Mitäpä jos

Mitäpä jos viimein antaisit itsellesi luvan olla se mikä olet? 

Vaikka se ei vastaisikaan suoraan sitä, mikä on suuren yleisön mukaan seksikästä, muodikasta ja kuumaa. (oikeastaanhan juuri mikään ei sitä nimittäin ole, koska nämä mittarit ja määritelmät vaihtuu yhtä usein kuin vuodenajat tällä planeetalla, joten oikeasti sillä ei ole edes merkitystä)

Vaikka sua pelottaisi se, miten muut reagoi, mitä ne sanoo. Koska aina joku sanoo jotain. Aina löytyy vastalauseen sanojia. Löytyy niitä, jotka katsoo paheksuen tai jopa halveksuen, ja niitä jotka sanoo vielä suoraan päin naamaa mitä ajattelevat, verhoten tämän välillä tylyhkönkin toimintansa ”suorapuheisuudeksi” ja ”rehellisyydeksi”. (suoraan ja rehellisesti voi asioista puhua ihan ystävälliselläkin tavalla).

Mitäpä, jos toteaisit, että ne jotka kaikkein ikävimmin ja tylyimmin kommentoi, ne jotka kaikkein kovaäänisimmin vetää sulle herkät ja tärkeät asiat pelleilyksi, vitsiksi, ovat niitä jotka eniten tarvisivat juuri tätä samaa toteamista omien haavojensa hyväksyntään. Ja luottaisit siihen, että ne jotka haluavat sulle hyvää, tosiaankin osaavat ne ”suorat sanat” sanoa ystävällisemminkin. Auttaisiko se sua hyväksymään paremmin omat ajatuksesi, tunteesi ja sulle tärkeistä asioista ääneen puhumisen? 

 

 

Mitäpä jos heittäisit romukoppaan vaatimukset ”täydellisestä” ulkomuodosta ja elämäntyylistä? Ajattelisit asiaa hieman kyseenalaistaen; mikä yleensäkään määrittää sen, mikä on täydellistä? Millä mittarilla asia on määritelty ja missä? Kenen toimesta? Miksi sun, mun tai kenenkään pitäisi olla sen näköisiä tai muotoisia, mitä joku on jossain joskus ”oikeaksi” todennut? Tai miksi kaikkien pitäisi olla kiinnostuneita samoista asioista, toimia samalla tavalla? Jos viimeinkin päästäisit irti oman itsesi ruoskimisesta ja kurittamisesta ja alkaisit harjoitella itsesi rakastamista.

Luottaisit siihen, että sun kuuluu olla juuri sellainen, kuin mitä olet. Kunhan huolehdit itsestäsi ja kehostasi, joka on ainoa elämänmittainen kulkuneuvosi. Kunhan huolehdit siitä, että voit hyvin. Ajattelisit asiaa niin, että esim polkupyörä tai auto vaativat jatkuvaa huoltoa, öljyämistä, autoon pitää tankata polttoainetta tai muuten se ei kulje. Kehosi ja mielesi tarvitsee näitä asioita myös, muuten ne ei toimi siten kun niiden pitäisi.

Ajatus itsensä rakastamisesta voi tuntua aluksi kaukaiselta, lähestulkoon jopa absurdilta asialta

Varsinkin jos olet tottunut väheksymään ja kritisoimaan itseäsi. Sun ei tarvitse edes alkaa heti rakastaa itseäsi, vaan suuri askel kohti oikeaa suuntaa on jo se, jos lakkaat väheksymästä ja dissaamasta sitä. Jos hyväksyt sen; toteat, että näillä mennään, kaikki on hyvin, MINÄ olen ihan jees juuri näin. Katsoisit peiliin ja tekisit sovinnon itsesi ja kehosi kanssa. Kohtelisit itseäsi kuin parasta ystävääsi, rakastasi tai muutenvaan jotain läheistäsi. Tai ainakin aluksi lakkaisit kohtelemasta itseäsi kuin vihollista.

 

 

Muutos ei tapahdu hetkessä, se vaatii aikaa ja ennenkaikkea keskittymistä ja tiedostamista. Aina ei jaksa keskittyä ja tiedostaa, mutta sekään ei haittaa, jos suurinpiirtein vain muistat nämä asiat. Huomaat ajan mittaan, miten tuo suuren valtamerialuksen kääntämiseen verrattavissa oleva ajatusmalli alkaa hiljalleen muuttua. Nopeaa sen ei kuulukaan olla, mutta kun alkaa tapahtua, tapahtuu tasaisesti ja varmasti. Jossain vaiheessa ehkä toteat, että ”hei mähän en ole vähään aikaan voinutkaan niin huonosti.”

Huomaat, miten eläminen ja oleminen tuntuu helpommalta ja mukavammalta. Saat olla oma itsesi. Tämä puolestaan saa aikaan sen, että hehkut sisäistä valoasi, joka valaisee myös ympäristöäsi, avaten muillekin näkemystä siitä, miten vapauttavaa voi olla kun päästää irti siitä, mitä ”pitäis olla.”

Kaikkihan siis on sallittua, niin kauan kun toiminnallasi et vahingoita ketään. Sinulla on lupa olla se, joka sinun alunperinkin kuuluu olla.

Mitäpäs jos viimeinkin sallisit sen itsellesi?

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.