Miten raskauskilot lähtee vai ovatko ne tullut jäädäkseen?

Picture

Tässä nykykuntoni. Synnytyksestä on kohta neljä kuukautta. En ole vielä ajatellut puottavani painoa mutta nyt alkaa olla sellainen fiilis, että haluaisin että painoa olisi vähemmän. Hyvä kysymys otsikossa, sillä tällä hetkellä painiskelen itse asian kanssa. Edellisessä raskaudessa olin jo kahden kuukauden jälkeen alle lähtöpainon, mutta nyt on ollut hieman eri meininki asian suhteen. Toisesta synnytyksestäni on kulunut kohta neljä kuukautta ja extrakiloja on vielä kivasti kehossa jäljellä. Tosiaankin, itselläni on matkaa yli 10kg  lähtöpainoon ja välillä se aiheuttaa hieman harmaita hiuksia. Puntarilla en ole käynyt, sillä kuulun siihen ryhmään naisia, jotka pelkäävät puntaria ja välttelevät sitä parhaansa mukaan. Vaatteet ja peili kuitenkin kertovat kyllä kyllin tarkasti itselleni sen missä mennään.

“Raskauskiloja on, mutta miten nopeasti niistä olisi hyvä päästä eroon?”

Olen viime aikoina puhunut somessa paljon oman kehon kunnioituksesta ja rakastamisesta. Koen, että tässä asiassa olen viime vuosina kehittynyt ja oppinut hurjan paljon. Muutamia vuosia takaperin olisin tosiaan ajatellut kuolevani mieluummin, kuin olevani tämän kokoinen. Aika draamaattista, mutta silloin ajatukseni pyörivätkin 80 prosenttisesti ruoan ja treenin ympärillä. Tuntuu itsestänikin hurjalta, että tälläinen ajatusmaailma minulla tosiaakin on ollut. Nyt tilanne on onneksi toisenlainen. En juurikaan ajattele kehoani, vaan se tulee siinä mukana. Meillä on hyvä yhteistyö käynnissä ja silittelen ja hoivaankin itseäni useasti. Kehoni ansaitsee sen, sillä se on saanut kestää paljon kaikenlaista.

Itsensä rakastaminen ei tarkoita sitä, etteikö silti muutosta voisi kaivata ja haluta.

Valehtelisin jos väittäisin, etten enää koskaan kohdista negatiivisia ajatuksia kehooni. Kyllä sitä monesti, etenkin huonoissa fiiliksissä, projisoi vihapuhetta juuri omaa kehoansa kohtaan. Se on ollut hyvin tuttu toimintamalli itselleni jo pienestä pitäen. Oman kehon piiskaaminen ja kurittaminen välillä rankoin sanoin ja teoin on kuulunut omaan taipaleeseni oleellisesti. Mieli saattaa vielä huonona hetkenä alkaa huutelemaan tämän tapaista:

“Miksi mulla on tälläinen maharöllykkä?! Se on kauhea. Reisissä näkyy selluliittiä, hyi kauhea, nyt täytyy aloittaa kova laihdutuskuuri koska muuten tästä seuraa katastrofi. En mahdu entisiin vaatteisiini, olen aivan kauhean näköinen”

Nämä ovat huonojen hetkien ajatuksia. Pääfiilis kehoni suhteen on kuitenkin hyvin erinlainen kuin ennen. Enää ihmisarvoni tai olemukseni ei ole riippuvainen painostani tai ulkonäöstäni.

“Mitä muut ajattelevat ulkonäöstäni?”

Mielenkiintoisemman asiasta tekee myös se tosiasia, että monesti me naiset peilaamme ulkonäköämme vastakkaisen sukupuolen kautta. Olenko haluttava jos näytän tältä? Torjutaanko minut? Olenko jonkun arvoinen? Olen pohtinut myös tätä ulkonäkö asiaa tältä kantilta, sillä rakkautta ja hyväksyntää me kaikki loppupeleissä haluamme. Sitä on luonnollista lähteä hakemaan itsemme ulkopuolelta, etenkin silloin kun emme sitä itsessämme tunnista. Olen onnellisessa asemassa, sillä mieheni hyväksyy onneksi minut juuri tälläisenä ja tämän kokoisena mutta tukee minua jos kaipaan muutosta, Se on itselleni pääasia, mitä oma kumppani ajattelee asiasta.

Onneksi pystyn jo erottamaan hyvin mieleni maailman ja näen kokonaiskuvan paremmin. En vaivu helposti synkkyyteen, vaan otan asiat sellaisena vastaan kuin ne tulevat ja teen sitten tilanteen mukaan parhaani. Uskon, että elämä tuo edelleen niitä tilanteita ja asioita eteen, mitä meidän sielu kaipaa.

Ulkonäköni pohtimisen avulla pääsen vielä syvemmälle tunnelukkoihin käsiksi ja se puolestaan avaa minua ihmisenä. Tämä on siis kaikkien kilojen arvoista =D

Edellä hieman syvempiä pohdintoja paino asiasta, sillä uskon vakaasti että tunne-elämämme vaikuttaa myös vahvasti painoomme. Olemme psykofyysinen kokonaisuus ja olemme ulkoisesti sitä, mitä ajattelemme olevan sisällämme.

Tässä hieman väsyneitä ajatuksia aiheeseen liittyen. Viime aikoina on ollut hieman haasteita nukkumisen kanssa, mutta ihmeen hyvin niillä pätkäunillakin pärjää. Olen muuten ajatellut, että ottaisin itse jonkinlaisen PT- valmennus paketin syksyllä, josta saisin sitten omiin valmennuksiin myös lisäoppia ja ideoita. Siitä lisää syksyllä. Koulutuksiin, velmennukseen ja oppimiseen kannattaa satsata, sillä se maksaa itsensä takaisin!

Olen myös käynyt ratkaisuvalmentajan valmennuksessa mutta siitä lisää myöhemmin.

Picture

Tämänkin kokoisena pidän kehoani tosi jees pakkauksena. Huonona päivänä kehun niitä osia itsessäni, joita pidän erityisen kauniina.Matkanteko jatkuu ja tällä hetkellä käsittelen keho asiaa ja sitten taas tulevaisuudessa mielen päällä on jotakin muuta.  Uusien haasteita tai opinpaikkoja on varmasti vielä paljon edessä.

Tämä on ELÄMÄÄ <3

Onko siellä ruudun toisella puolella ihmisiä joille extra kilot aiheuttavat päänvaivaa?

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.