä kortit, kaikki saivat juuri sen kortin mitä tarvitsivat 😉 AA=Anna Aina <3
Picture

Picture

Joulupukin kanssa on aina päästävä samaan kuvaan, eihän sitä näe kuin kerran vuodessa. Ihme ukkoa <3
Picture

Kaverin olkapäähän voi aina nojata <3Olipa piristävä reissu ja näitä tarvitaan. Ystävien voimaannuttavaa vaikutusta ei millään vähätellä. Kiitos karut <3

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.