Mitä tekee äiti kotonaan parilla vapaalla tunnilla?

 

Olen käynyt koko kevään Tunnekeskeskeistä hyvivointivalmennus- ohjelmaa. Kurssi on ollut erittäin antoisa monella tapaa ja se onkin sysännyt minua eteenpäin epämukavuusalueelle tunnepuolella. Kurssilla olemme käyttäneet tunnetyöskentelyssä mm. taideterapiaa, keskusteluja, kukkatippoja, tanssia, akupainantaa ja persoonallisuustyyppien tuntemusta enneagrammin kautta.Lauantaina oli taas kurssi päivä ja kotiin tullessa tiesin, että saisin olla aivan yksin pari tuntia. Kyllä, se on todella harvinaista herkkua itselleni, sillä jos omaa rauhaa halajaa, niin silloin on parasta suunnata kodin ovesta ulos johonkin muualle. Kaikki äidit ehkä tietävät mistä puhun!

Mutta sitten itse asiaan. Mitä tehdä sillä kahdella tunnilla, jonka tiesin saavani olla omassa kodissani yksin?

Pyöräilin kurssilta kotiin nopeasti ja päässäni jo suunnittelin mitä saisin tehdä kotona kaikessa rauhassa, kuten siivota ja kirjoittaa. Voisin olla tehokas ja tuottava (hyviä maskuliinisa puoli)! Olo oli kuin olisin pääsemässä karkkikauppaan kaikella lapsen innokkuudella.

Astuessani kodin ovesta sisään, kaikki olikin järjestyksessä ja siivottu. Kiitos siitä anopilleni, joka oli myös vienyt pojat kylpyläreissulle. Suunnitelmiin tuli siis muutos. Päässäni raksutti että mitäs nyt! Aloin tunnustelemaan mitä minä oikeasti haluan tehdä, kun siivouskin oli puolestani hoidettu. Tunnustelin kehoani ja pieni nälkähän se sieltä ilmoitteli. Tyydytin tämän tarpeeni. Mutta mitäs sitten? Koneelle rasittamaan ja venyttämään hieman mieltä?

Päätin mennä makoilemaan sohvalle tekemättä mitään. En mennyt koneelle, vaikka siellä olisi ollut kaikenlaista tekemistä ja kerrankin rauha tehdä. Loikoilen rauhassa sohvalla 10 minuuttia tunnustellen kehoani ja olotilaani. Onpa ihanaa kun ei tarvitse tehdä mitään. Annan ajatusten virrata vapaasti ja annan itseni vain OLLA.

Sitten se iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. TIEDÄN!

Innostun ja sykkeeni kiihtyy. Tämä on mahtava idea. Miksi en ole tehnyt tätä koskaan aikaisemmin? Muistoni menee lapsuuteen, jossa tämän asian tiimoilta tuli vietettyä lukuisia hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä kavereiden kanssa. Muistoihin liittyy myös hyväksyminen omaa kehoa ja kauneutta kohtaa!

Mistä on kyse?

Tietysti kauniiden vaatteiden sovittamisesta ja tanssimisesta. Laitoin rentouttavaa musiikkia soimaan ja aloin tutkiskella omaa juhlavaate kokoelmaani. Aloin sovittelemaan niitä. Tanssahtelin ja keimistelin peilille. Oloni tuli aivan inanan energikseksi mutta myös rennoksi samaan aikaan. Kehoni tuntui hyvältä ja kauniilta. Annoin itselleni luvan olla naisellinen NAINEN.

Picture

Picture

Saisko olla pikkumustaa? Ihana kimalteva mekko Abu Dhabista.Tämän kevään teemana on ollut tuoda itsessäni esiin feminiinistä puolta. Herkkyyttä, naisellisuutta, kauneutta. Kaikissa meissä naisissa (toki myös miehissä) on se puoli, mutta liian helposti annamme jäädä sen kaiken suorittamisen ja pärjäämisen alle. Tälläisen konkreettisen asian avulla sain muistuksen siitä, että on ihanaa olla NAINEN, joka nauttii olla kehossaan. Ei arvostelua eikä negatiivisia ajatuksia itsestä! Parasta terapiaa.

Neitseellinen valkoinen asu ei ehkä tuntunut  niin omalta.

Picture

Oma suoksikki kirpparilta parilla eurolla. Aivan ihana ja tällä yllätin myös mieheni hänen kotiin tullessaan <3

Picture

Picture

Kaksi vihreää unelmaa. Pidän vihreästä väristä. Se on hyvin maadoittava ja rauhottava. Kuvastaa hienosti myös kasvua.

Picture

Tämä oli myös suosikkini. Tyttömäisen kepeä.Miten sinä hulluttelet ja millaisia rutiineista poikkeavia asioita teet korostaaksesi naisellisuuttasi?

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.