Naisten piiri vie naisia eteenpäin

Olen kirjoitellut paljon siitä, että naiset palautuvat puhumalla tunteistaan ja taas miehet palautuvat eristäytymällä syvemmästä vuorovaikutuksesta. Konflikteja parisuhteessa syntyy paljon siitä, kun kumpikaan ei ymmärrä toisensa erilaisia tarpeita. Naisilla tai äideillä ei monesti tässä ajassa ole tarpeeksi tukea arkielämässä omien tunteiden jakamiseen ja tällöin epämääräinen jännitys jää sisälle muhimaan. Tai sitten se purkautuu kiukunpuuskina omaan puolisoon. Kehitys eteenpäin tapahtuu luonnollisesti silloin, kun harjoitusta ja palautumista on sopivassa suhteessa.Onneksi uusi aika tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia myös tämän suhteen!

​Elina kirjoitti aiemmin naisten piiristä, joka on ollut olemassa nyt reilun vuoden ja tässä nykyisessä muodossaan vähän vajaa vuoden. Se koostuu samanlaiset arvot omaavista naisista, jotka haluavat kehittyä ja kasvaa täydemmiksi ja aidommiksi versioiksi itsestään. Me kaikki neljä olemme myös saaneet vauvan alle puolen vuoden sisään eli elämäntilanne on myös erittäin samanlainen ja se on hyvä tässä kohtaa, kun vauvat asettavat jonkinlaisia rajoitteita piirityöskentelyssä.

Naisten piiri on yksi mahtava tapa tutustua itseensä, vahvistaa feminiinienergiaa, jakaa äitiyden asioita ja tunteita ja mennä pintaa syvemmälle.

Itse huomasin jo muutama vuosi sitten, että helposti ystävien kanssa tulee vaihdettua vain pintakuulumisia, joista ei kovin paljon jää loppupeleissä käteen. Kun sitten sain kokemuksia siitä, mikä merkitys on tutustua toiseen syvemmin ja jakaa asioita pintaa syvemmältä, en enää hyväksynyt elämääni ihmisiä tai kohtaamisia, jotka enemmänkin kuluttivat kuin antoivat. Tai ehkä antoivat jotain, mutta ei sitä, mitä olisin kaivannut. Asetin prioriteetiksi syvempien ystävyyssuhteiden kehittämisen ja satoa olen saanut niittää jo jonkin aikaa. Olen kokenut, että pystyn antamaan itsestäni enemmän, kun minulla on siihen aika ja rauha.  Yökyläilyt tai ajan viettäminen rauhassa ilman aikarajoja on parasta. Palaudun, kun saan purkaa tunteitani ja jutella niin, että koen tulevani ymmärretyksi. Naiset ymmärtävät toisiaan ihan eri tavalla kuin miehet, vaikka miehenikin jaksaa kuunnella minua tiettyyn pisteeseen. Ja kun on näitä syvempiä suhteita, myös pinnallisemmat suhteet menevät hyvin silloin tällöin.

Piiri on jatkumoa syvissä vesissä olemiselle. Siinä oikeastaan mennään heti suoraan asiaan eli niiden asioiden purkamiseen jotka itselle ovat sillä hetkellä kaikkein ajankohtaisempia. Parasta siinä mielestäni on se, että saa puhua kerralla kaikki ajatuksensa ja tunteensa läpi, eivätkä muut keskeytä tai kommentoi. Toiset ovat olemassa peilinä sille, kuinka paljon voit avata itseäsi kullakin hetkellä. Meillä on sääntönä se, että välillä voimme halutessamme kommentoida toisen sanomisia hänen puhumisensa jälkeen tai sitten kommenttikierros on, kun kaikki ovat puhuneet. Monesti kommentointia ei tarvita, pelkkä purku riittää.

Olemme käsitelleet piirissä lukuisia aihealueita: omaa personaa, äitiyttä, vahvuuksia, varjoja, ystävyyssuhteita, parisuhdetta, elämäntehtävää…Vauvat ovat asettaneet rajoitteensa, eikä läheskään aina pääse niin syvälle kuin haluaisi. Onneksi olemme keksineet myös jatkotavan piirille, nimittäin whatsup – ääniviestittelyt ja verkot ovatkin käyneet kuumina viime aikoina, kun olemme pohdiskelleet mm. enneagrammityyppiemme ominaisuuksia. On mahtavaa lähteä lenkille ja samalla kuunnella muiden viestejä tai laittaa ääniviestillä omia pohdintojaan. Siinä tulee ainakin itselleni kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun saa liikkua ja puhua. Näin äitinä ei myöskään ole aina itsestäänselvyys, että joku vastaa puhelimeen, kun soittaa tai että toisella on hyvä hetki, kun soittaa. Kiitos teknologia, whatsupin ääniviestittely (jota käytämme säännöllisesti myös puolisoni kanssa) on selvästi uuden ajan tapa viestiä ja se on jotenkin läheisempää, kuin pelkkä tekstiviestittely.


​Naiseuden voiman logossakin esiintyvä spiraali kuvaa piiriä ja on muinainen jumalattaren symboli. Emme vielä logoa tehdessämme tienneet mitään piirityöskentelystä, mutta näin ne oikeat asiat tulevat eteen <3
The Spiral- is Linked to the “Circle”, an ancient symbol of the goddess, the womb, fertility, feminine serpent forces, continual change, and the evolution of the universe. The Spiral is probably the oldest symbol of human spirituality.

Etenkin viime aikoina, piirissämme on ollut mielenkiintoisia aiheita. Usein meillä on yleiskierros, jossa jaetaan sen hetken yleisiä ajatuksia ja tunteita, mutta olemme halunneet viime aikoina vähän koputella ja herätellä enemmän toisiamme varmasti siksi, kun suhteemme on syventynyt ja luottamus lisääntynyt. Nostaa enemmän pinnalle sitä, mitä ei ehkä helposti muuten saa. Täten olemme tehneet mm. alastonpiirin, jossa kävimme läpi omaa kehonkuvaamme sekä piirin, jossa jaoimme sitä, mikä toisissa ärsyttää itseä. Erityisesti tämä jälkimmäinen kerta on tehnyt selvää edistystä suhteisiimme hyvällä tavalla. Me monet naiset haluamme miellyttää toisiamme, varsinkin, jos ei olla vielä kovin hyviä ystäviä ja ns. henkisiä. Meidän mielestämme taas rehellisyys on avain syvempiin ja aidoimpiin ihmissuhteisiin. Jos voi olla täysin rehellinen toisille tunteistaan vaikka sitten se olisi omien tunteiden projisointia ja näin usein onkin, niin ehkä niin paljon moskaa ei jää sitten heitettäväksi kumppanille tai muihin ei-rakentaviin kohteisiin (kuten tunnesyöminen). Olemme siis saaneet nostettua toisistamme pintaan asioita, joita ei ehkä yksin ole kovin helppo saada. Tämä on aika hieno juttu mielestäni.

Saimme myös Elinan kirjoituksen innoittama kyselyn, onko meidän piiriin mahdollista päästä. Meidän piiri on sen verran tiivis, että pidämme sen tuollaisena, mutta haluamme ehdottomasti jakaa tätä metodia eteenpäin. Pidämmekin Elinan kanssa yhden avoimen piirin, jonne lukijamme ovat tervetulleita – oppimaan piiristä ja tutustumaan meihin. Tämä piiri on helposti kopioitavissa mihin tahansa ympäristöön ja varmasti tarvetta tällaiselle olisi enemmän kuin paljon tässä ajassa. Tämä on selkeesti “uuden ajan naisten ompelukerho” 🙂Tervetuloa tutustumaan piirityöskentelyyn 3.8. Tampereelle. Paikka ja tarkempi aika on vielä auki! Mikäli asia kiinnostaa, laita kommenttiosioon tai faceen ilmoitus siitä. Meillä saattaa olla vauvat mukana, joten ne saattavat asettaa vähän rajoitteita, mutta uskomme, että hyvä siitä silti tulee. ​

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Olen kiinnostunut tulemaan mukaan! Toivon että aikataulu natsaa. Teillä on varmaan paikka jo mietittynä mutta heti tuli mieleen Napapiiri. 🙂

  • Tervetuloa! Katotaan saadaanko porukkaa kasaan ja ilmoitellaan täällä ja blogissa sitten tarkemmin 🙂

  • Hei kaikki! Jos näette tämän viestin, niin sopiikohan uusi päivä piirille eli to 4.8 klo 15 alkaen. Vastatkaa minulle, niin tiedän näettekö tämän. Ilmoitan sitten paikan vielä 🙂

    • Jep meili tuli perille.. Mulle sopii aikataulu. Saattaa tosin vauva ehkä joutua tulemaan messissä mikä ei varmaankaan haittaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.