Naiseuden esiinnousu

Elämme mielenkiintoista aikakautta. Jo pitkän aikaa kulttuuriamme on hallinnut maskuliinienergia, joka on saanut paljon hyvää kehitystä aikaiseksi. Vaikka maailma painii monenlaisien ongelmien kanssa, ihmisillä on ainakin täällä Suomessa parempi elintaso, useimmilla on kiva koti ja jonkin verran materiaa. Näemme ympärillämme näennäisesti toimivan yhteiskunnan.

Maskuliinisuuteen liittyvät vasemman aivolohkomme ominaisuudet, mm. looginen päättelykyky, rationaalisuus, tosiasiat, yksityiskohdat, analyyttisyys ja järki. Olemme oppineet järkeviksi ihmisiksi ja etenkin pärjääviksi ihmisiksi. Harvan tätä lukevan kotikasvatuksessa ei olla ihannoitu sitä, kuinka hyvin pärjää elämässä.

Samalla, kun olemme oppineet pärjääviksi roboteiksi, sisäinen tyhjyytemme on kasvanut salakavalasti. Emme voi mitenkään peittää synnynnäisiä sisäisiä tarpeitamme, jotka oireilevat lukuisina ilmentyminä; masennuksena, niin fyysisinä kuin henkisinä kipuina. Myös luonnon ja yhteiskunnan ongelmat johtuvat samasta syystä; ihminen on maailma pienoiskoossa. Yksi tärkeimmistä sisäisistä ja synnynnäisistä tarpeistamme on halu kuulua johonkin, halu liittyä ja yhtyä johonkin, jolla on suurempi merkitys, kuin me itse.

Irrallaan olo elämästä, maailmasta, toisistamme ja luonnosta ei vaan enää toimi. Feminiininen puolemme on nostettava esiin. Feminiininen, naisellinen, äidillinen voima, joka elää yhteydestä muihin. Feminiinisiä, oikean aivolohkomme hallitsemia ominaisuuksia ovat pehmeys, luovuus, tarve ja halu yhtyä muihin, laajempien kokonaisuuksien näkeminen ja samaan aikaan kokeminen sekä sisäisen maailmamme, tunteiden kokeminen, jakaminen ja ymmärtäminen.

Feminiinienergia, yhtä lailla kuin maskuliinienergia elää meissä molemmissa, miehissä ja naisissa. Yleensä maskuliinisuutta on enemmän miehessä ja feminiinisyyttä naisessa, mutta olennaista olisi saada ne tasapainoon meissä itsessämme. Tällä hetkellä liian moni nainen on “mies” ja liian moni mies on totaalisen hukassa. Miehen oikeanlainen maskuliinisuus korostuu, kun hän saa olla mies; hallitsee tunteensa ja tietää ja tuntee olevansa vahvempi. Mutta siinä on suuria vaikeuksia, kun naiset ovat oppineet myös hallitsemaan tunteensa. Näin keittiössä on kaksi kivimuuria, jotka sättivät toisiaan ja yrittävät järjellä ymmärtää, mikä mättää.

Aito feminiinisyys ei ole vain paljon ihannoitua tasa-arvoa vaan sitä, että ymmärretään omia tarpeitamme juuri nyt. Sillä on ollut paikkansa, että olemme oppineet miehisiä taitoja ja luonteenpiirteitä, mutta ne on pakko ylittää, jotta saamme sisäisen rauhan ja pääsemme takaisin kotiimme. Se, mitä nainen voi parhaimmillaan tehdä niin itsensä kuin muiden hyväksi on avautua omille tunteilleen: ilmentää itseään, puhua, purkaa ja antautua – mitä kaikkea se sitten tarkoittaakin. Antautuminen tapahtuu viimeistään silloin, kun kyyneleet pääsevät valumaan. Silloin kontrolli on lähtenyt. Mutta sitä pidätellään usein viimeiseen asti – eikä sille luoda edes aikaa ja mahdollisuutta kiireisessä elämässä.

Myös miesten tulee avata feminiininen puolensa; tulla tutuiksi tunteidensa kanssa. Mutta miehille pitää antaa armoa tässä asiassa, koska he ovat saaneet hyvin vähän mallia kasvatuksessaan siitä, kuinka miehet näyttävät tunteitaan. Naiset ovat saaneet sentään jossain määrin. Olennaista olisikin se, että nainen ymmärtäisi oman haavoittuvaisuutensa, emotionaalisen puolensa tarpeet ja oppisi antautumaan jatkuvan kontrolloinnin sijaan. Kun mies saa olla mies ja nainen nainen, on elämä todella luonnollista ja tasapainoista. Uusien roolien opettelu vaatii aikaa ja harjoitusta. Tärkeintä onkin kysyä itseltään: mitä minä oikeasti tarvitsen juuri nyt? Voisinko opettaa itselleni uuden tavan reagoida esim. puolisoni sanomisiin ja olemiseen? Voisinko opettaa itseäni ja häntä ymmärtämään minua ja tunteitani paremmin?

Naiset voivat tukea toisiaan ja vahvistaa naiseuttaan paljon tässä ajassa. Jos maskuliinisella aikakaudella naiset oppivat jopa kilpailemaan toistensa kanssa, on tämä uusi aikakausi ja sen mukanaan tuomat arvot ja asenteet ihan päinvastaiset. Kun löydämme sisältämme todellisen itsemme; tarpeemme syvempään yhteyteen, tarpeemme ilmaista tunteitamme, tarpeemme jakaa elämäämme, tulemme lähemmäksi toisiamme, elämää ja luontoa. Ja kun nämä voimat alkavat kukoistaa, alkaa luonnollisesti myös ulkoinen elämä kukoistaa maan päällä. Erillisyyden aika on ohi ja uuden, lämpimän, luonnollisen, kiireettömän ja pehmeän kodin ovi on avattu.


Lisää kirjoittajalta Viidakon villinainen

Synnytystraumasta eheytyminen ja voimaantuminen – matka syviin orgasmeihin on mahdollista!

Tulevana talvena tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta esikoislapseni, poikani syntymästä. Hänen syntymänsä...
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Hei, Kiitos, todella ajattelemisen aihetta antava kirjoitus. Miesten ja naisten luontaiset ominaisuudet jäävät monesti nykypäivänä huomiotta. Naiset (itsenikin mukaanlukien) ottavat helposti koko arjen “haltuun” ja ehkä nauttivatkin siitä, että ns. miesten työtkin hoituvat helposti. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa varsinkin parisuhteessa miehen masentuneisuuttakin, kaikki hoituu ilman häntäkin, ehkä rahantuojan osa vain ja perinteisiin naisten hommiin ei välttämättä ole tarvettakaan osallistua kovin paljon perheestä riippuen. Häntä ei oikeastaan “tarvita” tarpeeksi. Tämän tekstin yritän muistaa omassa arjessani….TH

  • Kiitos kommentistasi! Sepä se, hyvin ilmaisit. Miehet ovat todellakin ristiriidassa tai masennuksessa, kun heidän luontainen maskuliinisuus on vaimennettu miehisten naisten alle. Onneksi muutos on tulossa ja aidot energiamme voivat tulla esiin pikku hiljaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.