Naisen nahanluonti

Käärmeen väen takana on sen läheinen yhteys maan voimaan ja sitä kautta vainajiin ja aliseen todellisuuteen. Elättikäärmeillä ja haltiakäärmeillä on Suomessakin pitkä historia talon ja perheen suojelijoina. Niille uhrattiin kuten uhripuille, maito on ollut tavallinen uhrilahja. Joillakin alueilla naiset antoivat haltijakäärmeille rintamaitoa. 

Kristinuskon tulkinta ei ole ollut kovin lempeä niin käärmeille kuin naisellekaan. Monet nykyiset tavat ja mielipiteet ovat opittuja ja omaksuttuja ilman kyseenalaistamista. Niin luonnon kuin kehonkin voimasta liian usein halutaan vain se, mikä sopii omaan elämään ja ajatusmaailmaan. Siisti ja riisuttu, harmiton ja hallittu. 

 

Kuva: Hanakomimiko, Carmen Seijas

Käärme, hallitsemattomien ja ihmisen etuoikeutta uhkaavien ominaisuuksiensa kanssa herättää vihaa ja pelkoa. Liian usein unohdetaan, että mielipiteemme tai pelkomme ei vaikuta eläimen oikeuteen elää ja olla. Kuten mielipiteemme toisen ihmisen kehosta, valinnoista tai seksuaalisuudesta ei ole merkityksellinen. 

Kuten käärme luo nahkansa, kohtu suorittaa kuukausittain omaa nahanluontiaan. Synnyttäessämme lasta, luomme myös itsemme uudelleen. Ja käärmeen lailla naisen seksuaalisuus ja luomisvoima, sekä naisen synnyttämät elämä ja kuolema, ovat herättäneet pelkoa, ja edelleen ne ovat vahvasti kontrolloituja, tiukkaan lokeroon puristettuja.

Kiemurrelkaa vapaana, ja antakaa muidenkin kiemurtaa! 

Uudistu. 
Luo nahkasi. 
Vapaudu. 
Tunne luontosi.

 

www.vakevaakka.fi

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.