Naisen henkinen kasvu – mistä vertaistukea?

On tiistai ilta. Tuijotan tietokoneen näyttöä ja koetan googlettaa jotain löytääkseni vastauksia tarpeisiini. Naisen henkinen kasvu… Kaipaan vertaisia naisia. Ystävällistä ja hyväksyvää naisten ryhmää elämääni. Mietin, että elämässäni on kyllä ihmisiä ja naisiakin… Kuitenkin kaipaan jotain syvempää. Jotenkin aidompaa läsnäolevaa kohtaamista. Kaipaan yhteistä syvempää jakamista ja kokemista…

Ehkä sinäkin olet huomannut arjen ja ympäristön kroonisen kiireisyyden ja sekopäisen vouhotuksen tuoman ahdistuksen ja kiukun keskeltä kaipaavasi tilaa itsellesi ja omille tarpeillesi, omalle henkiselle kasvullesi.

Tässä artikkelissa jaan sinulle ideoita, kuinka voit löytää henkiselle kasvullesi vertaistukea ja tilaa. Jaan oman kokemukseni siitä, miten sain luottamukseni takaisin ja löysin uuden yhteyden naisvertaisiin sen sijaan, että koin epäluottamusta ja toiset naiset enemmän uhkana kuin turvallisena tukena.

Naisen henkinen kasvu vauhdittuu, kun traumaattinen kokemus purkautuu

Istumme patjoilla piirissä salin lattialla. Takana on aamupäivän piknik ja rantasauna naisten kesken. Olemme tehneet meditaatio harjoituksen, jossa tulimme läsnä olevaksi omalle kehollemme ja erityisesti lantion ja kohdun alueelle. Harjoituksessa vain havainnoimme mitä omassa olemuksessa liikkui ja halusi tulla näkyväksi.

Nyt harjoituksen jälkeen piirissä istuessamme tunne voimakasta tunnetta erillisyydestä ja inhotuksi tulemisesta. Minusta tuntuu, että minua inhotaan ja seuraani ei kaivata. Ymmärrän että tunnekokemukseni liittyy lapsuuden traumoihini.

Nieleskelen pitkään. Lopulta tulee hetki, jolloin saan suuni auki ja sanoitan kokemustani. Sanallinen ilmaisu saa aikaan itkun, joka tursuaa minusta valtoimenaan. Piirissä on hyväksyvä ja rakastava, läsnäoleva ilmapiiri, joka ottaa vastaan minut ja kokemukseni sellaisenaan.

Lopulta saan kuulla, kuinka minusta pidetään ja välitetään. Valtava lämmin ja helpottava aalto pyyhkiytyy ylitseni ja lopulta itken ilosta toisten naisten itkiessä ja nauraessa kanssani.

Tuon kokemuksen myötä purkautui lapsuudessa muodostunut ”ydintrauma” ja sain korjaavan kokemuksen kuinka kokea yhteyttä ja tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi naisten kesken.

Naisen henkinen kasvu tarkoittaa usein sitä, että puramme ensin tieltä esteitä, että ylipäänsä voimme kokea vertaisuutta ja ottaa vastaan toisten naisten tukea ja läsnäoloa, kuten tässä minunkin tapauksessa.

Ajattelen, että turvallinen ja suhteellisen nopea tie, on päättää olla rohkea ja kokeilla oman kasvun tueksi jotain ryhmää. Muista, että voit aina kokeilla ja katsoa ja jos ryhmä ei tunnu sinusta turvalliselle, voit siirtyä kokeilemaan jotain muuta. Seuraavassa muutama suositus.

Tarvitsemme vertaistukea eheytyäksemme ja kasvaaksemme

Näihin voin lämpimästi suositella tutustumaan ja pohtimaan voisiko näistä olla sinulle tukea ja apua omaan henkiseen kasvuusi. Toivon, että et jää yksin. Ei meitä ole tarkoitettu kulkemaan yksin.

Naisten piirit ovat nousseet suosioon viime vuosina.

Siinä määrin, että jopa Iltalehti otti heinäkuussa aiheen käsittelyyn ja kirjoitti pari sivuisen jutun otsikolla ”Naisten keskuudessa leviää alkukantainen ilmiö – tästä on kyse”  Artikkeli oli mielestäni hyvä ja toi positiivista virtaa piireille.

Piirityöskentely on auttanut minuakin ja siksi suosittelen lämpimästi tutumaan eri paikkakuntien tarjontaan TÄSTÄ.

Erilaiset kasvuryhmät tarjoavat hienon mahdollisuuden oman henkisen kasvun tueksi.

Turvallisin sydämin voin suositella tutustumaan ihanan Niina Nallin Mystinen Nainen -kasvuryhmään Jyväskylässä (joka alkaa jo syyskuussa) LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

Toinen upea vaihtoehto on Clownbeatin tarjoama tutkivan klovnerian tapa. Suosittelen ennakkoluulotonta tutustumista aiheeseen, riippumatta siitä onko sinulla teatteritaustaa tai ei. LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

Naisen henkinen kasvu – sitä tarvitaan NYT!

Kuten näet ja kuulet, aika, jota elämme huutaa rakastavaa äitiä joka paikassa. Sitä tarvitaan niin sisäisesti  meissä jokaisessa kuin ulkoisesti kaikkialla.

Siksi kannustan sinua, ihanan arvokas nainen siellä missä oletkin, olemaan rohkea ja ottamaan vastuun omasta henkisestä kasvustasi yhdessä vertaisten tukemana! Jos toivot henkilökohtaista valmennusta, tutustu Valoavain valmentamoon TÄSTÄ.

Jaa artikkeli somessa, kerro omat vinkkisi ja kommentoi mitä ajattelet aiheesta. Jaetaan tietoa ja rohkaistaan toisiamme. Se on arvokasta ja merkityksellistä. 

Kiitos, että luit.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.