Millainen on todellinen ystävyys

 

Ihmissuhteet ovat äärimmäisen tärkeitä kun puhutaan hyvinvoinnista. Uskallanpa jopa väittää, että ihminen, joka elää yksin vailla toisten ihmisten kontaktia, ei kauhean onnellinen ja tyytyväinen ole. Kaikki ihmiset tarvitsevat toisen jokaa näkee, koskee ja kuuntelee heitä. Uskallan myös väittää, että naisella tämä yhteyden ja jakamisen tarve on vielä suurempi kuin miehellä. Puhun paljon ja mielelläni naisten välisen ystävyyden puolesta!

Itselleni ystävät ovat olleet lapsesta saakka erittäin tärkeitä. Olen saanut heiltä tukea ja kannatusta vaikeina aikoina ja ennen kaikkea olen päässyt purkamaan heille mieltäni ja kehoani painavia asioita. Purkamisen jälkeen olo on aina ollut kevyempi ja elämä on näyttänyt taas valoisammalta.

Liian usein kuulen vieläkin naisten suusta, että miesten kanssa on helpompi olla ja työskennellä. Olen myös todistanut useasti, että naisten välille muodostuu helposti kilpailutilanne koskien ihan mitä tahansa elämäntilannetta tai asiaa. Saatamme sortua helposti vertailuun, jolloin oma elämä alkaa näyttää helposti ankealta. Tai sitten haemme puolestaa sellaisen esikuvan, jolla menee huonosti ja silloin se oma elämä näyttääkin pikkuisen paremmalta. Vertailun ja arvottamisen aika on ohi.

Elämme uutta aikaa ja kaikki edellä mainittu on syytä jättää historiaan!

Picture

Toivon sydämestäni, että “Nainen on naiselle susi” sanonta jää pian historiaan 

Kilpailu, vertailu ja selkään puukottaminen ei kuulu ystävyyteen eikä naisten väliseen kanssakäymiseen. Nuo asiat eivät palvele enää sinua, minua eikä koko maailmaan. Kaikille löytyy varmasti se oma tapa olla ja elää tässä maailmassa, joten miksipä vertailla itseään muihin naisiin? Voit tunnustella itsessäsi sitä, kuinka hyväksi ja voimaantuneeksi oma olosi tulee, kun pääset kannustamaan ja nostamaan ylös omaa kanssasisartasi. Sellaista tunnetta ei rahalla saa.Tunnustelen myös itsessäni sitä ihanaa tunnetta kun ystävä on kulkenut rinnallani jo vuosikymmeniä tai vuosia! Meille on kasvanut yhteiset juuret, joista ammentaa elämän eliksiiriä. Tälläisiä suhteita voi verrata jopa parisuhteeseen!

Kuunteleminen ja jakaminen eheyttää meitä kaikkia naisia kollektiivisesti.
Tämänkin voit aloittaa itsestä.
Kun alkaa oikeasti iloitsemaan muitten onnesta ja menestymisestä, alkaa itsekin saada.
Kun kannustaa muita, huomaat itsekin onnistuvasi.
Kun tukee muita, huomaat saavasi tukea itsekin.
Kun paljastaa itseään, huomaat saavasi runsaasti ystäviä ja tukea myös muilta.
Kun on avoinna kaikille tunteille, pääsee taas kerran lähemmäs itseään ja se taas avaa muille tietä lähemmäksi sinua ja totuutta.

Elämä tuo meille kaikille vastaan konfliktitilanteita ja kaikilla on erilainen tapa kohdata nuo tilanteet. Konflikteja ei tarvitse pelätä, sillä ne ovat ihmissuhteissa äärimmäisen tärkeitä opettajia. Ne opettavat sinusta itsestä ja tunnelukoista, joihin et ehkä ole päässyt käsiksi. Jos olet valmis avaamaan itseäsi, voivat ystävät peilata näitä salaisuuksia itsessäsi sinulle loistavasti. Tunteet, joita konfliktitilanteet sinussa nostattavat pintaan, ovat aitoja viestejä sielultasi. Älä sulje sydäntäsi vaan heittäydy mukaan tähän mielenkiintoiseen peliin.

Kiitä ystävääsi joka peilasi totuuden hienosti eteesi kosketeltavaksi. Se on lahja!

Uskalla olla se joka sinun kuuluukin olla. Älä pyri totuutta pakoon vain miellyttääksesi muita. En tarkoita, että muille tarvitse olla ilkeä mutta jossakin kohtaan voi paikallaan olla jämäkkä omalle totuudelle. Jos ympärilläsi olevat ihmiset eivät tue sitä, niin on ehkä aika jatkaa eteenpäin. Aina ystävyyssuhteetkaan eivät ole tarkoitus kestää koko elämää. Uskon kuitenkin, että monesti ystävyydellä olisi mahdollisuus jatkua, jos pystyttäisiin puhumaan omista tuntemuksistaan rehellisesti ilman toista syyttämättä.Ystävyydelle ei kannatta asettaa rajoja ja ehtoja. Toista ei tarvitse muuttaa itsensä kaltaiseksi. Voimme olla ja ilmentää erilaisia asioita mutta silti olla yhteydessä syvemmällä tasolla. Ystävyyssuhteissa syvälle pääseminen vaatii kuitenkin työtä ja epämiellyttäviä tunteita välillä, aivan kuten parisuhteessakin. Näin pääsemme toisen sielun elämään syvemmälle käsiksi. Tämä työ on aloitetteva ensiksi itsestä, toiselta ei voi vaatia muuttumista.

Ihana ystävyys luo hyvinvointia! Kehosikin kiittää  kun olet päässyt purkamaan itseäsi muiden naisten kanssa. Mielihyvähormonit jylläävät kehossasi ja siten pystyt olemaan myös kumppanillesi rakastavampi ja hyväksyvämpi. Uskallan väittää, että parisuhdekin alkaa kukoistaa kun nainen pääsee toisen naisen lähelle ja jakaa sisäistä maailmaansa.

Videon sanoma on valtavan kaunis <3

Seuraavassa postauksessa kerron kolme asiaa, jotka luovat hyvän pohjan ystävyydelle!

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.