Mitä rakkaus tekisi juuri nyt?

Millaista on olla hukassa, eksyksissä, lost in mind, lost in thoughts? Entä miten löytää tie takaisin sydämeen, rauhaan, kotiin lämpöiseen, olennaisen äärelle?  Tässä kirje sinulle, joka etsit itseäsi ja sisäistä rauhaa. Hei sinä. Juuri sinä.

Minä huomaan sinut. Huomaan, että kärsit. Sisälläsi, vaikka ulkoisesti yrität pitää kulisseja pystyssä.

Sisälläsi on kaipaus. Kaipaus, johonkin, jota et oikein itsekään tiedä. Mieli harhailee ja on levoton. On niin paljon, mihin keskittää huomio, mitä voisi tehdä, mutta josta et kuitenkaan saa sitä suurempaa täyttymystä ja sydämen iloa.  Luulit löytäneesi jo jotain, mutta minne se katosi?

On tärkeää olla vahva. Olet sinnikäs ja rakentanut itseäsi jo paljon. Olet pystyvä, pärjäävä, kykenevä ja osaat ajatella ja toimia järkevästi. Olet itsenäinen nainen – joka tietää paljon siitä, mitä tahtoo. That´s you.

Mutta kuitenkin…

Ihan kuin jotain puuttuisi. Tästä upeasta paketista, joka sinä olet. Ihan kuin joku osa huutaisi: päästä minut vapaaksi! Täällä minä odotan. Kolkuttelen hiljalleen ovea, mutta en pääse pois.

Tyhjyys. Epätoivo. Yritetään jälleen kerran etsiä. Otetaan kahvikuppi ja klikataan itsemme someen. Osallistutaan kurssille. Mietitään, että jos se ja se muuttuisi – niin sitten! Aloitetaan jokin uusi juttu. Ehkä…sitten kun. Olen onnellinen sitten kun. 

Tiedätkö, että sinussa on se voima. Muuttaa kaikkiJUURI NYT. Muutamassa sekunnissa. Voit päästä sydämeesi. Voit oppia löytämään tien sinne. Löytää täyttymyksen, ilon, vapauden, palautumisen tunteen. Voit löytää feminiinisen voimasi. Sen, joka siellä pimeässä kolkuttelee. Voit löytää itsesi. Voit löytää TODELLISEN itsesi.

Sinä olet rakkaus. Mitä rakkaus tekisi juuri nyt? Kuuntele hetki. Juuri nyt. Mitä rakkaus näkee? Mitä rakkaus kuulee? Mitä rakkaus tuntee? Mitä rakkaus vaatii? Mitä rakkaus odottaa?

 

 Pysähdy. Sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin pysähtyä. Laita kätesi sydämesi kohdalle. Hengitä. Hengitä sydämeesi. Sinä olet tässä – elossa. Kehosi toimii uskomattomalla, viisaalla ohjelmoinnilla ilman, että sinun tarvitsee tietoisesti tehdä yhtään mitään. Sydämesi toimii myös ja sillä on sinulle sanottavaa. Se tietää, kuka todella olet. Se tietää elämäntehtäväsi. Se tietää rakkauden. Se elää rakkaudesta. 

Sinun ei tarvitse muuta, kuin pysähtyä ja havahtua: ”Ai niin, minulla on sydän. Minä olen rakkaus. Voin valita kuuntelenko rakkautta vai mieleeni istutettua höpinää ja löpinää. Liiba laabaa, joka sanoo, että ”et ole riittävä, et ole tarpeeksi kaunis tehdäksesi…, kehoni on ällöttävä, et ole tarpeeksi hyvä, et osaa, et ole vielä valmis, sinäkö muka?…”

​Mieli on hyvä kaverimme, erinomainen sellainen, mutta puikoissa sitä ei kannata pitää. Se vie meitä aina erillisyyden harhaan. Sydämessämme muistamme, keitä olemme ja tiedämme paremmin, mitä tehdä. Joskus ajaudumme mielen ohjaukseen, eikä sekään ole kovin vaarallista. Tärkeää olisi kuitenkin vahvistaa polkua sydämeemme. Se ei ole helppoa, eikä sen pidäkään. Meidät on nimittäin revitty irti sydänyhteydestä ja rakkaudesta jo pienenä – melko väkivaltaista, eikö?

Olemme oppineet vahvistamaan mielen tarinaa. Elämään niin, miten pitäisi elää, mikä on sovinnaista ja hyväksyttyä ulkoisilla mittareilla. Elää lineaarisesti, loogisesti, saavuttaa tiettyjä etappeja elämässä tietyn aikataulun mukaan. Sydämen mittarit ovat erilaiset. Ne ovat jopa täysin päinvastaiset ja absurditkin. Ne haluavat kääntää kaiken ylösalaisin. Ne haluavat sekoittaa pelin. Ne haluavat muuntaa kaiken opitun rakkauden kielelle ja siksi meidän tulee opetella elää uudestaan: syödä, liikkua, hengittää, rakastaa, uskoa, tuntea, olla itsemme ja ihmisten kanssa. Olla itsemme ja ihmisten kanssa läsnä ja paljaana. Se on usein aika pelottavaa – mielellemme.

Sydän sekoittaa mielemme pelin

Sydän haluaa tuntea. Se on outoa mielellemme ja mieli haluaakin viimeiseen asti estää sen. Koska tunteet voittavat mielen pelin. Tunteminen on vastakohta ennalta-arvattavuudelle, järjestykselle ja kontrollille, josta mieli elää. Tunteet ovat heikkoutta. Varsinkin sellaiset tunteet, jotka saavat meidät tuntemaan itsemme pieniksi, heikoiksi, haavoittuvaisiksi – jopa lapsiksi. Surkeiksi rääpäleiksi, jotka huutavat rakkautta, jota ovat janonneet koko elämänsä.

Kun pääsemme kosketuksiin tämän rakkauden kanssa, josta sydämemme elää, emme voi enää elää valheessa. Rakkauden voima on suuri ja se kasvaa ja sen pitää antaa kasvaa. 

Tiedän, millaista on olla hukassa. Tiedän, millaista on olla hukassa – edelleen ajoittain. Se on ikävä tunne. Olet sekaisin, pää on täynnä tavaraa, levottomuutta ja yrität löytää helpotusta jostain ulkoapäin. Koet painetta ja kiirettä. Yrität täyttää mieltäsi ja alkaa tekemään edes jotain. Tunnet olosi voimattomaksi vaikuttaa elämään ja olotilaan. En jaksa tätä taas. En kestä. Voi tuska! 

Tästä olotilasta harvoin saa mitään kovin rakentavaa aikaiseksi.

Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen vihdoin oppinut löytämään sen, mikä on todellista ja pysyvää. Olen oppinut vahvistamaan sitä osaa itsessäni, joka tietää, mikä on hyväksi niin itselleni kuin maailmalle. Olen oppinut antautumaan suuremmalle voimalle ja rikkomaan mieleni ohjelmointeja ja huonoja rakenteita. Katkaisemaan kytköksiä, jotka eivät enää palvele. Poksauttamaan pään sisäiset ilmapallot. Poks. Poks. Poks. Sinne meni. 

Tämän johdosta krooniset ailahtevaisuudet, riittämättömyyden ja masennuksen ja tyhjyyden tunteet ovat vähentyneet huomattavasti ja korvautuneet täyttymyksen, rakkauden ja luottamuksen tunteilla. Ulkoisen kaaoksen keskelläkin (kyllä, siitä on todella kokemusta lapsiperhearjessa) pystyn löytämään aika nopeasti sen, mikä on tärkeintä. Enää en hiilly, en äksyile, en vihastu. Enää en pelkää kaaosta. En pelkää tunteita. En pelkää kontrollin menettämistä. Uskallan luottaa. Mitä vähemmän lähden mukaan siihen vanhaan tunnekaavaan (johon on niin ihanan helppo lähteä), sitä nopeammin kaaos muuttuu selkeydeksi. Aina en onnistu, olenhan vain ihminen. 

This too will pass – Buddha

Kun pysähdymme kuuntelemaan sydäntämme, vastaukset voivat olla sellaisia, joita mielemme ei haluaisi kuulla. Sydän voi sanoa tilanteesta riippuen: Tee se. Malta hetki. Pysähdy. Hengitä. Uskalla ottaa se askel. Soita se puhelu. Näe mahdollisuutesi oppia. Luota prosessiin. Päästä irti tarpeestasi kontrolloida tilannetta. Saat itkeä. Saat tuntea vihaa. Saat inhota. Saat kokea tunteen juuri nyt. Näe opettajasi ympärilläsi. Nyt on aika toimia. Nouse pystyyn. Lähde ulos. Lähde tilanteesta. Mene lepäämään. Älä tee mitään. Rakasta tätäkin opetusta. Kaikki on hyvin. This too will pass. 

Mielen maailmassa elämä menee helposti arkiseen suoritusmoodiin. Meiltä puuttuu aina jotain ja teemme pienistä asioista isoja ongelmia. Sydämestä käsin eläessä arvostamme elämää joka hetki, näemme sen, mikä on hyvää ja oleellista tässä hetkessä. Pystymme kohtaamaan  myös epämukavat hetket ja tilanteet, emmekä välttele niitä.

 
Miten voit vahvistaa sydänyhteyttä?
Miten voit vahvistaa tunnetta olevasi kotona?
Miten voit vaihtaa tyhjyyden tunteen rakkauden tunteeksi?
Miten oivallat olevasi rakkaus?
Liity postituslistalle niin saat paluupostina Löydä Naisen voima pdf:n 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.