Naiselta naiselle – avec amour

Mikä määrä energiaa syntyy kymmenestä naisesta ranskan maaseudulla?!? Palasin juuri superlatiivisanoin kuvailtavalta naisyrittäjä-retriitiltä The Happy Hamletin maatalosta. Sain kunnian toimia valmentajana ja jakaa omaa osaamistani menestyksestä ja yrityksen hyvinvoinnista. Kirjoitan niistäkin tänne blogiini tulevaisuudessa! Mutta nyt haluan rustata sanasen siitä miksi työni on niin palkitsevaa…

Valmentaminen on avartanut omaa maailmaani syvällä tavalla. Big time. Oikeasti enemmän kuin mikään muu koko elämäni aikana. Olen oppinut olemaan läsnä ja kuuntelemaan. Olen oppinut olemaan esillä ja pysymään taustalla. Opin koko ajan lisää ihmisyydestä, kohtaamisesta, vauraudesta, rakkaudesta ja onnellisuudesta.

“Ryhmävalmennuksia vetäessäni huomaan, että minusta kuoriutuu kanaemo, jonka mieli häärii ryhmän parissa ja haluaa kannatella jokaista ryhmäläistä omalla energiallaan.”

Onko kasvu tähän ollut helppoa? EI! Jatkuuko se? Kyllä, joka päivä! Retriitissä puhuimme paljon siitä, että 100%:ia on aika hassu luku. Kun mietitään kehon ja mielen hyvinvointia paljon kivempi luku on 80%. Tämä tarkoittaa sitä, että 20% on hulluttelu-nautinto-luovuusvara. Kuinka vapauttavalta jo tuntuukaan, että voi tähdätä lähes täydelliseen, täydellisen sijaan?

Sana energia on vilahtanut muutamaan otteeseen tekstissäni. Energiaa saamme ruuasta ja juomasta, saamme energiaa tunteista ja tiloista, myös hormonit saattavat energisoida meitä. Kun aloitin kokeilemaan siipiäni valmentajana, ihmettelin aina ilmiötä, jossa tunsin samaistuvani  asiakkaisiin. Saatoin jokaisen session yhteydessä ihmetellä “Hei, meillähän on ihan samoja ajatuksia, tai elämänkokemuksia? Miten tämä on mahdollista?”  Energialataus vain kasvoi ja tunsin olevani maailman huipulla jokaisen valmennuskerran jälkeen.

Vaikka en ollut käynyt läpi tismalleen samanlaista tilannetta kuin asiakkaani, ymmärsin miksi hän tuntee tietyllä tavalla. Se oli aivan uskomatonta! Erityisesti minulle, jota on aina ajanut eteenpäin voimakas erityisyyden tarve. Tällä tarkoitan sisäistä tarvettani erottautua muista ja olla oma yksilöllinen itseni. Näistä ensimmäisistä kokemuksista vedin johtopäätöksen, että minun luokseni hakeutuvat ihmiset ovat kokeneet samankaltaisia tapahtumia, vetävät puoleensa samanhenkisiä ihmisiä tai tekevät yhteneviä valintoja kanssani.

Toki siinäkin on totuuden siementä, mutta saan edelleen joka päivä ja JOKAISEN eteeni astuvan naisen kanssa näitä samaistumisen ja yhteyden kokemuksia. Nyt olenkin ymmärtänyt, että meillä naisilla on kaikilla jotain yhteistä. Meillä kaikilla on jotain ymmärrystä, jotain samaa kokemuksellisuutta, joka meitä yhdistää. Meissä kaikissa virtaa samaa feminiinistä energiaa, joka tuo luonnollisen mahdollisuuden ymmärtää toisen naisen ajatuksia, tunteita ja toimia. Vähän niinkuin koira ymmärtää paremmin toisen koiran toimia verrattuna kissan toimiin. Kasvatus ja kulttuuri tietenkin vaikuttavat tämän energian toimintaan meissä kaikissa, mutta ydin pysyy samana.

Tämän ydinenergian tunnistaminen ja hyväksyminen ovat avainasemassa omaan hyvinvointiin. Ja se on yksi vaikeimmista ja muhkuraisimmista poluista jolle asiaan vihkiytymätön, itsenäiseksi kasvanut nainen voi lähteä. Tämän näen työssäni ja koen oman kantapääni kautta. Saatoin myös urani alussa viettää aikaa ruoska kädessäni viuhauttaen sitä omaan takapuoleeni kun tein suorituksen, joka ei yltänyt ylistyslauluun asiakkaaltani tai johtanut suoraan tuloksiin. Ruoskan sijaan feminiinisessä ajattelumallissa käytät tunteitasi, älyäsi ja rakkauttasi kun luot haluamaasi elämää. Tarkoituksena on valjastaa aivojesi moniulotteiset kerrokset, jotta voit avata mieltäsi uusille tavoille ajatella ja toimia. Tämä tarkoittaa myös “pimeiden” puolien, niiden joita et mielelläsi esittele, esiintuomista ja valjastamista käyttöön ja toimintaan. Painotus sanalla toiminta, koska ainoastaan toiminta johtaa niihin tuloksiin, jotka juuri sinä haluat elämässäsi nähdä!

Tässä on syitä, jonka vuoksi rakastan valmentaa naisia. Se haastaa ja palkitsee minua. Ymmärrykseni kasvaa ja kehityn itse joka päivä. Huikeaa. Kiitos!

Lisää kirjoittajalta Valmentajan päiväkirja / Renja Reenpää

Lähes täydelliseen parisuhteeseen – mutta miten?

Lähes täydellinen tarkoittaa mun mittapuulla onnellista, eteenpäin menevää ja molempiin suuntiin kommunikoivaa...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.