Näin vahvistat vetovoimaisuutta Naisena, osa 1.

Haluatko vahvistaa elämänenergiaasi? Haluatko vahvistaa itsessäsi erityisesti naiseuteen, luovuuteen, seksuaalisuuteen, vetovoimaan ja tunteiden vapauttamiseen liittyviä seikkoja? Tämä kirjoitus lähestyy tätä aihetta chakrojen näkökulmasta ja jos vastasit edellisiin kysymyksiin “kyllä”, suosittelen tutustumaan alla olevaan.

Käsittelen tässä ensimmäisessä osassa aihetta naisen näkökulmasta ja toinen osa liittyy parisuhteeseen. 

Chakrat liittyvät itämaiseen käsitykseen kehon energiajärjestelmästä, jossa ihmisen olemukseen kuuluu fyysisen lisäksi myös henkinen ja energeettinen puoli.  Fyysinen kehomme, materia ja elämäntilanteemme ovat peili sisäisille uskomuksillemme, ajatuksille ja tunteille ja nämä kaikki toimivat vuorovaikutuksessa toisiinsa pyörittäen energioita chakroissamme. Ihmisellä on seitsemän päächakraa, joista jokaisella on omat teemansa ja tehtävänsä ja niistä jokainen pitää yllä jonkin fyysisen elimen toimintaa. Epätasapaino chakrojen toiminnassa näkyy usein sekä henkisellä että fyysisellä puolella. 

Keskityn tässä kirjoituksessa erityisesti kakkos- eli sakraalichakran teemoihin, koska se liittyy juurikin näihin ihaniin aiheisiin: naiseuteen, luovuuteen, vetovoimaan, tunteiden vapauttamiseen ja seksuaalisuuteen. Tässä chakrassa asuu siis valtava potentiaali meille naisille! 


Picture

Tutustuin chakroihin ensi kertaa seitsemän vuotta sitten, jolloin tein netistä löytyviä chakratestejä (joita ei ehkä kannata ottaa turhan vakavasti, mutta suuntaa ne voivat antaa). Sittemmin chakrat ovat putkahtaneet esiin elämässäni aika ajoin ja olen syventynyt niihin opiskelujen myötä niin teoriassa kuin käytännössä energiaparantamisen näkökulmasta. Chakrat saattavat kuulua myös arkikieleeni ja joskus saan tuntumaa nopeastikin ihmisestä, mikä chakra kaipaisi hänessä tasapainotusta, vaikka mikään asiantuntija en koe olevani. Kuten edellisessä tekstissäni mainitsin, lapsuutemme tukahdetetut ja käsittelemättömät tunteet varastoituvat kolmeen alachakraan. Tukahdetettuina on myös ns. hyviä tunteita ja potentiaaliamme. 

Kakkoschakra sijaitsee hieman navan alapuolella selkärangassa ja fyysisen kehon vaikutusalueita ovat sukuelimet, munuaiset ja perna. Sen väri on oranssi. Voit vahvistaa tätä chakraa visualisoimalla oranssia tai käyttämällä oranssia muuten. 

ORANSSI on räjähtävää voimaa. Se uhkuu rohkeutta, riskejä ja uskallusta. Oranssissa räiskyy ilo, uudet ideat ja vanhojen totuttujen tapojen rikkominen. Se avaa negatiivisia ajatusmuotoja, jotka rajoittavat tunne-elämää. Oranssi vahvistaa heikkoa itsetuntoa ja antaa elämänhalua. Se on myös erityisen tehokas masennuksen poistaja. Oranssi stimuloi aineenvaihduntaa ja hormonitoimintaa. (lähde)

Koska kakkoschakra – jonka luonne on muuten feminiininen – vaikuttaa kykyymme nauttia ja ottaa vastaan nautintoa, sen vajaatoiminta ilmenee sillä, että meidän on vaikea nauttia elämästä ja seksuaalisuudestamme. Saatamme pelätä mielihyvää, intiimiyttä etääntyen omista haluista ja tarpeistamme ja elämästä tulee tasaisen tappavaa. Kakkoschakran toimivuus näkyy sillä, kuinka vetovoimaisia olemme naisina. Vaikka nainen olisi kuinka ulkoisesti kaunis, eivät miehet koe välttämättä vetoa häneen, jos naisen oma naiseuden alue on jumissa. Ja toisinpäin eli vaikka nainen ei olisi ulkoisesti niin viehättävä, mutta hän on sinut ja sujut niiden energioiden ja tunteiden kanssa, jotka liittyvät 2.chakraan, hän on todennäköisesti vetovoimainen  ulospäin.

Monella itsenäisellä länsimaisella naisella, itseni mukaanlukien kakkoschakra on heikompi ja sen sijaan kolmoschakra vahva. Kolmoschakra on maskuliininen ja se ilmentää henkilökohtaista voimakeskustamme. Kun tämä chakra on vahva, se mahdollistaa sen, että uskomme itseeemme ja osaamme tavoitella asioita ja saavuttaa niitä. Kuitenkin epätasapaino tulee silloin, kun kolmoschakra on vahva kakkoschakran kustannuksella. Mikäli teemme työtä, joka ei tuo meille emotionaalista täyttymystä (varsinkin pidemmällä tähtäimellä) terveys- ja muut ongelmat ovat hyvin mahdollisia. Sen sijaan, jos työmme tuottaa meille suurta tyydytystä myös emotionaalisesti ja voimme vielä käyttää luovuutamme siinä, voimme vahvistaa hyvällä tavalla molempia chakroja.

Myös ensimmäinen chakramme juurichakra vaikuttaa 2.chakraan. Mikäli se on epätasapainossa, se vie voimia myös kakkoschakralta, mikäli emme opi käsittelemään syvempiä pelkojamme henkisen kasvun myötä. Ensimmäisen chakran olennaisia teemoja ovat yhteytemme maahan ja fyysiseen elämään. Liika ajelehtiminen elämässä ilman vastuunottamista vie ykköschakraa epätasapainoon. Mikäli joudumme elämään jatkuvasti selviytymismoodilla, kuten miettimään miten selviämme raha-asioiden kanssa, meillä ei “riitä voimia” enää kakkoschakraan. Murehtiessa ja huolehtiessa on vaikea rentoutua ja päästä irti päästä ja ajatuksista omaan kehoonsa ja naiseuteensa. 

Jäykkyys kakkoschakran alueen tunnekehossa ilmenee naisilla lantionalueen vaivoina, kuukautis- tai PMS -oireina, seksuaalisuuteen ja hedelmällisyyteen liittyvinä haasteina tai alhaisena libidona. Anemia, verisuonien kalkkeutuminen sekä munuais- ja virtsatievaivat ovat myös chakran vajaatoiminnan fyysisiä seurauksia. Vajaatoimiva chakra näyttäytyy myös tunteiden kontrollointina tai liiallisena tunteiluna, draamailuna. Jos emme ole saaneet lapsena ilmaista todellisia tunteitamme ja halujamme, tämä chakra saattaa kaivata huomiotamme.  Ylitoimiva chakra taas vaikuttaa siten, että emme pysty kontrolloida halujamme vaan esimerkiksi ylensyömme ja kulutamme energiaamme saadaksemme hetkellistä mielihyvää. Tasapainoinen chakra pitää tunnekehon puhtaana tukoksista. 

                                                             Lue: Naisen keho on tehty nautintoa varten

Picture

Vetovoimaisuus ei liity vain ihmissuhteisiin, vaan myös siihen, kuinka kykeneväisiä olemme manifestoimaan asioita elämäämme. Tasapainoinen kakkoschakra auttaa pitämään meitä elämän flowssa, ettemme elä liikaa päämme ja järkemme kautta. Terve itsevarmuus, luovuuden näkeminen ja kokeminen ja intohimo ja uskallus elämää kohtaan ovat tällöin nähtävissä. 

Kakkoschakran alueella sijaitsee myös maadoittumisemme keskus. Voimme testata maadoittumisemme tasoa nostamalla jalkaamme ja pitämällä silmiämme kiinni – kuinka pysyä pystyssä, ei niin helppoa vai? 

Olen itse työstänyt viime vuodet tietoisesti kakkoschakran teemoja ja halunnut vahvistaa feminiinienergiaa. Täten myös parisuhteemme on kehittynyt luonnollisesti ja vetovoima välillämme kasvanut. Olen oppinut olemaan passiivinen hyvällä tavalla, ymmärtänyt, kuinka tärkeää on ruokkia olemisen tilaa, nauttinut perhe-elämästä ja läsnäolosta. Olen toki myös tehnyt asioita ja maskuliini- ja feminiinienergia toimivat aina yhdessä. Mutta pääpaino on ollut sillä, miten oppia pitämään yhteys ja rakkaus itseen ja sitä kautta toisiin. Itsellä läsnäolon ja rakkauden pitäminen on ollut haastavaa liikkeessä ja toiminnassa. Nyt sitten on aika opetella sitä – integroida näitä energioita toisiina ja aktivoida Naiseuden voima! 

Itselleni on myös ollut haasteita olla intiimisti ja vapautuneesti puolison kanssa kehollisella tasolla. Siinä on vielä opeteltavaa, niinkuin näissä muissakin teemoissa, mutta paljon on menty eteenpäin. Wild woman -energia ja antautuminen jopa eläimelliselle tasolle on todellakin mahtavaa ja varmasti kehityssuuntani – pois sieltä helkutin päästä! Sitten yksi tärkeä asia on se, kuinka olla läheinen myös ystävien kanssa. Tämäkin teema on tullut elämääni erilaisten askelten kautta ja koko ajan siinä menemme naisporukallamme eteenpäin. Vaatii aikaa ja luottamusta synnyttää ihmissuhteita, joissa uskalletaan olla todellisia itsejämme, raapia kuorikerroksia pois toisistamme ja olla todellakin välillä epämukavuusalueella. Kiitos jo nyt tästä mahtavasta matkasta, rakkaat Soul sisterini Elina, Maria ja Tuula.

NÄIN VOIT VAHVISTAA 2.CHAKRAA

Visualisoi ja käytä oranssia väriä

2. chakran elementti on vesi ja se huolehtii kehon nestekierrosta, kuten kyynelistä. Mekaanisia seikkoja, joilla tätä chakraa toi tukea on juoda riittävästi vettä ja syödä nestepitoisia ruokiaKuivakassa kehossa ei ole iloa, eikä luovuus pääse virtaamaan vapaasti. Tunteet liittyvät myös vesielementtiin ja niiden vapautumista voi ruokkia fyysisen nesteen avulla. Kirjassani “Uusi päivä” on erinomaisia ohjeita siihen, miten nesteyttää kehoa tehokkaasti ja mielekkäästi. 

Toinen seikka, jolla chakraa voi vahvistaa “ulkoapäin” on harjoittaa lantionpohjanlihaksia. Nämä “ilolihaksemme” auttavat pitämään yhteyttä naiseuteemme ja seksuaalisuuteemme.  Tutustu esimerkiksi tähän Elinan tekstiin. 

Maadoitu. 20 minuuttia paljasjaloin yhteydessä maahan tasapainottaa chakrajärjestelmäämme kokonaisvaltaisesti, helppo ja halpa terveysteko. 

On myös tärkeää ruokkia luovuutta joka päivä jollain tavalla. Meidän naisten, jotka olemme oppineet käyttämään päätämme vähän liikaakin, tulee nyt irtautua loogisesta ajattelusta ja päästää irti. Luovuutta ilmentääkseen ei tarvitse olla mestaritaiteilija tai tanssia. Luovia voi pienesti esimerkiksi kokeilemalla jotain uutta ruokaa, kirjoittamalla mitä mieleen tulee tai ottamalla valokuvia. 

Anna aikaa vain olemiselle. Jos olet taipuvainen tekemään montaa asiaa kerralla, kuten syöt samalla, kun selailet puhelinta, mietit lasten asioita, suunnittelet tulevaa jne. niin asia-kerrallaan – ajattelu vahvistaa 2.chakraasi. Anna itsellesi joka päivä puoli tuntia “luppoaikaa”, jolloin et tee mitään “hyödyllistä”. Feminiininen energia on passiivista ja vastaanottavaista, kun taas maskuliininen on eteenpäin menevää ja toiminnallista. Mitä passiivisuus sinulle voisi tarkoittaa niin, että se edistää hyvinvointiasi pidemmällä tähtäimellä?

Aseta ihmissuhteiden kehittyminen intiimille tasolle tärkeäksi. Opimme paljon itsestämme yksin tutkailemalla, mutta toisten kanssa, joilla on sama intentio kasvaa ja kehittyä nousemme ihan uudelle tasolle. Mitä askeleita olisi hyvä nyt ottaa, jotta pääsisi tutustumaan itseen muiden kautta ja peilata täten nousevia asioita? Suosittelen lämpimästi piirityöskentelyä tai jotain vastaavaa, jossa tietoisesti annetaan aika ja mahdollisuus sisältä esiin nouseville teemoille.

Huomaa itsesi seksuaalisena olentona ja ruoki sitä ajatusta. Seksuaalienergia on elämänenergiaa. Ilman sitä kaunis kukka, joka olemme kuihtuu. Mikä saa sinut tuntemaan olosi naiselliseksi ja seksikkääksi? Miten voisit lisätä kipinää parisuhteessasi? (Toisessa osassa kirjoitan parisuhteen näkökulmasta)

Jos ihminen on sinut itsensä kanssa ja yhdistynyt korkeampaan rakkauteen ja viisauteen energia tällä alueella on hyvin vetovoimaista. Eläimet ja lapset ovat herkkiä aistimaan sitä ja pyrkivät tällaisten ihmisten  läheisyyteen. Sisäisen lapsen Ilo, luovuus, leikki, tanssi, huumori ja spontaanius kumpuavat tämän chakran alueelta sen toimiessa vapaasti” (Intuitiivisen parantamisen käsikirjasta)Liity postituslistalleni niin Saat Tunnista Sisäiset Tarpeesi – VOIMApdf:n

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Teen hemmottelu hierontaa Tantra / Enkeli ja nämä asiat on minulle hyvin tärkeitä sydämen asia. Olen aina tiedon janoinen ja antava tietoa eteenpäin. Mielelläni tahdon liityä teidän postitus listaan.
    Terveisin Jani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.