Nainen ja raha

 

Raha tuo välttämätön pirulainen vai mahdollisuuksien antaja?
Onko rahasta puhuminen sinulle tabu vai kenties mielenkiintoinen aihealue?

Pohdi rauhassa näitä kysymyksiä, ennen kuin jatkat lukemista.Olen jo vuosikymmenen ajatellut haluavani olla taloudellisesti riippumaton. Ensimmäinen muistikuva itselläni rahasta on, kun olen vienyt säästöpossuani lapsena pankkiin. Muistan kuinka tykkäsin katselle rahalaskuria ja tiesin, että tässä asiassa on jotakin sellaista mikä liikkuttaan jotakin sisälläni. Raha vei kirjaimellisesti sydämeni jo pienenä mennessään.

Ehkä asia ei ollut aivan noin yksinkertainen, miltä sain sen kuulostamaan. Kerron tarkemmin.

​Positiivinen ajatus rahasta istutettiin itseeni jo pienenä. Mummoni, joka oli ollut aina kotiäiti, kannusti keräämään omaa rahaa ja opiskelemaan hyvän ammatin, koska se toisi paljon itsenäisyyttä. Rahasta olen ajatellut jo pienestä pitäen, että se antaa vapautta ja monenelle asialle valinnan mahdollisuuden. Äitini sekä mummoni muistuttivat hyvän ammatin hankkimisesta, jolloin minulla olisi oma palkka ja paljon paremmat mahdollisuudet elämässä, kuin vain miehen palkkapussin varassa elämisessä olisi. En olisi silloin kenellekään tilivelvollinen ja voisin tehdä mitä itse parhaaksi näen. Tämä viisas neuvo on kulkenut sisälläni läpi lapsuuden, teini-iän ja opiskeluajan, aina näihin päiviin saakka, välillä ollen hieman piilossa mutta kuintenkin ohjaillen toimintaani sisältä käsin.

Kuvitelkaa kuinka hienoa! Raha tosiaa antaa vapautta ja mahdollisuuksia mutta luo myös valtaa, mikä sopii oikein hyvin myös omalle persoonallisuus tyypilleni.

Raha ei sinällänsä anna yhtään mitään, sillä se on neutraali käsite. Itse annamme sille merkityksen ja arvon. Mielestäni monet naiset kokevat rahan ongelmalliseksi, puhumattakaan sijoittamisesta. Monet naiset elävät kädestä suuhun ja eivätkä ajattele mahdolliseksi sitä vaihtoehtoa, että laittaisivat rahan poikimaan sijoittamalla. Usein naiset ajattelevat, että miehet ymmärtävät rahasta enemmän ja ovat parempia sijoittajia. Tämä ei ole edes tutkitusti totta, naiset pärjäävät keskimäärin esimerkiksi osakemarkkinoilla miehiä paremmin.

Picture

Itselläni on paljon ystäviä, jotka kamppailevat raha-asioiden kanssa. Nämä ihanat naiset haluavat auttaa toisia sydämestään ja tehdä maailmasta paremman paikan. Harmi on vaan se, että se on hyvin vaikeaa ilman rahaa. Rahalla voi tehdä arjesta huomattavasti joustavamman ja toimivamman. Tässä yhteiskunnassa ei yksinkertaisesti pärjää ilman sitä. Jos rahan puute on mielessä useasti päivän aikana, vie se automaattisesti energiaa muusta toiminnasta. Se on vähän niin kuin itselläni vielä muutama vuosi sitten, jolloin ajatus pyöri 80% ruoassa ja painossa. Voitte kuvitella, että silloin ei muille eteenpäin vieville ajatuksille riittänyt kauheasti tilaa.Nainen, varallisuus ja raha sopii mielestäni erittäin hyvin yhteen. Naisille se antaa vapautta ja uskon, että osaisimme myös paremmin hallita rahaa. Jos ajattelemme maailman mittakaavassa, käyttäisimme rahaa järkevimpiin kohteisiin kuin miehet. Kärjistettynä, emme laittaisi esimerkiksi sotakoneistoon niin paljon valuuttaa. Uskon, että nainen osaa olla inhimillisempi korkeassa asemassa ja rahasalkun päällä, mitä mies. Kaikella kunnioituksella miehiä kohtaan, enkä todellakaan vähättele heitä. Naisen kuuluu ottaa paikkansa tässä ajassa ja olenkin aina mielissäni kun näen menestyneen naisen. On se sitten politiikassa, yritysten johtopaikalla tai toteuttaessaan vain yksinkertaisesti unelmaansa tekemällä sen isosti tai pienesti. Vapaata eteenpäin menevää meininkiä on hauska seurata!

Olen huomannut, että monille raha edustaa negatiivisia asioita ja ihmisillä on mielestäni aika ihmeellisiä uskomuksia liittyen rahaan. Se on monesti myös tabu. Ihmiset eivät halua esimerkiksi keskustella palkastaan tai tulevasta perinnöstä vanhempien kanssa (tämä olisi viisasta verosuunnittelun kannalta). Rahaan liittyy paljon negatiivista tunnelatausta ja olen kuullut pehmeämpiä arvoja omavien ihmisten suusta sellaisia ajatuksia, että on rikkaiden syy, että maapallolla menee näin huonosti. Niin kuin raha ja omaisuus tekisi itsessään ihmisestä pahan. Itse näen jotenkin kaiken laajemmassa kuvassa.

Rahalla voi auttaa muita ja sitä voi käyttää hyvän edistämiseksi maailmassa!

Ei ole varsinaisesti kenenkään vika, että saastutamme ja kulutamme aivan yli varojen. Se on tämän ajan ilmentymä tai tiivistymä, jossa emme osaa pysähtyä ja ajatella laajemmin. Mieli haluaa ja huutaa kaikkea mahdollisimman paljon, peittääkseen jotakin todellista. Väärinkäytämme niin rahaa kuin muutakin ylimalkaisesti.  Ylensyömme peittääksemme todellisia tuntemuksia, kulutamme koska ajattelemme sen paikkaavan tyhjän aukon sisällämme, juomme turruttaaksemme tunteemme, urheilemme raivokkaasti päästäksemme todellisuutta pakoon. Mieli huutaa sisällämme, MIKÄÄN EI RIITÄ!

Olen hyvässä vauhdissa kohti taloudellista riippumattomuutta. Erilaisia omaisuuslajeja on kertynyt vuosien saatossa mutta virheitäkin on tullut tehtyä. Onneksi joka kerta voi oppia jotakin uutta. Omaisuuslajeista olen eniten perehtynyt asuntosijoittamiseen, koska se on hyvin konkreettista ja käsin kosketeltavaa. Meillä on selkeä tavoite mihin pyrimme talousasioiden kanssa mieheni kanssa,  ja muodostammekin hyvän tiimin tämän asian ympärille. Molempia kiinnostaa taloudellinen riippumattomuus ja puhummekin paljon sijoitusasioista ja rahasta kotona.

Haluan tehdä rahalla hyviä asioita. Itselläni on ainakin yksi asia mihin hyväntekeväisyys kohteeseen haluan omaisuuttani laittaa, kun sitä on tarpeeksi. Toki pienemminkin hyväntekeväisyyttä voi tehdä koko ajan ja teenkin. Itse elän tällä hetkellä unelma elämääni, enkä kaipaa mitä konkreettista materiaa tai muutakaan lisää. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, että haluan vaurastua. 

Rahapeli on jännä peli <3

Se ei ole todellakaan ydinfysiikkaa vaan oikeastaan aika simppeli asia. Rohkaisenkin kaikkia naisia sijoittamaan ja kasvattamaan varallisuutta. Uskon, että näin teemme maailmasta parempaa paikkaan kaikille!

Mistä pääset alkuun? 

Facebookissa on Vaurasnainen- ryhmä, josta saa oivallisia käytännön vinkkejä raha-asioiden kanssa. Siellä on hyviä keskusteluja, joista varmasti oppii kaikkea uutta. Ryhmän perustajan, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen, kirjoituksia ja tekemisiä kannattaa myös seurata.

Toinen taho, josta saat varmasti selkeän yksinkertaista tietoa raha- ja sijoitus asioihin on rahavalmennusyhtiö Varapuu. Tuossa postaus heidän rahaillastaan.

Vanha video mutta edellen ajankohtainen.
Mikko Sjögren antaa hyviä vinkkejä henkilökohtaisen talouden hallintaan ja vaurastumiseen. Mikko on hauska tyyppi, jonka kanssa läppä lähtee herkästi lentoon. Raha asia ei ole tylsä, vaan se voi olla äärimmäisen hauskaa ja yksinkertaista.

Ei ole väärin ansaita rahaa ja auttaa samalla maailmaa <3Millaisia mietteitä raha sussa herättää ja oletko kokeillut sijoittamista?

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.