Miten toteutan luonnollista liikkumista arjessani

 

Viimeksi kirjoitin kyykkyasennosta ja tämä teksti liittyy samaan aihepiiriin. Yritän tällä hetkellä tiivistää hieman postauksia, etteivät ne menisi jaaritteluksi. Pääpointti olisi tekstissä myös hyvä olla, ettei punainen lanka katoaisi. Haluaisin hypätä kirjoittamisenkin suhteen jo seuraavalle levelille, sillä olen kirjoittanut yli kaksi vuotta jo blogiani.Mutta itse otsikon aiheeseen eli luonnolliseen liikkumiseen.

Nykyään Suomessakin järjestetään monia luonnollisen liikkumisen sekä kehonpainoharjoittelun kursseja. Uskon, että ne ovat uusi liikunta trendi tulevaisuudessa ja fitness jutut jää automaattisesti taka-alalle. Ihmisten tärkein asia ei ole se, miltä he näyttävät vaan se, että miltä keho tuntuu ja mitä sillä pystyy tekemään. Olen opiskellut asiaa pikku hiljaa yksikseni ja suurena apuna on ollut myös mieheni, joka toimii samalla alalla kuin minä. Hän on suuntautunut enemmän urheiluvalmennukseen, jossa omaa kehoa täytyy osata käyttää optimaalisesti.

Hänellä on hallussaan mielestäni tämä aihepiiri erittäin hyvin ja on onni, että välillä hän tekee mulle harjoituksia ja näyttää erilaisia liikepatteristoja, joita tehdä silloin kun oma mielikuvitus loppuu. Kehon kuuntelu kuuluu omaan kehonpainoharjoitteluun erittäin tärkeänä osana. Dynaamisia venytyksiä ja kuntouttavia mobilisoivia liikkeitä yritän tehdä aina tarpeen tullessa, siten että vammoja ei edes pääsisi syntymään. Tällä hetkellä vasen nivunen on kipuillut ja jotenkin tuntuu, että se johtuisi lantionpohjan heikkoudesta.

“Kehonpainoharjoittelu ja luonnollinen liikkuminen ovat tulevaisuuden liikunta trendejä”

Mulla on etenkin viime aikoina ollut sellainen fiilis, että on mukava tehdä oman kehon painolla harjoittelua ja erilaisia “kikkailuja”. Pitkän treenihistoriani aikana olen hyödyntänyt jos jonkinlaisia apuvälineita harjoittelussani, mutta toki etenkin yleisurheiluaikoina tuli tehtyä paljon erilaista liikkumista juuri oman kehon painolla. Mielenkiintoni onkin nyt suuntautunut enemmän ulkonäköasioista siihen, miten oma keho voisi olla elastinen, hyvin toimiva ja kivuton koko ajan. Olen lueskellut ja katsonut videoita liittyen kehonpainoharjoitteluun sekä luonnollisen liikkumisen konseptiin, ja nuo asiat resonoivat kyllä itseäni tällä hetkellä.

Kaiken tämän luonnonmukaisuuden myötä olen siis myös tullut siihen pisteeseen liikkumisen suhteen, että sen tulisi olla mahdollisimman kokonaisvaltaista, kehoa palvelevaa ja mielihyvää tuovaa. Liikun aina myös mahdollisuuksien mukaan kävellen, nousen portaat hissin sijaan ja käytän hyödykseni tilaisuuden liikkua esimerkiksi leikkipuistossa. En aina suunnittele ja varaa aikaa päivästä liikunnalle, vaan teen sitä aina vähän siellä täällä, kun siihen tilaisuus siunaantuu. Tämä liittyy itselleni myös luonnollisen liikkumisen konseptiin!

Picture

Luonnollista liikkumista? Maalla on ihanaa, koska siellä on aina jotakin tekemistä. Lapioiminen ja puiden kanssa häärääminen on itselleni erittäin mieluista. Talvella lumityöt taas saavat soluni tanssimaan 😉Tällä videolla fiilistelen kuinka kehoaan kuuntelemalla voi löytää sopivat liikkeet ja harjoitukset juuri siihen hetkeen. Ei ohjelmia eikä pakkoa, vaan ajatus siitä, että kehonliikuttaminen tekee hyvää ja rentouttaa!

Millaisia harjoituksia te suositte arjessanne?<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.