Naisen keho on tehty nautintoa varten

Viisas mieheni totesi minulle jokin aika sitten, että miehen keho on tehty kestämään kipua ja naisen keho tehty nautintoa varten. Me naiset olemme saaneet kehomme, jotta voimme ilmentää sisäistä jumalatarvoimaamme, joka ilmenee parhaiten nauttiessamme, antautuessamme, päästämällä irti. Tätä tapahtuu esimerkiksi kun vapautamme kehomme villiin tanssin, annamme itsemme kokea aitoja tunteita, innostumme spontaaniin leikkiin lapsemme kanssa tai annamme miehemme, vahvempamme suojella meitä.

Mutta annammeko itsellemme luvan nauttia? Tämä kysymys kannattaa esittää itselle ensi tilassa. Nimittäin nautinto on asia, joka ei yleensä arjessamme ole to-do -listallamme kärjessä. Sen sijaan sieltä löytyy pitäis- juttuja, velvollisuuksia, murehtimisen aiheita tai suoritettavia asioita. Listalta puuttuu yleensä aika vain vapaalle olemiselle, leikkisyyden ilmentämiselle ja syvemmille tuokioille itsen tai puolison kanssa. Ajaudumme rutiineihin salakavalasti, kehomme jännittyy ja parisuhteen kipinä alkaa hiipua. Sitten jossain kohti ihmettelemme, kun elämä tuntuu niin tyhjältä. Ai niin se nautinto…niin mitä se olikaan?

Sinulla on lupa nauttia. Sinun PITÄÄ nauttia. Se on VELVOLLISUUTESI tästä eteenpäin. 

Picture

Me kaikki olemme jossain kohti sulkeneet itsemme, lukinneet tietyt tunteet kehoomme, erityisesti sen alaosaan, jossa ne ilmentävät itseään kireyden ja erilaisten oireiden muodossa. Niin kauan, kun tunteita pidetään lukittuina, emme anna itsellemme lupaa nauttia. Kun pelko, häpeä, syyllisyys tai viha ovat pidätettyinä, samassa sellissä on myös nautinto ja antautumisen kyky.

Kannustan ja rohkaisen matkalle omaan sisimpään, kohtamaan itsensä kokonaisuudessaan. Valoa ei ole ilman varjoja, nautintoa ei löydä ilman kipua eikä rohkeutta ole ilman pelkoa. Nämä ns. negatiiviset tunteet ovat siis suuntaviittojamme sinne toiseen suuntaan – sinne, missä potentiaalimme piilevänä sijaitsee.

Voit myös kysyä itseltäsi, kuinka paljon oma äitisi tai isoäitisi on antanut huomiota omalle keholleen ja sen nautinnoille. Se antaa osviittaa siihen, mitkä uskomukset, mallit, suhtautumistavat ja tunteet olet perinyt omaan elämään. Kun pohdiskelet asiaa huomaat varmasti, että elämme oman äitimme kanssa hyvin erilaista aikakautta. Muutama vuosikymmen sitten näistä asioista ei puhuttu, vaan ne lakaistiin maton alle ja tietyille sukupolville vähänkin syvemmistä asioista puhuminen on edelleen vierasta. Vasta viime aikoina naiselle on annettu “lupa” nauttia omasta seksuaalisuudestaan ja on alettu puhua naisen nautinnosta.

Valitettavasti moni ajatuu tässä polulle etsimään nautintoa ulkoapäin ohjatusti, ilman, että tutusisi syvällisemmin itseensä ja siihen, mistä ihan oikeasti nauttii. Minäkin etsin sitä täydellistä orgasmia ja seksuaalista nautintoa – jälkeenpäin katsottuna ihan väärästä suunnasta. Mutta jos ei edes etsi, ei voi löytää. Ongelma on se, että tähän aiheeseen liittyy niin suuria kollektiivisia ja yksilöllisiä tabuja ja häpeän tunteita, että ne tulee ensin kohdata itsessään, ennen kuin voi löytää syvemmän nautinnon. Pinnallisesti voi toki nauttia elämästä ja seksistä ja se on mielestäni ihan fine, jos siihen on itse tyytyväinen.

Juuri parhaillaan, aikakautemme jopa palvoo kehoa. Fitnesstä, timmiyttä, tiukkaa peppua ja superdieettiä tulee joka tuutista. Kun vain saat kehosi kuntoon, niin kaikki paranee. Hyvinvoiva keho on tärkeä juttu, sen allekirjoitan. Mutta se asenne ja ne tavat, mitä kautta sitä tavoitellaan ovat ainakin osittain epäterveitä. Sanon osittain, koska niissä on myös hyvää. Itsestämme vastuunottaminen – myös kehosta – vaatii itsekuria, tahtoa ja mielenvoimaa. Seikkoja, jotka vahvistavat maskuliinista energiaa. Kehon rääkkääminen mielen ehdoilla voi jossain kohti tuntua nautinnolta, mutta se ei ole nautintoa, josta itse puhun. ​Tarvitsemme kuitenkin sopivassa suhteessa molempia energioita – jokainen voi pohtia omalla osallaan, kaipaako jompi kumpi energia feminiininen vai maskuliininen nyt enemmän huomiota. Kehitymme täällä vaiheissa ja sykleissä, joissa välillä korostuu toinen, kunnes ne tasapainottuvat.

“When your aim is pleasing yourself and having fun, success always follows” – Regena Thomashauer

Anna siis huomiota itsellesi, kehollesi, omalla nautinnollesi. That’s why you are here! Jos minäkin pystyn nauttimaan kehostani tässä elämänvaiheessa, jossa keho on aika kovilla, niin pystyt varmasti sinäkin. Myös lapsen synnyttämiseen voi liittää hyvin paljon nautintoa. Itse nautin todella paljon kehostani vuosi sitten raskausaikana ja synnytys – vaikka se ei mennyt suunnitelmien mukaan oli kokonaisuudessaan huippukokemus. Se, mihin keskitymme, alkaa vahvistua. Pikku hiljaa. Ota 100% vastuu omasta nautinnostasi älä odota sitä ulkopuoleltasi. Ota esikuvaksesi kehräävä kissa, joka nauttii täysillä saamistaan rapsutuksista. Sinä voit myös elää kissan elämää!

Vinkki: Keinuta lantiotasi joka päivä ainakin hetken aikaa. Tunnustele samalla tuntemuksia kehossasi. Tunnustele suhdettasi naiseuteesi. Kysy, voisitko ilahduttaa tänään sisäistä naistasi jollain tavalla?


​Liity postituslistalleni niin pääset mukaan 5 päivän maksuttomalle sähköpostikurssille LÖYDÄ NAISEN VOIMA!
Ps. Opiskelen parhaillaan Love, Sex and Relationship – VITA – coach ohjelmassa ja palaan kursseihin ja valmennuksiin uudella voimalla taas vuonna 2021!

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.